PATaMAT Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 Mám v autě namontován holanský plyn Typ AG digi když je teplo a zastavím auto je mi z motorové části cítit plyn.Byl jsem s tím na ciklické zkoušce a při očuchání mi nic nezjistily.Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Citovat
Ferry Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 no jestli je citit fakt cisty plyn tak to nekde uchazi, mohlo by kolem elektroventilu co uzavira privod plynu z nadrze do vyparniku (ten cerny hrnec co do neho vedou trubky od topeni) , pak jeste by mohla byt prodrena nejaka hadicka k ventilum co jsou prisroubovany v sani, ale to by melo i vliv na jizdni vlastnosti, tou dirou by se prisaval vzduch a nejelo by to a chcipal by motor, takze to asi neni tvuj pripad. Jinak taky to muze byt \"trochu jiny smrad\" nez cisty plyn a ten je zpusoben tim, ze hadice po case nasaknou tu latku, ktera se pridava aby byl unikajici plyn citit (odorizer) a kdyz se pak hadice zahrejou tak to smrdi. Bud dojed jeste jednou tam kde ti delali pravidelnou revizi a nebo az to bude smrdet, rozmichej trosicku vody s mejdlem, stetecek a vsechny spoje namydli a pozoruj jestli nejdou bublinky, pozorne vse ocichej a uvidis Citovat
PATaMAT Odesláno 29. květen 2006 Autor Odesláno 29. květen 2006 Jo dobrý děkuji za radu zítra to zkusím a když tak nechám vyměnit hadica a pak dám vědět zatim dík:super Citovat
Péťa Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 Já když ráno přijdu do garáže, tak taky cítím plyn (jestli čistý nebo ne, to nepoznám ). Ale nikde mi to neuchází, s tím si jsem jistý (taky jsem byl v servisu, sám jsem hledal,...). Když auto stojí přes víkend v garáži tak to \"vyčuchne\". Předpokládám, že to je cítit z výfuku, jak do garáže zacoufávám. Ale když budeš hledat, tak tady někdo psal, že se mu nezavřel elektroventil na nádrži a do rána mu utek všechen plyn. Od té doby dřív vcházím do garáže, pak teprve otevírám vrata (nerad bych od nějaké jiskřičky v pohonu vrat vyletěl do vzduchu). [upravil dne 29.5.06 Peta] Citovat
PATaMAT Odesláno 5. červen 2006 Autor Odesláno 5. červen 2006 Tak jsem se s tím plynem objednal do Hradce tady mi říkaly že je tam asi něco ořidcpaného a proto to smrdí Citovat
PATaMAT Odesláno 5. červen 2006 Autor Odesláno 5. červen 2006 Jo do Gery i když nevím jestli je to dobrá volba.Jednou už to tam bylo oni vyměnily jednu hadici a řek mi,že to bude dobrý a ono nic:myslim Citovat
BobyD Odesláno 5. červen 2006 Odesláno 5. červen 2006 kokni jestli ti nekde nefouka z mezi dily vyfuku obcas to leze pod autem dopredu spalene lpg je sladsi smrad nez ciste lpg ten je ostrejsi Citovat
M.a.R.i Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 Když už jsme u toho LPG. Mám BRC systém. když ráno k auto přijdu,tak nastartuju na benzín, jezdím dokuď se neohřeje tak na 60stupnů a pak přepnu na plyn. Když sednu do zahřátýho auta,tak jenom nastartuju na benzín a hned přepnu. Jaký s tím máte zkušenosti vy? Jak je to nejlepší dělat? Na revizi mi řekli,že stačí na benzín nastartovat a hned přepnout,aby se motor pročistil,ale každej říká něco jinýho. Když jedu na benzín, tak mi to někdy chcípne a dost se to hádá na neutrál (kolísají otáčky). Spousta mechaniků mi řekla,že je to u plyňáků normální. Má někdo stejnou zkušenost? Citovat
TiborTeam Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 Já mám tu moji 605 na LPG ale je tam LOVATO v automatice, takže nepřepínám. Jenom když dojde plyn, tak přepnu na benzin. A to je SUPER Manželka má Favoše a jak jsem ho kupoval, tak ze začátku jsem jezdil Ba-LPG-Ba abych ráno startoval na benzin. Pak jsem byl na revizi a technik mi řekl, že v létě spousta lidi jezdí pouze na LPG. A řeknu vám, i když bylo venku 0, tak jsem mu pomohl RED tlačítkem, ale od té doby jsem jezdil POUZE na LPG. Čístku motoru jsem dělal když mi došel plyn a jel jsem natankovat. Citovat
PATaMAT Odesláno 6. červen 2006 Autor Odesláno 6. červen 2006 Když budu mít prasklou membránu pojede to na plyn? Citovat
Péťa Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 Původně zaslal: PATaMAT Když budu mít prasklou membránu pojede to na plyn? Pojede, ale hůř a bude větší spotřeba. Mě to pak taky tlakovalo do vody. Citovat
BobyD Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 to M.a.R.i: zalezi jak to mas udelany jestli to de do sani poradne se podivej jestli to nekde neprisava vzduch protoze pak maj auta tendenci chcipat na benzin jinak pokud ti to jede hned na plyn tak klidne jezdi na plyn hned v zime je lepsi pockat az se voda zahreje protoze se obcas stane ze se plyn nedostatecne ohreje a motor chcipne a nejde nastartovat pac zvlhnout svicky jinak benzin nic moc nevycisti spis naopak Citovat
M.a.R.i Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 to BobyD: díky za radu, zkusím to zkontrolovat Takže moje domněnka,že ježdění na plyn se studeným motorem motoru neprospívá je mylná? Citovat
M.a.R.i Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 to BobyD: ještě sem si vzpomněl,když se auto kupoval,tak tak chyběl koncovej díl vzducháče (to co vede k chladiči vedle světla,ten násos), tak sem ho jel koupit na vrakárnu a dal ho tam,ale nedalo se s tim jezdit, auto furt chcípalo a netáhlo, asi tím,že plyn potřebuje víc vzduchu ke vzpalování či co?!,ale zase by tam teoreticky mělo jít víc vzduchu za jízdy ne? Tím naporem. Citovat
BobyD Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 no studenj nebo teplej motor je fuk jde pouze o to aby plyn dostatecne zplynovatel tj.aby ti nesel do motoru jako aerosol a to se stane pouze tehdy kdyz kuprikladu je zima a tobe se udela v trubkach[vodnich] rosol a nedostatecne rychle se prohreje konvertor[aspo tek myslim rikaj ty kulaty veci s membranama] coz je tak kdyz je -20C . jinak s tim chcipanim mas filtr cistej ? rekl bych ze tam mas jednobod do sani tudiz vlastne do proudu vzduchu od vzuchace takze pokud se auto chova jak popisujes je mozne ze mas nedostatecnej prutok vzduchu ale spis to je blbe naprogramovany a dava to malo plynu jenze je tam dalsi velicina a ta se menuje skrtici klapka takze muzes skusit vyndat filtr a dat tam na chvili jenom neco ridsiho abus videl jak se auto bude chovat no a ty dalsi postupy jsou na servisu protoze jak je tam pocitac tak stim doma mnoho nenadelas Citovat
PATaMAT Odesláno 17. červen 2006 Autor Odesláno 17. červen 2006 Tak jsem si to včera přivezl z Gery vyměnily mi hadice ke vstřikům,Ale tvrdily že ten smrad není z toho.Membrána je také dobrá.Jediné na co přišly je že byl špatnej přetlakovej ventil v nádrži,tak ten vyměnily.No a zatim se mi zdá že to nesmrdí no tak uvidim:roker Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.