Tornado Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 Ahoj, kolika amperove rele je pouzite pro el. stahovani oken ve predu? Mam tu 25A a 35A. Ktere pouzit? Citovat
Ferry Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 25 A, ma zlutou barvu, takova nizka kosticka Citovat
Tornado Odesláno 26. červen 2006 Autor Odesláno 26. červen 2006 Mam z vrakaca jedno cerny a jedno zeleny. Jsou to spinaci - je tam podobny (stejny) schema jako na rele u mlhovek. Jenze jedno je 25A a druhy 35A. Nebude to vadit nicemu kdyz tam dam to co mam doma, ze jo? Nebo muze byt problem treba v zapojeni patice a tak? Neresils jak pridat do konektoru dverniho svazku kabely? Na vrakacu meli jen kabely do pravych dveri. Takze ty levy musim nejak dodelat. Nemas nahodou schema zapojeni te patice dverniho konektoru? Citovat
kveton Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 hezky si to rozjel ja sem sehnal i s konektory, ktery jsem jen vycvakal a nacvakl do stavajiciho konektoru. co se tyce zapojeni konektoru, tak neni nic jednodussiho nez si to promerit. po zapojeni rele tam budes mit napeti co se tyce rele, tak jsem koukal ze ma kazdy jinou patici, takze doufej ze ho tam nacpes Citovat
Tornado Odesláno 26. červen 2006 Autor Odesláno 26. červen 2006 JJ, pekne jsem to rozjel a taky pekne uz dojel. Zjistil jsem ze co jsem koupil ty kabelovy svazky, tak presto ze mi rekl ze je to na stary model, tak tam jsou kruhovy konektory. A ja p*ca se teprve pred chvilou podival jak to mam na aute a mam tam hranaty (obdelnikovy) konektory. Nezbyva mi nez si nadat do debilu - vrakac je 30km ode me, takze to jet vymenit se mi nechce, nebo spise nevyplati. Takze snad zkusit koupit ty piny v obchode a zkusit jestli tam budou pasovat. Jinak jsem zkousel motorky a pravej jede v pohode (ma jen 2 piny na konektoru). Ale levej jich ma vice, asi 9 (nevim to ted presne) a kdyz jsem zkousel pripojovat na ruzny piny baterku, tak se motorek ani nehl. Tak jsem oddelal ten konektor (zevnitř byl i jakysi plosnak, jestli to neni neco skrz ty automaticky dojezdy?) a zkusil napeti pripojit na ty vyvody co jsou jakoby primo na motorku a motorek jede. V cem by tedy mohl byt problem? Jinak pravej stahovaci mechanismus byl v poradku, na levym musim vymenit tu listu s tim plastem (plast co drzi okno tam totiz vubec neni) z manualniho. Kabelovy svazky jsou mozna k nicemu, tlacitko spolujezdce je nalomeny a bez slepeni asi nebude fungovat, levy tlacitko u ridice jde taky jaksi ztuha – ja debil si to ani u nich nezkontroloval. No sranda za 4500kc, sem nasranej a teda nevim jak to budu dal resit. Dalsi prachy se mi do toho vrazet nechce.:grr:grr Citovat
kveton Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 ja to taky nemel lehky! co se tyce vymeny toho pojezdu s tim plastem, tak to jde v pohode vymenit s tim manualnim co tam mas, je to stejny. Akorat u ridice jsem mel maly problem s tim, ze ty kulicky na koncich lanek byly vetsi nez ty diry v tom plastu, ale kleste udelaly svi ten konektor u ridice ma opravdu vic vyvodu a je to kvuli aut. dojezdu. Ja mam ten tiskat v pr*eli, tak jsem ho vyhodil a draty jsem pripojil primo na ty dva konektory uvnitr a je to stejny jak u spolujezdce. Mam tu ale ten origo konektor ze kteryho by slo zjistit jak je to tam zapojeny. Ja jen vim, ze tam jde primo napajeni jak ze sloupku tak po stisknuti tlacita. Jestli ale budes chtit vyhodit ten tistak a udelat to jako ja, tak tam musis dat jiny tlacitko bez aut. dojezdu (jako je u spolujezdce), je totiz vevnitr udelany uplne jinak. mas schemata? Citovat
Tornado Odesláno 26. červen 2006 Autor Odesláno 26. červen 2006 No tak bych to videl tak, ze ten tistak mam taky v pr*eli. Jaks to na ty konektory motorku pridelal, jsou docela nizko. Budu to muset taky tak udelat. A jak poznam ze mam tlacitka pro aut.dojezdy? Jaky tam dals misto nich ty? Schemata mam, ale ty jsou myslim prave i pro ty aut.dojezdy. Edit: To zapojeni konektoru bych aji docela zjistil, skrz cisla dratu na konektoru ve sloupku... [upravil dne 26.6.2006 Tornado] Citovat
kveton Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 tlacitko s aut. dojezdem ma na tom obrazku co sviti \"A\", kdezto bez dojezdu je tam jen okno! pridelal jsem to tak, ze jsem v hornbachu koupil takovy klasicky vidlicovy konektory (samice), ten motorek jsem odsrouboval od toho mechanisku a vytahnul ven (podobne jako tu elektroniku) a ty vidlicovy konektory jsem tam strcil, ale musel jsem ty konce ohnout, protoze to tam pak nejde zasunout. Takovyhle zapojeni je pak stejny jako u spolujezdce. Citovat
Dave_k Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 No těch pinů je tam víc kvůli sekvenčnímu zavírání a otevírání okna. Tlačítko pro okno u řidiče by mělo mít 5 poloh. 0, malé stisknutí dozadu po uvlnění vypne pojezd, větší stisknutí otevře nadoraz samo, na druhou stranu to samé akorát zavírání. Citovat
Tornado Odesláno 27. červen 2006 Autor Odesláno 27. červen 2006 Kurna, tak to budu muset teda sehnat tlacitka pro ovladani zadnich oken, takovy to dvojce jak jsi ho taky shanel. A ja si rikal, na co ho chces. Sem myslel ze chce dodelavat el.okna i v zadu. Pasuje ti i do te predni casti toho panelu? Jinak teda moc dik za rady, uz to nevidim tak cerne, nasranej uz taky nejsem a myslim ze to nejak pujde zapojit. Si s tim budu muset pohrat... A co folie ve dverich, musels ji menit nebo sla dolu pekne bez poskozeni? Cim ji pak prilepit? Na vrakacu jsem videl, ze je prilepena nejakym penovym lepidlem. Citovat
kveton Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 tlacidla porat shanim a nemuzu sehnat pasovat tam budou, rozmerove jsou uplne stejny a ta folie? tu potrhas tak jako tak, moc jsem to neresil, co slo jsem odlepil a co neslo, tak jsem roztrhnul a pak prelepil lepici paskou nejak me to netrapi, je schovana a nevidim ji Citovat
Tornado Odesláno 27. červen 2006 Autor Odesláno 27. červen 2006 Folie sice videt neni, ale nechtel bych aby mi pak teklo do auta. Dival jsem se kolik stoji ty tlacitka u Peugeotu a stoji necelych 1000kc. To je zase palka jak prase! Asi bych to tedy napojil zatim na to pravy tlacitko na tom dvojceti a pak to predelat. Predpokladam, ze ty to mas taky tak?! Jeste musim sehnat ramecek kolem tlacitka u spolujezdce, ten na vrakacu nemeli. Vidim to ale na origo novej z Peugeota, cena necelych 100kc. No budu pomalu shanet a snad to brzo budu mit na aute! Edit: Jeste dotazek, na tom konektoru ve dverich, jdou ty piny pekne vycvaknout ven? [upravil dne 27.6.2006 Tornado] Citovat
kveton Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 mam to presne tak, ovladam to tim pravym a levy mi jen sviti az to sezenu, tak to tam taky dam ty piny sli dobre vycvaknout a to tak, ze jsem ten konektor znicil ale bylo mi to jedno, mel jsem tu elektriku celou komplet z vrakace, tak jsem si oddelil jen ty draty co byly na okna a z toho konektoru jsem je vyndal s tema kontaktama a pak jsem je nacvakl do toho co mam v aute a je to jak origo:D Citovat
kveton Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 hlavne se toho neboj, ja jsem taky nevedel co me ceka a nakonec se vsechno nejak vymysli!!!!! Citovat
Tornado Odesláno 27. červen 2006 Autor Odesláno 27. červen 2006 Odpoledne jsem mrknul na ty kabelovy svazky a zjistil jsem jednu velice dobrou vec! Kabelovej svazek obsahuje i bilej konektor, ve kterym jsou ty piny velice podobny tem co jsou na konektru do dveri!!!! Takze myslim ze by sli pouzit. Jedna vec je vyresena. Ted jeste sehnat ten konektor k motorku a dam se do samotnyho zapojovani. Citovat
Tornado Odesláno 28. červen 2006 Autor Odesláno 28. červen 2006 To kveton: Mel bych dotazek skrz zapojeni. Dival jsem se do el.schematu na draty ktery by mely okna napajet. A vycetl jsem z nich, ze prava strana je napajena z pojistky F29, pres relatko do tlacitka. Ale leva strana (tl.pro levy okno) je napajena z pojistky F27 bez relatka??? Pochopil jsem ze schemat jak napojit tlacitko pravych dveri, i jak napojit tlacitko pro okno spolujezdce v levych dverich. Ale jak napojit tlacitko okna ridice, jaksi nemuzu pochopit. Asi ale jen skrz to napajeni. [upravil dne 28.6.2006 Tornado] Citovat
Ferry Odesláno 28. červen 2006 Odesláno 28. červen 2006 hehe, on je totiz rozdil v zapojenich pro verzi pouze predni okna v elektrice, pak je tam relatko, a pro verzi vsechna ctyri okna v elektrice, pak tam zadne relatko neni Mrkni do mailu mas tam prekvapko Citovat
Tornado Odesláno 29. červen 2006 Autor Odesláno 29. červen 2006 Ferry moc diky za schema. Ja budu zapojovat prave jen predni okna. A prave podle schema nize, by mela byt z relatka napajena jen prava predni strana (drat c.600)??? A leva je napajena primo od pojistky (drat c.B27)??? A pojistka F28 je tam jen kvuli aut. dojezdum? Citovat
kveton Odesláno 29. červen 2006 Odesláno 29. červen 2006 prosim te,me se moc nelibilo mit to okno u ridice zapojeny bez relatka a porat pod proudem, tak jsem je zapojil obe na relatko. kdybych to zapojil na tu pojistku, tak i po vytazeni klicku mi to tlacitko svitilo a to jsem nechtel. Citovat
Tornado Odesláno 29. červen 2006 Autor Odesláno 29. červen 2006 No tak to nechci, to taky udelam pres to rele. Ale ted jen jestli je natazenej ten kabel napajeni od relatka i k levym dverim? Nebo je potreba to protahnout z pravych dveri do levych? [upravil dne 29.6.2006 Tornado] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.