Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Čo všetko sa dá vylepšiť bez straty záruky? 308 P5 - 1.5hdi

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, potreboval by som od skusenejsich radu, co vsetko sa na novom aute da "zlepsit" bez toho aby som prisiel o zaruku (optiway 4roky - 80k km) r.v.2022 Peugeot 308 P5 1.5 BlueHDI 96KW

Co som presiel vsetky mozne fora, videa, prispevky, tak:

1. Mozem si doma prelistovat, alebo vymenit olejou vanu za tu upravenu?

2. Mozem si doma vymenit olej a olejovy filter? Pripadne vzduchovy a kabinovy?
    Nakolko autoriak nemeni olej, tak si to chcem menit sam. Akurat neviem ci to musim robit nenapadne (odsat stary a doliat novy - aby som neporusil vypustny ventil a filter - neviem ci to maju nejak poznacene pre pripad zeby s tym niekt nieco robil.) Alebo to mozem robit standardne vypustit stary cez srubu, vymenit filter a servisu to nebude vadit?
    Plus nakolko mam pravdepodobne 7mm retaz, tak chcem co najcastejsie menit olej (RCP 5w-30) a ak by retaz praskla nechcem mat problem so zarukou.

3. Mozem si dat vystriekat podvozok a dutiny antikoroznym nastrekom?

4. Mozem si dat odstavit AdBlue?

Dakujem za odpovede.

PS: Viem ze pre niekoho to mozu byt trivialne/blbe otazky, ale toto je moje prve fungel nove auto, takze nemam ziadne skusenosti s autorizovanymi servismi.. Za tie skoro 3 roky co auto mam, tak len zle skusenosti..

Odesláno (upraveno)

1. Oficilani odpoved od autorizaku na muj dotaz - muzete, ale bude to vyjmuto ze zaruky, pokud tento dil prokazatelne zpusobi problem. Ja se na to chystam ted na jare - inovovanou vanu.

2. Ano, ale zase pak kvuli zaruce musis stejne jeste jednou do autorizaku. Nebo teda  ja ano, mam 7miletou Optiway.  Asi bych to resil tak, ze bych jednou rocne menil v autorizaku a pak si udelal radost a vymenil poradne uprostred intervalu i doma. U me teda autorizak olej a filtry opravdu meni.

3. Ano, ja to udelal v podstate u noveho auta a bylo to treba, muj Rifter zadne antikoro nemel.... 

4. Nejsem si jisty, co to udela s emisema na TK. Zatim mam auto v zaruce, tak jsem to uz jednou reklamoval - opraveno a ted to chodi. Zaklad je mit tam co nejcerstvejsi AdBlue - takze jezdit a k tomu / nebo davat aditivum do AdBlue proti krystalizaci mocoviny,. Ja tam leju AdRescue a zatim bez problemu.

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

Adblue na emisích, pokud to je vayblokovaný správně, zatím nemají šanci poznat. Jak dlouho ale bude trvat, než se začnou měřit ty částice (tuším to je NOx), který to produkuje, i na STK, toť otázka. Nicméně když tě s tím chytnou např v rakousku nebo Německu, seberou ti i rodnej list.

Odesláno

1. vanu prolisuj sám, je to za 5 minut a skoro zadarmo--je tu návod

2. autorizák MUSI na tvoji žádost olej vyměnit se zápisem v servis. knížce (ostatní filtry si měň jak chceš)

3. ano

4.ne

druh oleje bych konzultoval s někým od Peugeotu, asi dotazem u technika autorizáku, sám bych ho po dobu záruky neměnil, MUSI ho vyměnit oni--samozřejmě je to dražší

Odesláno

1. Povedal by som skôr nie ako áno. Keď už, tak nech to spravia v autorizaku na tvoje vyžiadanie.

2. Ja to mením v intervale 30 000 km – doma mením olej a filter po 15 000 km a po ďalších 15 000 km to rieši autorizak. Zatiaľ mi na to neprišli :D.

3. Áno, a to okamžite, ako to bude možné.Fotky ako vyzeralo moje po 1roku 100tis km. 

4. Nie.

IMG_2169.jpeg

IMG_2175.jpeg

IMG_2179.jpeg

IMG_2203.jpeg

IMG_2205.jpeg

IMG_2207.jpeg

IMG_2202.jpeg

Odesláno

jednu dobu dělal prolisování vany u 1.6 HDi autorizák Citroen Hodonín se zápisem do serv. knížky, stálo to 700 Kč, ale dělal to jen za podmínky, že si u nich necháte vyměnit olej v motoru (starý museli stejnak vypustit), celkem nějak 2000, byl jsem tam s kolegou v roce 2015 nebo 16, za dvě hodiny jsme jeli zpátky, měli na to hydraulický přípravek, vanu v místě prolisu pak stříkli černým sprejem, bo se tam odlupovala barva po lisování :)

Odesláno
V 4. 3. 2025 at 17:36, VojtouNerCZ napsal:

Adblue na emisích, pokud to je vayblokovaný správně, zatím nemají šanci poznat. Jak dlouho ale bude trvat, než se začnou měřit ty částice (tuším to je NOx), který to produkuje, i na STK, toť otázka. Nicméně když tě s tím chytnou např v rakousku nebo Německu, seberou ti i rodnej list.

No hlavně čím víc to lidi budou blokovat, tím spíš to na těch STK začnou měřit.

Odesláno

mám tyhle 1,6hdi v rodině dvě. U obou vana origo, to starší už má skoro 300000km olej se mění velmi nepravidelně (nemám pod kontrolou), dokonce tam byl i přes 50tkm a stále jezdí perfektně. 

Na adblue bych nesahal. Nástřik podvozku jen při plánu vlastnictví min 10 a víc let, což už taky moc nebývá, protože to umře daleko dřív na něco jiného. Sám to mám ale jen proto, že mě to stálo pouze 7000,-

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...