Dundee Odesláno 19. červen 2006 Odesláno 19. červen 2006 S tím místem to dneska fakt neni růžový. Poslední dohady jsou, že nechaj člověka (už je jedno, jestli prápora nebo poručík) deset let v uniformě a pak hybaj do céčka nebo se nechat znova zaměstnat, ale už jen jako občanský pracovník (přece nebudou mladejm vojákům vyplácet rentu, by byli blbý). Už se těšim, jak mě za pět let budou komandovat mladý kluci, který na vojně ani nebyli a budou si vyskakovat, že jako občan málo makám... Citovat
vector Odesláno 19. červen 2006 Odesláno 19. červen 2006 Původně zaslal: Hadra Ahoj, zajímá mně, jakej máte názor na tuto profesi, jestli někdo je profík atd. Docela vážně začínám přemýšlet nad tímto zaměstnáním. Mám strejdu a to byl leta profesionální voják. Mám pár kamarádů a ro jsou profi. vojáci. Nikomu to nepřeju. Co to s člověkem udělá je těžko si představit. Citovat
lamancha Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Hadra Ahoj, zajímá mně, jakej máte názor na tuto profesi, jestli někdo je profík atd. Docela vážně začínám přemýšlet nad tímto zaměstnáním. Mám strejdu a to byl leta profesionální voják. Mám pár kamarádů a ro jsou profi. vojáci. Nikomu to nepřeju. Co to s člověkem udělá je těžko si představit. Nevim co to presne s clovekem udela - asi jako s nadrazakem, ucitelem, doktorem, pravnikem - proste profese se krapet zaryje pod kuzi kazdemu - otazka jen- jak moc to je pak unosne pro ostatni. Z tehle diskuze jsem nicmene \"krapet\" paf - kdyz byla v nejakych jinych dskuzich zminka o vojacich, tak se to okamzite zmenilo ve vylev splasku, sprostaren atd. Ze by to tady bylo tim, ze jsou tady sami pezotaci ?? Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Nevim, jestli je to pežoťákama, ale rozhodně jsou tu rozumní lidé schopní si popovídat bez urážek a nadávek. S člověkem toho armáda moc neudělá, jen ho naučí pořádku (je pravda, že jak koho), vtiskne mu nějakej určitej rytmus a řád (někdy je to spíš na škodu) a na 100% každýmu alespoň zčásti \"zgumovatí\" mozek. Kdo tvrdí, že je sice v armádě, ale neni aspoň trochu gumovej, nemá pravdu. Na někom je to znát víc, na někom míň. To samý je ale všude, jak už tu psal Lamancha, ale vojáka a policajta většinou i v civilu dost lidí pozná, polde chování a \"návyků\" ze zaměstnání. Citovat
oddie Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Ad Hadra a profi voják - to sis možná měl trochu rozmyslet svatbu a stavbu baráku, a počkat s tím, až budeš mít odkroucenej ten začátek. Takhle, když už jsi nějak vázanej, se ti bude začínat hůř. Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Má pravdu předsedo. Počítej s tím, že během těch 3 měsíců ve Vyškově budeš utahanej jako kůň a domů se podíváš jen párkrát. Pak si s tebou budou hrát přímo na útvaru a honit tě všude možně po nesmyslných peripetiích... Citovat
Bohouš Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 No mě popravdě řečeno stačila základní vojenská služba..... sorry za :xvul Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 To věřim, jako záklaďák a žáček střední školy jsem na gumy taky nadával, jak jsem mohl a říkal jsem si, proč jsem se na tu profesi dal. Teď na to mám trochu jinej pohled. Citovat
lampa Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 neni pravda ze musis byt uplne zdravy - bryle muzes taky mit - staci se podivat na nejake zabery z afganistanu, bosny a ruznych dalsich \"mirovych\" misi ma par kamaradu, kteri tam jsou a nestezuji si jeden je klasicky vojak (paragan) takze jezdil docela na mise bosna, atd.. druhy je ridic a stavi mosty pro tezkou techniku Citovat
Bohouš Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: Dundee To věřim, jako záklaďák a žáček střední školy jsem na gumy taky nadával, jak jsem mohl a říkal jsem si, proč jsem se na tu profesi dal. Teď na to mám trochu jinej pohled. Já na ně nenadával...ani jsem neměl proč. Byl jsem ve Kbelích instruktor na Tatře 815 8x8. A jelikož jsem byl jedinej koho na LLZ měli, tak jsem si žil jako v bavlnce - žádný služby a rajóny. Opušťáků jako máku atd....Navíc jsem byl víceméně skoro nepostižitelný - někdo bažanty zaučit musel a na Moravu (nebo kam to bylo) se pro techniku jezdit muselo. Takže mé menší průšvihy se řešili tím, že jsem nebyl nikdy povýšen :aut:D Citovat
vector Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: Dundee To věřim, jako záklaďák a žáček střední školy jsem na gumy taky nadával, jak jsem mohl a říkal jsem si, proč jsem se na tu profesi dal. Teď na to mám trochu jinej pohled. Nezlob se, ale, že to nekohonaučí pořádku je hodně slaboduchá myšlenka. Jestli si někdo představuje pořádek takhle, tak je mi ho líto. Aby pak doma na děti pořvával rozkazy... pro život naprosto nepoužitelný lidi. Po pár letech uplně zničená osobnost, zničený sociální chování, smysl pro realitu.. Rodiny sou z nich potom nešťastný a když se přizpůsobí, tak je to stojí totéž. Tvůj trochu jinej pohled znamená jak jistě sám vidíš změnu. Už se snad ani nezamýšlíš nad tím, proč takové instituce potřebujeme a jestli vůbec, už v tom máš jasno viď. Jeden můj spolužák je u hradní stráže... ten se málem rozbrečí dojetim, jak při každé přípežitosti cpe lidem svou čestnou povinnost a vidí v tom vznešenou a skvělou věc.. Měl by se léčit. Jen jeden z příkladů jak se člověk může zcela ocitnout mimo realitu. Hlavně se nerozčiluj, to byl jen příklad.. Vojna tě naučí disciplíně, to ano, ale jinde, než na vojne ti bude akorát překážet. Jediné, co se tam můžeš naučit positivního je \"Voják se stará, voják má\" pokud tě to nenaučí bezohlednosti. Citovat
Garfield Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: vector Původně zaslal: Dundee To věřim, jako záklaďák a žáček střední školy jsem na gumy taky nadával, jak jsem mohl a říkal jsem si, proč jsem se na tu profesi dal. Teď na to mám trochu jinej pohled. Nezlob se, ale, že to nekohonaučí pořádku je hodně slaboduchá myšlenka. Jestli si někdo představuje pořádek takhle, tak je mi ho líto. Aby pak doma na děti pořvával rozkazy... pro život naprosto nepoužitelný lidi. Po pár letech uplně zničená osobnost, zničený sociální chování, smysl pro realitu.. Rodiny sou z nich potom nešťastný a když se přizpůsobí, tak je to stojí totéž. Tvůj trochu jinej pohled znamená jak jistě sám vidíš změnu. Už se snad ani nezamýšlíš nad tím, proč takové instituce potřebujeme a jestli vůbec, už v tom máš jasno viď. Jeden můj spolužák je u hradní stráže... ten se málem rozbrečí dojetim, jak při každé přípežitosti cpe lidem svou čestnou povinnost a vidí v tom vznešenou a skvělou věc.. Měl by se léčit. Jen jeden z příkladů jak se člověk může zcela ocitnout mimo realitu. Hlavně se nerozčiluj, to byl jen příklad.. Vojna tě naučí disciplíně, to ano, ale jinde, než na vojne ti bude akorát překážet. Jediné, co se tam můžeš naučit positivního je \"Voják se stará, voják má\" pokud tě to nenaučí bezohlednosti. Jo, tak tohle můžu podpesat - to se přesně shoduje i s mou zkušeností s takovými lidmi. Jen by se možná dalo polemizovat s tím, že vojna tě naučí disciplíně - zrovna u mně vojna můj přirozený odpor k disciplíně jen zvýšila Citovat
vector Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: vector Původně zaslal: Dundee To věřim, jako záklaďák a žáček střední školy jsem na gumy taky nadával, jak jsem mohl a říkal jsem si, proč jsem se na tu profesi dal. Teď na to mám trochu jinej pohled. Nezlob se, ale, že to nekohonaučí pořádku je hodně slaboduchá myšlenka. Jestli si někdo představuje pořádek takhle, tak je mi ho líto. Aby pak doma na děti pořvával rozkazy... pro život naprosto nepoužitelný lidi. Po pár letech uplně zničená osobnost, zničený sociální chování, smysl pro realitu.. Rodiny sou z nich potom nešťastný a když se přizpůsobí, tak je to stojí totéž. Tvůj trochu jinej pohled znamená jak jistě sám vidíš změnu. Už se snad ani nezamýšlíš nad tím, proč takové instituce potřebujeme a jestli vůbec, už v tom máš jasno viď. Jeden můj spolužák je u hradní stráže... ten se málem rozbrečí dojetim, jak při každé přípežitosti cpe lidem svou čestnou povinnost a vidí v tom vznešenou a skvělou věc.. Měl by se léčit. Jen jeden z příkladů jak se člověk může zcela ocitnout mimo realitu. Hlavně se nerozčiluj, to byl jen příklad.. Vojna tě naučí disciplíně, to ano, ale jinde, než na vojne ti bude akorát překážet. Jediné, co se tam můžeš naučit positivního je \"Voják se stará, voják má\" pokud tě to nenaučí bezohlednosti. Jo, tak tohle můžu podpesat - to se přesně shoduje i s mou zkušeností s takovými lidmi. Jen by se možná dalo polemizovat s tím, že vojna tě naučí disciplíně - zrovna u mně vojna můj přirozený odpor k disciplíně jen zvýšila No to je právě rozdíl mezi přirozenou a vynucenou autoritou. Tu přirozenou si člověk získá pro své schopnosti, vlastnosti a způsob jednání, té vynucené se na vojně říká disciplína. Přirozená autorita se ve vojenském pojetí vyskytuje převážně v amerických filmech, kdy divák zamačkává slzu dojetí nad správnými hochy, kteří neváhají pro přítele položit život. Jenže tomu se zase říká odvaha, nebo přátelství.... Jak snadno jde některé věci zaměnit. Nejde samozřejmě jen o tohle , ale o celý model chování, změnu hodnot a denní režim, který z člověka udělá vojáka. Ovšem, poslouchat dementy, při dementních hrách na dementní válku v dementní základní vojenské službě je věc, která je vhodná pro puberťáky, co si chtěj zablbnout, zatímco člověka, který používá mozek k myšlení to kroutí do kozelce. Ach ano, zapoměl sem na udatné vojáky v zahraničních misích, ale obávám se, že na to tu nemáme dostatečný prostor. Kočky nemaj rádi pána viď Kocoure [upravil dne 20.6.06 vector] [upravil dne 20.6.06 vector] Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 to Vector: Nemyslel jsem pořádek tím, že mám doma hadry vyskládaný do komínku, ale než jsem šel na vojnu (školu), tak jsem cokoli kdekoli pohodil a další mě nezajímalo. Byl jsem lajdák na uklízení (dnes taky sem tam občas něco trochu odfláknu). Myslel jsem jen zdravý smysl pro pořádek, ne nějaký megašůrování s mazlákem a rejžákem v ruce. Nic takovýho ostatně nevyžaduju ani po přítelkyni (chraň Bůh) a na dětech (až budou) to taky uplatňovat nehodlám. Jestli takovou institutci potřebujeme nebo ne je vlatně v kompetenci jiných, mě osobně stačí, že mě taková instituce zaměstnává, to zaměstnání mě baví, protože je zajímavý a hlavně dostanu svůj měsíční plat včas. Tvůj spolužák by se asi měl opravdu jít léčit, naštěstí s takovými lidmi přicházím do styku minimálně. \"Voják se stará, voják má\"- platilo vždy a platí čím dál víc.. Citovat
Garfield Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Kočky nemaj rádi pána viď Kocoure Kočky mají rády pána. Ale na rozdíl od psů si pána vyberou samy. Což o5 souvisí s tím, cos tu už psal Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Proto mám radši kočky než psy. Ještě ad udatní vojáci v zahraničních misích: Záleží na pozici, na který tam dotyčný slouží, kolegové z práce si slušně nahrabali, zajezdili v Roverech, zalítali, ale nějaká ostrá akce jim nic neříká. Pak jsou ti udatní, kteří se dostanou do akce a přežijí. U těch potom ale duševní zdraví utrpí notnou újmu (ani se nedivim) a pro klasický společenský život jsou prakticky nepoužitelní (guma každym coulem nebo poslintávající hovádko). Citovat
Hadra Odesláno 20. červen 2006 Autor Odesláno 20. červen 2006 šmarja, já nemyslím stát se univerzálním vojákem, kterej nastoupí a poletí na misi, kde bude bojovat s puškou v ruce s ohněm v srdci za krále. Já to myslel tak, že známej by mi našel ( jak ostatně potvrdil že je šance ) místo, který by bylo \" normální \" a dá se říct, že v oboru. Jinak je to ale velice zajímavá a pro mně hodnotná diskuze, podle které si udělám alespoň obrázek, jak to chodí. Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Já to psal (nebo jsem se alespoň snažil) všeobecně, ale extrémům se nelze ubránit. Nepíšu ani JDI DO TOHO! ani VYKAŠLI SE NA TO! protože každej má svý svobodný právo rozhodnutí. Zkušenost je to asi zajímavá, ale zase platí, jak pro koho... Citovat
lamancha Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: vector Nezlob se, ale, že to nekohonaučí pořádku je hodně slaboduchá myšlenka. Jestli si někdo představuje pořádek takhle, tak je mi ho líto. Aby pak doma na děti pořvával rozkazy... pro život naprosto nepoužitelný lidi. Po pár letech uplně zničená osobnost, zničený sociální chování, smysl pro realitu.. Rodiny sou z nich potom nešťastný a když se přizpůsobí, tak je to stojí totéž. no konecne se blizime k celostatnimu prumeru, btw. v kolika rodinach jsi videl ty porvavajici gumy ? Nebo ze by jsi to odkoukal z televize ? Citovat
vector Odesláno 20. červen 2006 Odesláno 20. červen 2006 Původně zaslal: Hadra šmarja, já nemyslím stát se univerzálním vojákem, kterej nastoupí a poletí na misi, kde bude bojovat s puškou v ruce s ohněm v srdci za krále. Já to myslel tak, že známej by mi našel ( jak ostatně potvrdil že je šance ) místo, který by bylo \" normální \" a dá se říct, že v oboru. Jinak je to ale velice zajímavá a pro mně hodnotná diskuze, podle které si udělám alespoň obrázek, jak to chodí. Ano to je ta druhá možnost, sedět na zadku, nebo se bavit naprosto zbytečnou prací za cizí peníze. Hned budu mít lepší pocit bezpečí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.