dýzl Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 Když jsem pořídil C5 s motorem RFN (2004) tak lubadvisor doporučoval motorový olej Total Qzartz 9000 Energy 5W40. Tuhle u mechanika mi ještě na závěr diagnostiky mj. kontroloval kapaliny , i olej a hned dolil asi půl litru oleje Total..... INEO ECS 5W30. Díval jsem se na lubadvisor a ejhle oni už taky doporučují tento olej. tak teď jsem z toho Magda co tam vlastně dát a druhý poddotaz kolik-jsem zvyklý, aby byla hladina mezi ryskami , on mi tvrdí, že na horní rysce měrky! Citovat
Charlie 607 Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 Ano dávat na horní rysku a pravidelně kontrolovat, případně dolévat, to je u EW10 nutnost. A olej bych dával původní 5W-40 VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 Leju tam 5W40 a nejni problém, hlavně ho drž na maximu, jinak si odpravíš hydroštely... Jinak mi olej taky ubejval, no, nakonec prostě pomalu ucákával ven. Rády tečou příruby olejového filtru, pak praskají výměníky olej/voda, ventil dekl... Když jsem vše přetěsnil, tak se mi spotřeba oleje snížila na 0.5l na 10000km. dýzl ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 2. prosinec 2024 Autor Odesláno 2. prosinec 2024 (upraveno) No mám spotřebu právě +-půl litru na 10 000km a kontroly provádím pravidelně i když na švagra nemám (tem je to asi 10? roků když naposledy přijel s rodinou na návštěvu, všichni tedy sestra a synovec a vezli mámu seděli v bejváku a on přišel až půl hodiny po nich-kontrola auta, vypadl zase asi půl hodiny před nima a zase vše kontroloval, stěrače, světla tlak v pneu olej nemrzku ..... !). Ale dám tedy na radu Vaši a mechanika k horní rysce! Díky za odpovědi. Upraveno 2. prosinec 2024 uživatelem dýzl Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 já bych dal olej co byl doporučený v době výroby auta, takže 5W40 , navíc bude levnější než ty nové náhrady dýzl ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.