Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

image.png.4ea2d5269747819f26cb152b76c47737.png

Koupil jsem LIQUI MOLY Přísada do AdBlue, 21838, 250ml https://www.obchod77.cz/produkt/liqui-moly-prisada-do-adblue-k-21838-liq21838.html

Chystam se doplnit nadrz AdBlue na max a pak tam dat toto aditivum. Jen teda vlastne nevim, kolik je presne objem nadrze s Adblue. Tady na foru jsem nasel info o tom, ze by mela byt 22,4l (nerika se nic o EURU) "...Tak výrobce tvrdí:, že nádrž AdBlue má 22,4litru a vydrží na 15.000km. .... "

Mam u Toyoty v TP EURO 6

image.png.da1c8ae13fcf993b4143047e683c44a1.png

a v manualu je k tomu:

image.png.9cbeff9a6d4546633b6653e9b7322e88.png

Takze ja mam celkovy objem nadrze na cca 20l ?

Jde me v zasade o to, jak zjistit spravnou davku aditiva do nadrze .... nevim, jak moc je citlive. Prikladne u VIF aditiva u nafty, je celkem jedno, kdyz to clovek prezene, tady si nejsem jisty ....

image.png

Odesláno (upraveno)

U Proace jsem poprvé AdBlue doplňoval při prvním rozsvícení kontrolky AdBlue a ujetí cca 10660km. Nádrž je na cca 22L. Doplnil jsem kanystr 10L a kontrolka se již nerozsvítila. Doléval jsem z kanystru pomalu přiloženou hubicí. Při dolévání to v trubkách různě pobublává a tak to jde pomalu. Ono není ani divu, protože nádrž na AdBlue není o moc níž než hrdlo pro dolévání a tak to tam leze pomalu a občas to i ubryndne, nutno stírat hadrem. Jakou správnou dávku aditiva ti nepovím, protože nejde vědět kolik ti tam aditiva přesně zbylo. Jak jsem psal dolil jsem 10L a měl jsem pocit, že víc už se tam nevejde. Přísadu bych dal 50ml, to bude na těch 22L akorát. Já žádnou přísadu do AdBlue nepoužívám.

Upraveno uživatelem dextrone
Odesláno

to: dextrone 

diky. Jasny, prave protoze s aditivem chci zacit (pokud to ma sanci pomoci od problemu kolem AdBlue, proc ne), tak me zajima max objem nadrze. Vidim to taky napoprve na davku pro 20l = 2x 25 ml aditiva a potom dle toho kolik tam doplnim, az bude hlasit. Vetsinou jsem doplnoval kolem 15l jak ze stojanu, tak z kanystru Zatim zadna zavada s AdBlue nebyla, doufam, ze to tak zustane.

Odesláno

Tak jsem také objednal aditivum proti krystalizaci a hlavně zvýšení trvanlivosti AdBlue. Jako soukromé auto toho moc nenajezdí, tak AdBlue doplňuji po delších intervalech.

JLM BluBoost 250 ml - ochrana proti krystalizaci - jlmaditiva.cz

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...