Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když jsem pořídil C5 s motorem RFN (2004) tak lubadvisor doporučoval motorový olej  Total Qzartz 9000 Energy 5W40.  Tuhle u mechanika mi ještě na závěr diagnostiky mj. kontroloval kapaliny , i  olej a hned dolil  asi půl litru  oleje  Total..... INEO ECS  5W30. Díval jsem se na lubadvisor a ejhle  oni už taky doporučují tento olej.  tak teď jsem z toho Magda co tam vlastně dát a druhý poddotaz kolik-jsem zvyklý, aby byla hladina mezi ryskami , on mi tvrdí, že na horní rysce měrky!

Odesláno

Leju tam 5W40 a nejni problém, hlavně ho drž na maximu, jinak si odpravíš hydroštely... Jinak mi olej taky ubejval, no, nakonec prostě pomalu ucákával ven. Rády tečou příruby olejového filtru, pak praskají výměníky olej/voda, ventil dekl... Když jsem vše přetěsnil, tak se mi spotřeba oleje snížila na 0.5l na 10000km. 

Odesláno (upraveno)

No mám spotřebu právě +-půl litru na 10 000km  a kontroly provádím pravidelně i když na švagra nemám (tem je to asi 10? roků když naposledy přijel s rodinou na návštěvu, všichni tedy sestra a synovec a vezli mámu  seděli v bejváku a on přišel až půl hodiny po nich-kontrola auta, vypadl zase asi půl hodiny před nima a zase vše kontroloval, stěrače, světla tlak v pneu olej nemrzku ..... !). Ale dám tedy na radu Vaši a mechanika k horní rysce! Díky za odpovědi.

Upraveno uživatelem dýzl

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...