Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V určitých otáčkách se mi klepe šaltr. Dělá to jen na dvojku a na čtyřku a ne vždycky - většinou jen když je motor dost v záběru, ale není to pravidlo. Když páku chytím, tak se přestane klepat, tzn. netluče to do ruky, že by to klepání nešlo zastavit.

Co to může být - poloosa, silentbloky na motoru? Už to dělá dost dlouho a je to pořád stejné - zatím se to nijak nezhoršuje. Kdyby to byla poloosa, tak už to snad dávno muselo vymlet kineťáky, ne?

Odesláno
Původně zaslal: graver

V určitých otáčkách se mi klepe šaltr. Dělá to jen na dvojku a na čtyřku a ne vždycky - většinou jen když je motor dost v záběru, ale není to pravidlo. Když páku chytím, tak se přestane klepat, tzn. netluče to do ruky, že by to klepání nešlo zastavit.

Co to může být - poloosa, silentbloky na motoru? Už to dělá dost dlouho a je to pořád stejné - zatím se to nijak nezhoršuje. Kdyby to byla poloosa, tak už to snad dávno muselo vymlet kineťáky, ne?

Celá táhla řazení mají gumové vložky. Silentblok pod motorem je pohyblivý a časem se vymačká i slabší vibrace se přenesou do řazení. Stačí normální vibrace chodu motoru, natož pak poloosa a jiné radosti. I Dieselových motorů je lehké klepání řadičky normální stav. Pokud ji zastavíš rukou, nic se nepřenese :) to už by musel být fakt havariiní stav. Projevuje se ti to tedy jen při rychlostech řazených dozadu ?

Mrkni při rozjezdu, jestli nemá tendenci vyskočit a když přidáš a ubereš, jestli se neozve klepnutí od motoru... jinak to považuj za normální stav. :)

PS:

Poloosa by ti klepala celym autem, i do řízení.

Odesláno

Kvalty nevypadávají, dělá to jen 2+4, zpátečka ne. S asi poloosou nějaký problém mám, protože se na dvojku v silnějším záběru (ale nikdy jindy) trochu klepe celé auto (jakoby mírně plavalo).

Když přidám/uberu, od motoru to občas trochu klepne, takže silentbloky? Je tam tuším taky něco jako akcelerační silentblok?

Odesláno
Původně zaslal: graver

Kvalty nevypadávají, dělá to jen 2+4, zpátečka ne. S asi poloosou nějaký problém mám, protože se na dvojku v silnějším záběru (ale nikdy jindy) trochu klepe celé auto (jakoby mírně plavalo).

Když přidám/uberu, od motoru to občas trochu klepne, takže silentbloky? Je tam tuším taky něco jako akcelerační silentblok?

Jo spodní silentblok motoru... a projít i ostatná \"gumy\".

Viděl se jednu 405, co se rozklepala na dvojku a na trojku trochu míň- Bylo to tím, že dostala ránu z boku a měla vařený uchycení převodovky.. holt to někdo nesrovnal jak měl. Skončilo to pádem motoru tak o 5cm dolu a odstávkou na několik dní...

Autem může klepat víc věcí, než jen polosy a ne vždycky to musí bát tak tragické. I když v záběru to vypadá na poloosu.

Odesláno
Původně zaslal: chuck11

Původně zaslal: vix

je normální stav, když mi kvalt vypadne na železničním přejezdu ?

To teda není:o:o:o

Podle toho , jak ten přejezd přeletěl :) a jak tam dotlačil tu rychlost... stát se to může.

U Faka to třeba bylo pravidlem a některý rychlosti si tam musel přidržet, když si přidal, jinak smůla. Tahle auta jsou trochu kvalitnější, ale nikdy nevíš na jakej přejezd narazíš :aut

Odesláno

mne se radici paka klepe uplne stejne. taky na dvojku a ctverku. menil jsem prevodovku asi pred 50tkm, dlouho byl klid, radicka se ani nepohla, ale posledni dobou se zase klepe. se starou prevodovkou mira klepani odpovidala mire zaberu - do kopce klepala hodne - ted je to skoro stejne ve vsech rezimech. silentbloky v nejlepsim stavu urcite nejsou. poloosy nevim

Odesláno

jojo to sem tady psal pred par dnema uklitlo mi kolo a od ty doby se mi fofrklacek mrska jak strelenej presne jak pises 2,4 5 je klidek a vzdy v zaberu ,nejdriv jsem myslel silentbloky jenze ty jsem vsechny vymenil a je to furt stejny asi to bude ta zatracena polosa jenze nevim ktera pac sem obe delal takze zadna nevrze a poznam prd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...