Petano Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Nevite nejake blizsi informace? Protoze na nove toho moc nerekli a jenom furt jak se z CR stane odkladiste vraku. Jinak jde o to ze podle unijni vyhlasky zrusi limit 8 let na dovoz ojetin takze by teoreticky melo jit dovezt cokoli co ma technickou. Citovat
Kurt Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Něco je tady: http://www.peugeot-club.com/topic/13540-dovoz-ojetin-nebude-od-cervence-limitovan-starim-auta/ Citovat
Garfield Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Původně zaslal: Kurt No tak pravda je, že to auto, který se sem bude dovážet, musí mít homologaci a STK v zemi původu, což ty žiguly, dacie, moskviče,.... nemají. Na druhou stranu - samo o sobě to k vytlačení těchhle pojízdných vraků nepovede, je to jenom první krůček, za kterým musí následovat další. A propos: už jste viděli 105-ku s imobilizerem? http://www.dusky.sk/pics/2006-06/2320_imobilizer.jpg [upravil dne 7/6/2006 Kurt] Jen počkej na ekologickou daň z aut, možná budeme překvapeni, jak rychle škůdky a spol. zmizí a přibudou podstatně kvalitnější ojetiny z EU, byť třeba deseti- a víceleté. Vždyť i ta nejhorší auta v EU, pokud mají tamní technickou, jsou minimálně na úrovni Felicie. Že zrušili omezení 8 let - no konečně jeden z mála případů, kdy prohrála lobby výrobců a dovozců nových aut Citovat
Jirkap Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Původně zaslal: Kurt Něco je tady: http://www.peugeot-club.com/topic/13540-dovoz-ojetin-nebude-od-cervence-limitovan-starim-auta/ Aaaa tady mě někdo přeběhnul :D Citovat
Hadra Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Nocméně pokud tomu dobře rozumím, tak si v D seženu auto, jaké se mi líbí, domluvím se s němcem na ceně, auto dovezu po ose do ČR s německejma papírama, tady zajdu na nějakou tu kontrolu, kde mi potvrdí, že je to všechno v pořádku, já dostanu českej TP a český čísla a starej zbytek se pošle do němec. Je to tak? A taky by mně zajímalo, kolik toto všechno bude stát, dejme tomu, že seženu auto za 1500 EUR. Zaplatím nějaké clo či ne?, vystavení nového TP bude asi zpoplatněno dle regulí daných. Nebo se někde pletu....? Citovat
Sova Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Původně zaslal: Hadra Nocméně pokud tomu dobře rozumím, tak si v D seženu auto, jaké se mi líbí, domluvím se s němcem na ceně, auto dovezu po ose do ČR s německejma papírama, tady zajdu na nějakou tu kontrolu, kde mi potvrdí, že je to všechno v pořádku, já dostanu českej TP a český čísla a starej zbytek se pošle do němec. Je to tak? A taky by mně zajímalo, kolik toto všechno bude stát, dejme tomu, že seženu auto za 1500 EUR. Zaplatím nějaké clo či ne?, vystavení nového TP bude asi zpoplatněno dle regulí daných. Nebo se někde pletu....? No řekl bych že Clo platit nebudeš jelikož i my sme už v EU;)S tím dovozem po ose to taky není tak jednoduché,přesné formality neznám,ale na německých úřádech si musíš výřídit myslím převozní značky a pojistku,nějak tak to je...tuším že mě někdo z vás opraví,protože si už přesně nepamatuju jak mi to brácha říkal... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.