Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

ztlumování displejů při zap.světlech

Recommended Posts

Odesláno

Pánové s novým zákonem budeme muset svítit celý rok(ne že bych nesvítil už teď ,ale zatím jsem neměl tu čest jezdit s peugotem když svítí slunko)..., a jak jsem dnes zjistil, jakmile zapnu světla tak se mi podsvícení dislejů u rádia a klimatizace sníží natolik, že jsou skoro nečitelný.... nejde to stlumování nějak obšlápnout??

PS: Už se skoro stydím sem něco psát ...musím vypadat jako hrznej stoupa.... , ale opravdu se mi nedaří nic najít.....:bojim

Odesláno

no u hodin je to jednoduche,vypacit ven nozem a pak staci odpojit drat na pozici c.4 s oznacenim V19neco , u displeje klimatizace a hodin staci taky rozebrat ten stredovej panel - vyndat ovladani klima + radio a odpojit draty zacinajici na V19a nejaky pismeno

Teoreticky jak tak koukam do schemat, bylo by jeste mozne zamezit stmivani odpojenim dratu V19G (ten se pak rozbiha na jednotlive draty) hned za pojistkou cislo F19 v pojistkove skrince pod volantem (drat V193 co je tam s nim nechat pripojeny, taktez nejde jen vytahnout pojistka, nesvitilo by pak podsviceni)

Odesláno

dík za typ jdu to testnout...... nevíš jakou by měl mít barvu??? jde o 406 rv97 bohužel ele schémata nemám k dispozici... :(

[upravil dne 11.6.06 vavy.p]

Odesláno

OKi beru kleště a jdu zkoušet.... ;) doufám , že to nebudu muset pájet zpátky... :-)

Odesláno
Původně zaslal: vavy.p

OKi beru kleště a jdu zkoušet.... ;) doufám , že to nebudu muset pájet zpátky... :-)

No ono je to pak moc příjemný, když ti to zase v noci svítí jak XXXX.

Vyveď si to alespoň na vypinač...

Odesláno

Tak nejhorší odhady se potvrdili a dokonce zdvojnásobili...:bojim

s drátem V193 vedl drát V19V ...takže postupně přerušen edrát V19G a posléze V19V .... oba navráceny do původního stavu... nebyl to ani jeden...:( tak pokud má někdo jinej nápad tak sem s ním.....

Odesláno
Původně zaslal: vector

Původně zaslal: vavy.p

No ono je to pak moc příjemný, když ti to zase v noci svítí jak XXXX.

Vyveď si to alespoň na vypinač...

jo jo s tím jsem počítal..... jen musím najít kterej to je drátek.....:myslim ale že jich tam je potvor:o

Odesláno

to levak_bob: kde jsi to našel já tam našel jen automatický rozsvěcení světel......:myslim a to ještě jen včera teď nemůžu najít ani to...:bojim

no teda jsem to našel ale to jsou jen hodiny:( , ty zas tak moc nepotřebuju mám svoje na ruce!!!!!:roll

[upravil dne 12/6/06 vavy_p]

Odesláno

2vavy.p: až na to přijdeš, pokud se to to podaří (:super) tak sem please hoď výsledek, mám totiž stejný problém (P406)

Odesláno

tak holt budete muset panove rozebrat ty stredove panely a ty draty upravit rovnou u konektoru displeje a radia, podle schemat to ale melo byt tak jak jsem psal Nicmene ja bych se na to vyprdnul, me to ztlumovani podsviceni nijak nevadi :D

Odesláno
Původně zaslal: vavy_p

no uvidíme sehnal jsem schémata , jdu maturovat z angliny.... dám vědět jak jsem dopadl...

jo ted jsem psal odpoved Tornadovi, ktery ti je poslal, ze jestli jsou to ty schemata tady z hlavni stranky, tak to jsou ty moje, ktery jsem kdysi naskenoval a podle tech ti to jak ctu vyresit neslo, no ale treba se v tom zorientujes lepe nez ja ;)

Odesláno

zkusím se podívat třeba mi pomou alespoň určit co kterej drát dělá.... a potom to zkusím proklepnout... zkoušečkou... třeba to najdu...

Odesláno

to levak_bob: kde jsi to našel já tam našel jen automatický rozsvěcení světel......:myslim a to ještě jen včera teď nemůžu najít ani to...:bojim

no teda jsem to našel ale to jsou jen hodiny:( , ty zas tak moc nepotřebuju mám svoje na ruce!!!!!:roll

Ehm prepáč ja som si len spomenul že tam niečo také bolo písané ale nepamätal som si presne o čom to bolo...bol to len taký tip

Odesláno

Už to svítí furt!!!! :super musel jsem sice u každýho spotřebiče najít ten správnej \"drótik\" ,ale už to valí... u hodin(slizička) je to ten s tou \"4\" , u displaye je to \"v193\"( aspoň v mém případě) a u klimy....zcela nelogicky žádný Včko není:myslim hup....8003 je ten správnej( u mě) to co vede ze spotřebičů spojím a vytáhnu na vypínač.... nebo to prubnu přidělat na poťák mohlo by to jít ztlumovat plynule....uvidíme.... :papa jdu makat..:roker

Odesláno

Už to svítí furt!!!! :super musel jsem sice u každýho spotřebiče najít ten správnej \"drótik\" ,ale už to valí... u hodin(slizička) je to ten s tou \"4\" , u displaye je to \"v193\"( aspoň v mém případě) a u klimy....zcela nelogicky žádný Včko není:myslim hup....8003 je ten správnej( u mě) to co vede ze spotřebičů spojím a vytáhnu na vypínač.... nebo to prubnu přidělat na poťák mohlo by to jít ztlumovat plynule....uvidíme.... :papa jdu makat..:roker

A jak jsi tedy na to sel? Napis kdyztak navod i pro ostatni kteri tohle resi... :papa

Odesláno

Takže pánové vše najedný hromadě.... rozebrat středový panel , tak aby jste se dostali ke konektorům....vyloupnout slzičku s hodinama... na hodinách jsem přerušil drát který jde do pozice \"4\" , u disleye rádia jsem přerušil drát s označením \" V193\" , a u klimatizace to byl drát na menším konektoru \"8003 \" , konce jež mi zbyli u zařízení jsem propojil a dotáhl kolem volantu na levou stranu k regulaci podsvětlení, zde jsem vzal signál pro ztlumení, zapojil vypínač, přidělal jsem ho do volných pozic vedle toho ztlumování.... (bohužel to nereaguje na ztlumování, prostě tam je proud nebo není)!!! !!! A hle ono to funguje.... prozatím tam mám obyčejný tlačíko cca za 5,- kč až pojedu kolem nějakýho vrakáče kouknu po originál vypínači do \"Pegiho\" :super:super

Abych nezapomněl ty konce který tam zůstali trčet tak jsem smršťovací bužírkou přitáhl k příslušným drátkům , abych v případě nouze věděl kam je vrátit, nebo stačí zaizolovat... při zapnutých věetlech tam jde stále proud!!!!!!!!!!!!!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...