Judes Odesláno 8. únor 2016 Odesláno 8. únor 2016 Neviem ako to lepšie opísať, nie som IT odborník. Troch po lopate. napr. 1000Gb HDD rozdelené na 500Gb a 500Gb 1) 500Gb oddiel "C" a WinXP 2) 500Gb oddiel "D" a Win7. Aj vo WinXP aj vo Win7. (každí sa spúšťa zvlášť a samostatne) si môžeš robiť oddielov koľko chceš ale stále ten základný "C" bude na oboch. Citovat
ferinko2 Odesláno 8. únor 2016 Odesláno 8. únor 2016 Tak som totálny debil. 500Gb oddiel "D" a Win7 bude stále "D",keď tam spustím inštalačku W7,tak to bude stále na "D"....ako z toho urobím "C"??? Citovat
Judes Odesláno 8. únor 2016 Odesláno 8. únor 2016 Pri zapnutí PC nabehne okno s výzvou kde si vyberieš ktorý OS chceš spustiť napr. či na "C" disku WinXP alebo na "D" disku Win7. Keď spustíš z "D" disku OS Win7, je to ako pri zapnutí PC s jedným OS. Ber to tak ako by si mal dva počítače nezávislé od seba. Citovat
ferinko2 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Judes...mám v tomto noťase 3 OS na 3 diskoch,presne ako píšeš,ale len jeden z nich môže byť "C" V mojom prípade je na ňom W-XP a tam Diagbox X.YY Prednastavený OS mám W7 na disku "F",a z toho F nijako neurobím C Ak sa v F pokúsim nainštalovať diagbox,tak ho stále chce nainštalovať na C,aj keď OS W7 je na F. Citovat
Iceman_3 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 je to tak ako pise Judes. neviem co na tom nechapes mas disk rozdeleny na dva. na jednom mas dajme tomu XP na druhom W7. spustis XP tak z pohladu XP bude "C" tam kde je nainstalovane XP, tam kde budes mat Win 7 bude "D" ak spustis Win 7 z pohladu 7micky bude "C" tam kde je nainstalovana 7, tam kde je XP sa bude tvarit disk ako "D" .. .musis to brat z pohladu OS , OS bude stale na "C". tiez mam dva systemy na booku - XP koli Lexii a 7 na normalnu pracu a funguje to presne tak ako som popisal, ziadny problem ... very easy ;-) Citovat
ferinko2 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Ja to všetko chápem, ale keď spustím W7 na F,tak stále bude aj pohľadu OS F-ko a nie C-čko. Mám tak 3 OS tak viem čo píšem. Skúsim nainštalovať nový diabox z W7 a vypíše mi,že už jeden je nainštalovaný (na C-XP)...že vraj či ho má odinštalovať. Tak skúste vy v nejakom inom OS , ako máte nainštalovaný diagbox,dať nainštalovať nový..... Citovat
Iceman_3 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 no neviem ako si to instaloval , ale ja ked spustim Win 7 tak mam WIn 7 na C a XP mi ukazuje ako D a dalsi disk E , ak spustim XP mam Xp ako C , Win 7 ako D a dalsi disk E instaloval som najprv XP + Lexia , potom Win 7. Citovat
ferinko2 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 (upraveno) Na prázdny disk som nainštaloval XP Rozdelil som disk na 3 partície Nainštaloval W7 na druhú Nainštaloval W10 na ďalšiu A takto to mám rozdelené.... screen je z W7 A čiste teoreticky možno máme pravdu všetci traja.Asi záleží na tom,kedy bol disk rozdelený....pred inštaláciou prvého OS,alebo až v nainštalovanom prvom OS. Ja mám disk rozdelený až v nainštalovanom OS. Teraz skúsim na čistý disk nainštalovať OS XP s tým,že rozdelím disk už pri inštalácii XP a potom do druhej partície nainštalujem ďalší W7. Uvidím,či sa moja teória potvrdí. P.S. Času mám.....nudím sa na PN-ke , noťas na hókusy pokusy tiež Upraveno 9. únor 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
Judes Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Preto som sa pýtal ešte vyššie kedy si rozdelil disk? PC teraz používa chlapec a práve som z neho urobil obrázky ako to je. prvý je z aktívneho WinXP a druhý po reštarte aktivovaný z Win7. Citovat
baffy Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Ja neviem ,ale ak by to tak nefungovalo ,prečo by som o tom sem asi písal ,hmm Citovat
ferinko2 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 (upraveno) Tak som skúsil na nový disk inštalovať XP ,pri inštalácii som rozdelil disk na 2 partície.Do jednej som inštaloval XP angl.verziu,do druhej XP českú verziu. Žiadna zmena, "C" disk stále ten istý pri spustení jedného,alebo druhého OS. Rezignoval som....škoda času. Upraveno 9. únor 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
baffy Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 Os vždy inštalujem do naformátovaného oddielu. Čiže pred tým ako sa ma opýta kam? Odstránim volnú partíciu a dám vytvoriť nový.V podstate tak isto ako by som inštaloval ten prvý. Po naformátovaní spustím inštaláciu. Niečo skrátka robíš špatne. Citovat
ferinko2 Odesláno 9. únor 2016 Odesláno 9. únor 2016 OK tak skúsim najprv naformátovať tú druhú partíciu.....ďalší hókus pokus Citovat
ferinko2 Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 (upraveno) Stále je to rovnaké .....prvý disk (partícia),na ktorý nainštalujem OS ,je systémový,ostatné nie.Všetky formátované NTFS. Prestáva ma to baviť.Bolí ma riť (od sedenia). Uvažujem,či to nemôže byť nastavené dajak v BIOSe Upraveno 10. únor 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
ferinko2 Odesláno 10. únor 2016 Odesláno 10. únor 2016 (upraveno) -Takže bol dokončený posledný pokus..... -Na prázdny disk inštalácia XP.....pri inštalácii rozdelený disk na 2 partície...prvá naformatovaná inštalačkou a nainštalovaný XP -Nový boot inštalačka W7...inštalované na druhú partíciu bez predchádzajúceho formátovania -A ide to tak ako vám.....podľa zvoleného OS mení aj písmeno partície.....nevysvetliteľné,ale ide. Ďakujem touto cestou členom tohto klubu baffy Judes Iceman_3 za trpezlivosť so senilnejúcim starcom. Nech sa vám darí. P.S. Asi sme to mali presunúť na IT koutek Upraveno 10. únor 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
ferinko2 Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 No ja to teda ani nepotrebujem,len ma zaujímalo,prečo to máte ináč ako ja......zatiaľ mám vo VMware 4 XPečka na diagnostiku a som s tým spokojný. Citovat
Judes Odesláno 11. únor 2016 Odesláno 11. únor 2016 (upraveno) To VMware je v akom jazyku? Je to Free alebo platené? Doposiaľ používam Oracle VirtualBox vo Win8.1 ale zdá sa mi že to dosť spomaluje PP2000, hlavne keď číta všetky počítače. Upraveno 11. únor 2016 uživatelem Judes Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.