Marcinos Odesláno 8. červen 2024 Odesláno 8. červen 2024 Ahoj přátelé , mám prosbičku . Po dlouhé době a prodeji své 407 a koupě c5x7 pak koupě dalšího 407 2.2i chci si koupit pouze pro sebe jako dárek na narozeniny P508 sw GT 2.2hdi 150kw z automatem . Slyšel jsem , že je tam Aisin a neposlouchal jsem se , jaka je to na *neumím psát slušně převodovka . Co je na tom pravdy ? Prosím o nějaké recenze co se toho týče , nebo nějaké problémy , nebo na co dávat pozor , co třeba hlídat , co v čas vyměňovat nebo řešit . Na co koukat při koupi takového vehiklu ? Díky a přeji všem krásný den Citovat
MJSytic Odesláno 8. červen 2024 Odesláno 8. červen 2024 Ahoj, nesmrtelná převodovka to není, ale když se jí mění pravidelně olej a není celou dobu provozu v plné zátěži (časté jízdy s plným autem + vozík), tak vydrží hodně. Takže vybírat něco s nízkým nájezdem a pravidelným poctivým servisem. Jinak u 508 koukat na korozi - hlavně podběhů/blatníků, úniku oleje (gufero mezi motorem a převodovkou), stav víceprvkové zadní nápravy (když má vůle nebo jsou vymačkané silentbloky, tak se rozhodí geometrie a sjíždí se pneu). Jestli funguje stahování všech oken, fungují všechny "bezklíčkové" kliky, jestli se sklápí/odklápí pravé zrcátko, vyjíždí "headup", a pak mrknout na DIAG na chyby (stav FAPu apod.) Citovat
Marcinos Odesláno 8. červen 2024 Autor Odesláno 8. červen 2024 (upraveno) Super, díky z info . Jinak jsem včera zkoušel dva , jedno GT a jeden obyč , oba s automatem a co jsem si všiml , to jak jeden tak i druhý (GT ten měl najeto 250tis a ten obyč 160tis ) z neutralu na dříve , bylo cítit takovy drhnutí , było proste cítit , že to seplo na drive i na N menší vibrace . U obou to samo jinak za jízdy přeřazuje úplně na jedničku jak na padlech tak i na pace . Není to nějaká chyba ? Nebo silentblock ? Upraveno 8. červen 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
rhinos Odesláno 8. červen 2024 Odesláno 8. červen 2024 já teda N snad nikdy ani zařazenej neměl Ale při přepnutí z P na D to samozřejmě poznat jde. Záleží asi jak moc to vibruje a jestli to není jen pocitovka ,když po něčem jdeš Citovat
MJSytic Odesláno 8. červen 2024 Odesláno 8. červen 2024 Ano, přeřazení na D je znát. Nicméně to nesmí vyloženě kopnout. Při D má auto i tendenci tlačit proti brzdě, také normální. Ohledně vibrací záleží také na tom, jaká je to motorizace, zda má aktivní tlumič vibrací, nebo ne. Citovat
Marcinos Odesláno 8. červen 2024 Autor Odesláno 8. červen 2024 Tam je 2.2 HDI 150kw u toho druhého 2.0 HDI 120kw vibrace byli menší Citovat
MJSytic Odesláno 8. červen 2024 Odesláno 8. červen 2024 2.2 má aktivní tlumič vibrací - vibrace jsou znatelnější vždy v přechodech režimů, než se jednotka přenastaví. Doporučuje se tlumič po 10letech vyndat a znovu namazat, případně vyměnit, pokud je poškozený. Citovat
Marcinos Odesláno 10. červen 2024 Autor Odesláno 10. červen 2024 Byl jsem se dnes na jedno GT dívat . Všechno funkční , kliky taky akorát neukazuje teplotu oleje , prý čidlo funkční všechno , ale prý problém je v tom budiku pouze u toho ukazatele , jak to opravit? Citovat
MJSytic Odesláno 10. červen 2024 Odesláno 10. červen 2024 Těžko říct. Asi nejdříve zjistit, kde je chyba Jestli v budíku, tak rozebrat - opravit, případně vyměnit za jinou přístrojovku Citovat
Marcinos Odesláno 10. červen 2024 Autor Odesláno 10. červen 2024 A v zadu nesvítí asi dvě diody na světlech , to asi jde preletovat? Citovat
MJSytic Odesláno 10. červen 2024 Odesláno 10. červen 2024 Ne. Jedině vyměnit světlo. Leda bys to nějak zvládnul rozpůlit, ale jsou slepené Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. červen 2024 Odesláno 10. červen 2024 Zadní světla v 99% případů rozebrat nenásilně nelze. Řeže se to v místě, kde to nejde vidět a následně lepí, většinou lepidlem na okna. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.