Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Je dobre kupit Peugeot 208 1,6 ehdi 68 kw automat rocnik 2014

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravim prosim vas ma tu niekto skusenost stymto autom aka je spolahlivost a kvalita manzelka si ho chce kupit tak zistujem .dakujem za kazdu radu

Upraveno uživatelem kirk11
  • kirk11 changed the title to Peugeot 208 1,6 ehdi 68 kw automat rocnik 2014
Odesláno (upraveno)

Jaký ročník? Předpokládám, že starší, protože 1,6 se vyráběly jen do r. asi 2015.

1,6 je spolehlivější, než 1,5. Automat tam bude asi robot, tzn. mechanická převodovka a spojka, ale stroj řadí namísto tebe.

S takovou výbavou máme dosud 5008 (r.v.2010) najeto 255 000, bez problémů.

Pokud to má novější princip aut. převodovky, neboj se, je to celkem bezporuchové.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

taky bych se nebál, byly to dobré motory, v tom roku bez Blue , jen FAP, některé 68kw myslím ani to ne

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Podle mne jsou obě spolehlivé. Nejen vlastní zkušenost, ale všeobecně nejsou zprávy o nespolehlivosti robota (má ho např. většina C4GP). Měničový automat je pohodlnější, řadí bez prodlevy. Robot je spíše srovnatelný s manuálem: stiskne spojku, přeřadí, pustí spojku, což trvá asi půl sekundy. Ale zase furt lepší, než manuál.

Pro jízdu s robotem získáš cit: když moc tlačíš plyn, tak on nejprve pomalu ubere, a nakonec pomalu přidá - a tyto časy se přičtou k času řazení. Pokud před řazením tlačíš jen jemně, přeřazení je rychlejší. Ujel jsem s ním 200 t., bez problémů.

Nyní mám 8-stupňový AISIN, řadí okamžitě, fajn. Ale neměl bych problém jezdit zase robotem - hlavně, že nemusím řadit ručně.

Odesláno

@kirk11

Uprav si název vlákna, aby odkazoval na problém. Když se budou všechna vlákna jmenovat podle automobilky a modelu vozu, tak na fóru nikdo nic nenajde. 

Tento název odporuje pravidlům fóra bod č.3. https://www.peugeot-club.com/guidelines/ . Pokud nebude název upraven do 24 hod., bude vlákno odstraněno!

Pro rychlé vyřízení použij po úpravě tlačítko "Nahlásit"

Děkuji, že nepřiděláváš práci týmu moderátorů

• kirk11 changed the title to Je dobre kupit Peugeot 208 1,6 ehdi 68 kw automat rocnik 2014
Odesláno

Zdravim chcem sa spytat je normalne u robotickej prevodovky ze pri rozbehu auto ide ako keby skapat ako ked pustite na manuale rychlo spojku ?

Odesláno

ahoj, záleží kdy tohle chování zaznamenáš--pokud je motor teď ráno studený a hned po nastartování chceš vyjet, tak je to normální, není to ovšem převodovkou, ale studeným motorem (ráno je kolem nuly), mám automat dvouspojku (jiná technologie než u tebe) a dělá to taky, stačí cca 20 sec. volnoběh na místě a až pak vyjedu... (prostě než zapnu pás, vypnu asistenty atd.)

při zahřátém motoru to dělat nesmí ;)

Odesláno (upraveno)

Při rozjezdu jsem zváštní chování nepozoroval. Přidám plyn, zvýší se otáčky a spojka zabírá.

Asi je to špatně seřízené. Někde tady byl návod na inicializaci (reset) převodovky.

No, jezdi a samo se ukáže, jestli je to problém, anebo se "vžijete".

Myslím, že se nic nekazí - proces "prokluzu" je co nejmenší.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Mne to skace ako ked to skape na manuale ale neskape je napriklad problem zaparkovat na tesno pistim brzdu a skoci to ako ked skape manual myslite ze sravi nastavenie lamiel ? 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...