Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mam P405 1,9DT a nelibi se mi, jak kolisa teplota motoru. teplomer mi nejspis ukazuje min nez ma, asi tak o deset stupnu - to by mi jeste tolik nevadilo, ale v zime, pri bezne jizde se rucicka ustali na 73-75 stupnu, v lete 79-81 pri hodne klidne jizde, prvni stupen ventilatoru spina nekde na 82-83, kdyz je v lete auto nalozene, nebo na to trochu slapnu, tak je teplomer okolo 85 a kdyz na to opravdu slapnu, nebo jedu nalozeny do nejakeho alpskeho kopce, tak jde teplomer pres 90. pri popojizdeni v zacpach se i se zapnutou klimou teplota drzi kolem 80. pripominam jeste jednou, ze teplomer ukazuje min nez ma a ptam se, jak se chova teplota vam? rychly rust teploty, kdyz na to slapnu (na dalnici nebo v kopci) me znepokojuje. vymena termostatu ani hlavy na toto chovani vliv nemela.

Odesláno

Mám P306 2.0 HDI a dělá mi to to samé. Alespoň nejsem sám, komu je to divné.

Odesláno

Zcela normální záležitost, kolik máš nalítáno.... A nebyl náhodou vyměněný chladič za nějaký repasovaný? mám na pracantovi úplně stejné příznaky takže si myslím můžeš být v klidu, holt starší motor, nesmíš se divit..... Ta teplota mi kolísala u všech třech 405 tek co jsem měl....

A to i u čistě dieselové....

Zkus dát do hledání Ordoněz, popisuju tam rozdíly v chladičích.... Když nedáš origo španělský Ordoněz nebo Valeo, a je to dost důležité u TD, tak to kolísá ještě rapidněji..... Vlastní zkušenost, páč to taky sem honím jak nadutou kozenku....... Ale jinak v poho.... Hlavně to nehonit za studena a před ukončením jízdy nechat vychladit aspoň 5-10 km....

Odesláno

Já mam auti teprve od včera a za 120km v kuse jsem se nedostal s teplotou na 80.

Ustálí se něco málo nad 70 stupni:myslimMožná máš pravdu s tím chladičem,

řekl bych že je měněnej. Jak poznám, který tam mám?

Odesláno

Běžně jezdím těsně pod 70°, při větší honičce kolem 80°, v koloně sepne větrák kolem 85-90°. V zimě se po 30-ti km jízdě ani k těm 70° nedostanu (rafička zůstane těsně za těma 4ma čárkama na kraji pole). Chladič je origo Valeo, termostat nevím (možná tam vůbec neni :myslim).

Odesláno

Ahoj.Toto téma se rozebírá i jinde,já jsem také dával dotaz - drží mi to léto zima na 70°C a zdá se mi to málo.Bude to ale asi v pořádku.Ventilátory mi spínají až při stovce a s klimou mi to drží na 70°C.Projdi si poradnu.Já mám 2Oi benzín.P806

Odesláno

Me po vymene topeni prumerna teplota klesla tak o 8-10 stupnu. Pri normalni jizde kolem 70, ted v lete do 80ti. Predtim nebyl problem se dostat v kolone klidne na 100.

Vypadalo to na dost ucpany nebo prorezly radiator.

Takze ja bych byl uplne klidnej.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Moje standartní teplota byla mezi 80-90°C v zimě-v létě, ale asi poslední tři dny se mi to pohybuje kolem 70°C ráno, odpoledne při cestě dom se to max. vyšplhá na 80°C. Mám jen takové tušení, že mi trochu hapruje termostat. Co myslíte, VÝMĚNA TERMOSTATU??? :myslim

Odesláno

mě to dělá taky,termostat už je tam třetí a je to pořád stejný.Neřeším v zimě v létě teplota kolem 75°C když jsem na to šlapal třeba na dálnici klidně i ke 100°C,stačí trochu ubrat a klesne to hned zpátky.V kolonách to vyleze kousek nad 90°C,spustí se jeden ventilátor a drží se to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...