Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj přátelé , mám prosbičku . Po dlouhé době a prodeji své 407 a koupě c5x7 pak koupě dalšího 407 2.2i chci si koupit pouze pro sebe jako dárek na narozeniny P508 sw GT 2.2hdi 150kw z automatem .

Slyšel jsem , že je tam Aisin a neposlouchal jsem se , jaka je to na *neumím psát slušně převodovka . Co je na tom pravdy ? Prosím o nějaké recenze co se toho týče , nebo nějaké problémy , nebo na co dávat pozor , co třeba hlídat , co v čas vyměňovat nebo řešit . Na co koukat při koupi takového vehiklu ? Díky a přeji všem krásný den 😊

Odesláno

Ahoj, nesmrtelná převodovka to není, ale když se jí mění pravidelně olej a není celou dobu provozu v plné zátěži (časté jízdy s plným autem + vozík), tak vydrží hodně. Takže vybírat něco s nízkým nájezdem a pravidelným poctivým servisem. Jinak u 508 koukat na korozi  - hlavně podběhů/blatníků, úniku oleje (gufero mezi motorem a převodovkou), stav víceprvkové zadní nápravy (když má vůle nebo jsou vymačkané silentbloky, tak se rozhodí geometrie a sjíždí se pneu). Jestli funguje stahování všech oken, fungují všechny "bezklíčkové" kliky, jestli se sklápí/odklápí pravé zrcátko, vyjíždí "headup", a pak mrknout na DIAG na chyby (stav FAPu apod.) :) 

Odesláno (upraveno)

Super, díky z info . Jinak jsem včera zkoušel dva , jedno GT a jeden obyč , oba s automatem a co jsem si všiml , to jak jeden tak i druhý (GT ten měl najeto 250tis a ten obyč 160tis ) z neutralu na dříve , bylo cítit takovy drhnutí , było proste cítit , že to seplo na drive i na N menší vibrace . U obou to samo jinak za jízdy přeřazuje úplně na jedničku jak na padlech tak i na pace . Není to nějaká chyba ? Nebo silentblock ?

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

já teda N snad nikdy ani zařazenej neměl 🙂 Ale při přepnutí z P na D to samozřejmě poznat jde. Záleží asi jak moc to vibruje a jestli to není jen pocitovka ,když po něčem jdeš

Odesláno

Ano, přeřazení na D je znát. Nicméně to nesmí vyloženě kopnout. Při D má auto i tendenci tlačit proti brzdě, také normální. Ohledně vibrací záleží také na tom, jaká je to motorizace, zda má aktivní tlumič vibrací, nebo ne.

Odesláno

2.2 má aktivní tlumič vibrací - vibrace jsou znatelnější vždy v přechodech režimů, než se jednotka přenastaví. Doporučuje se tlumič po 10letech vyndat a znovu namazat, případně vyměnit, pokud je poškozený.

Odesláno

Byl jsem se dnes na jedno GT dívat . Všechno funkční , kliky taky akorát neukazuje teplotu oleje , prý čidlo funkční všechno , ale prý problém je v tom budiku pouze u toho ukazatele , jak to opravit?

Odesláno

:D Těžko říct. Asi nejdříve zjistit, kde je chyba :aut Jestli v budíku, tak rozebrat - opravit, případně vyměnit za jinou přístrojovku :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...