Radek Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 mam P405 1,9DT a nelibi se mi, jak kolisa teplota motoru. teplomer mi nejspis ukazuje min nez ma, asi tak o deset stupnu - to by mi jeste tolik nevadilo, ale v zime, pri bezne jizde se rucicka ustali na 73-75 stupnu, v lete 79-81 pri hodne klidne jizde, prvni stupen ventilatoru spina nekde na 82-83, kdyz je v lete auto nalozene, nebo na to trochu slapnu, tak je teplomer okolo 85 a kdyz na to opravdu slapnu, nebo jedu nalozeny do nejakeho alpskeho kopce, tak jde teplomer pres 90. pri popojizdeni v zacpach se i se zapnutou klimou teplota drzi kolem 80. pripominam jeste jednou, ze teplomer ukazuje min nez ma a ptam se, jak se chova teplota vam? rychly rust teploty, kdyz na to slapnu (na dalnici nebo v kopci) me znepokojuje. vymena termostatu ani hlavy na toto chovani vliv nemela. Citovat
vix Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 nevím, ale mě se zdá, jak tam ten teploměr na palubce nemám, že nějak klidně spím. jo, neznalost je sladká Citovat
Guest LuděkK Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Mám P306 2.0 HDI a dělá mi to to samé. Alespoň nejsem sám, komu je to divné. Citovat
Tuldous Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Zcela normální záležitost, kolik máš nalítáno.... A nebyl náhodou vyměněný chladič za nějaký repasovaný? mám na pracantovi úplně stejné příznaky takže si myslím můžeš být v klidu, holt starší motor, nesmíš se divit..... Ta teplota mi kolísala u všech třech 405 tek co jsem měl.... A to i u čistě dieselové.... Zkus dát do hledání Ordoněz, popisuju tam rozdíly v chladičích.... Když nedáš origo španělský Ordoněz nebo Valeo, a je to dost důležité u TD, tak to kolísá ještě rapidněji..... Vlastní zkušenost, páč to taky sem honím jak nadutou kozenku....... Ale jinak v poho.... Hlavně to nehonit za studena a před ukončením jízdy nechat vychladit aspoň 5-10 km.... Citovat
Ajdamek Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 V zimě tak těch 70 V létě tak 80 Ventilátor mi spíná ve 100, tzn. při delším stání v koloně Citovat
Sagic Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Já mam auti teprve od včera a za 120km v kuse jsem se nedostal s teplotou na 80. Ustálí se něco málo nad 70 stupni:myslimMožná máš pravdu s tím chladičem, řekl bych že je měněnej. Jak poznám, který tam mám? Citovat
Dundee Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Běžně jezdím těsně pod 70°, při větší honičce kolem 80°, v koloně sepne větrák kolem 85-90°. V zimě se po 30-ti km jízdě ani k těm 70° nedostanu (rafička zůstane těsně za těma 4ma čárkama na kraji pole). Chladič je origo Valeo, termostat nevím (možná tam vůbec neni ). Citovat
Kubis Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Ahoj.Toto téma se rozebírá i jinde,já jsem také dával dotaz - drží mi to léto zima na 70°C a zdá se mi to málo.Bude to ale asi v pořádku.Ventilátory mi spínají až při stovce a s klimou mi to drží na 70°C.Projdi si poradnu.Já mám 2Oi benzín.P806 Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Me po vymene topeni prumerna teplota klesla tak o 8-10 stupnu. Pri normalni jizde kolem 70, ted v lete do 80ti. Predtim nebyl problem se dostat v kolone klidne na 100. Vypadalo to na dost ucpany nebo prorezly radiator. Takze ja bych byl uplne klidnej. Citovat
Durexpepo Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 mne teplota motora kolisa ako zapnem klucik v spinacke naskoci hned 70 a po nastartovany asi minutu je osemdesiat a hnet skoci na 110 neviete co to asi roby?? Citovat
pupik Odesláno 2. srpen 2006 Odesláno 2. srpen 2006 Moje standartní teplota byla mezi 80-90°C v zimě-v létě, ale asi poslední tři dny se mi to pohybuje kolem 70°C ráno, odpoledne při cestě dom se to max. vyšplhá na 80°C. Mám jen takové tušení, že mi trochu hapruje termostat. Co myslíte, VÝMĚNA TERMOSTATU??? Citovat
Blizzard Odesláno 2. srpen 2006 Odesláno 2. srpen 2006 ja mam 90 v lete v zime, at to honim nebo ne :myslim Citovat
Ráďa Odesláno 2. srpen 2006 Odesláno 2. srpen 2006 mě to dělá taky,termostat už je tam třetí a je to pořád stejný.Neřeším v zimě v létě teplota kolem 75°C když jsem na to šlapal třeba na dálnici klidně i ke 100°C,stačí trochu ubrat a klesne to hned zpátky.V kolonách to vyleze kousek nad 90°C,spustí se jeden ventilátor a drží se to. Citovat
kajk Odesláno 2. srpen 2006 Odesláno 2. srpen 2006 P406 2.0 HDI: po ujetí asi 10 km: LÉTO, ZIMA 90°C. HOWG. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.