Kladivo Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 Dobrý den, jde u vas zapsat do TP jiná kola než mám v TP. Mám Peugeot 206SW a pneu 175/65 R14 a chtěl bych na něj 195/45 R16 ale ty v TP nejsou uvedeny je tam pouze jeden rozměr. Nebo jesi to jde přímo v Peugeotu. Díky Citovat
Medvěd Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 Obávám se, že v tom Ti tento servis nepomůže - radil bych zeptat se přímo v Peugeotu, zda se vůbec dá tento rozměr na 206 SW použít a pak bych doufal, že se příslušný úředník na STK dobře vyspal. Citovat
Marcel505 Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 Původně zaslal: Kladivo Dobrý den, jde u vas zapsat do TP jiná kola než mám v TP. Mám Peugeot 206SW a pneu 175/65 R14 a chtěl bych na něj 195/45 R16 ale ty v TP nejsou uvedeny je tam pouze jeden rozměr. Nebo jesi to jde přímo v Peugeotu. Díky Musíš u dealera Peugeot vznést požadavek, kde by ti měli zjistit, jestli se tyhle pneu můžou použít (zda jsou schválený pro tvůj vůz) a pokud ano, tak ti Peugeot vystaví potvrzení, které bude stát asi 500-800Kč na to, že to na tom může být a na Magistrátě (tam, kde se přepisujou vozy) ti možná ta slečna nebo spíše technik zapíše tento typ do TP. Citovat
Blizzard Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 spravny a overeny postup (neni reklama): 1) koupit si kola od dovozce Alcar (Dezent, AEZ, OZ...) s KBA normou (mely by to mit vsechny jejich znacky) ve velikosti doporucene pro dany typ auta (Alcar katalog) v nejakym pneuservisu a rict si i o poslani typoveho listu. 2) nechat si kola v temze pneuservisu odborne namontovat a potvrdit do typoveho listu. 3) navstivit STK a nechat si od technika typu K zkontrolovat shodnost udaju na typovym listu s udajem vyrazenym na disku a nechat si vystavit potvrzeni (cca 200kc, ale uz si to nepamatuju presne) 4) u cajtu na zmenach v TP si nechat na zaklade typovyho listu nechat zapsat disky a pneu jako alternativni rozmer do TP (50kc). ani po me nechteli potvrzeni z STK (bod 3) , ale mozna to bylo pouze jejich dobrou naladou. kdyz toto vsechno bude souhlasit, tak jakejkoliv problem je pouze jejich neochota. je to naprosto zakonnej postup. potom nebude uz nikdy problem pri bouracce ani pri kontrole a na STK. snad vam tento postup pomuze. t3dsm Citovat
Rebik Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 t3dsm: Díky za vyčerpávající odpověď, rozhoupával jsem se tady k nečemu podmnému-)) Citovat
Blizzard Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 ale toto plati pouze pro DOPORUCENE rozmery, takze kdyz tam bude nekdo chtit nejakej brutal rozmer, tak to timhle postupem nefunguje a holt je tam musi mit nacerno:D jinak muj pripad: puvodne v TP pouze disky na pneu 185/65/14 (mimochodem prodavam, kdyby byl zajem:D), dal jsem tam 195/45/16 na Dezentech a mam je zapsany v TP. Podle katalogu by se na moje auto vesly i 205/45/16, ale uz u nich byla hvezdicka jako ze to auto na to neni stavene....a opravdu, vzadu mi skrtaji lemy o pneu i s tema 195kama, takze uprava karoserie.... ale zapsat jdou, to je dulezily. Citovat
Béďa Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 toto se tyka vsak jen novych kol, ale jaky je postup pro nejake starsi kolesa?? Napada me jedine ten Peugeot Citovat
Blizzard Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 jo, mas pravdu:super..... je to pouze pro NOVA ALU. se zapsanim starsich nemam vubec zadny zkusenosti a podle toho co sem se tady zatim o tom socet, tak sou to (autorizovanej Peugeot) pekny vydridusi....a pride mi ze skoro hazeji klacky pod nohy:bojim Citovat
Chip Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 jeste jeden dotaz co Ti zapisou do papiru? ROZMER nebo prímo nazev kol s rozmerem ze proste jiný téhož rozměru tam dát nemůžeš? Citovat
Blizzard Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 napisou tam presny rozmer disku (tusim ze to je nejakej 6timistnej kod (pismenka+cisla)) a rozmer pneu, kterou ti tam dali v tom pneuservise.....v podstate to prepisou jenom z toho potvrzenyho typovyho listu, takze zamena za jakykoliv jiny rozmery at uz rafku nebo pneu neni mozna (krom teda tech co uz v TP byly predtim, pochopitelne) je to sice na velky hnedy, ale je to asi jedinej legalni zpusob jak to tam dostat. este k tomu dotazu: nazev (vyrobce) rafku se tam asi nepise (ale doma na to hodim voko a kdyztak sem preklofu celou tu radku). myslim si ze bys tam moh pak dat klidne i jinej rafek ale stejnyho rozmeru se stejnou pneu jako je v TP a meli by mit i tu KBA normu pro pripad nehody (sice nemuseji prudet, ale muzou)....to sem zvedavej jak dneska dopadne bracha na pojistovne, jestli se do nej nebudou navazet kvuli jeho Alessiim (nemaji KBA a ani je nema v TP) [upravil dne 30.5.2006 t3dsm] Citovat
Blizzard Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 taxem na to zapomel:roll, snad zitra Citovat
Béďa Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 t3dsm: takze ty mas ten typovej list?? To by znamenalo ze si vic lidi to muze nechat zapsat na 1list nebo si ho nekde nechavaj?? Kdyby ne tak by to bylo velice zajimavy :D Citovat
Blizzard Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 jde o to , ze na 1 zakoupenou sadu kol (dezent, bbs, oz, aez..) dostanes 1 vyplnenej typovej list presne na tento rozmer kol. pak jedes na STK a tam ti zkontroluje ten technik jestli to souhlasi a koukne i na tu KBA normu. pak teprv jdes na fizly. podle me se to nijak vosalit neda. Citovat
Béďa Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 ja kdyz jsem se bavil s klukama v Peugeotu tak rikali ze mi udelaj typovej list s kterym dojdu na polise a ty to tam zapisou. Nemusim ty kola mit ani koupeny. Ale ted me napada jestli neni typovej list jako \"typovej list\" jestli k orig. servisu nechteji tu technickou a k neorigo jo:myslim Citovat
Blizzard Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 tak to nevim jestli se to da sehnat i nekde jinde nevyplneny.... ja jse popisoval postup pouze pro pripad, kdyz si nekdo chce koupit novy kola techto znacek. jinak o ten typovej list si musite rict tomu pneuservisakovi a on ta tu pobocku zavola aby mu ho poslali....tzn., ze to neni automaticky. jestli ti to takhle udelaji, tak prosim, ale podle me to zas az tak legalni neni:papa Citovat
Béďa Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 jde o to ze ti v Peugeotu muzou rict ze tam vic jak 15\" mit nemuzes a ty mas doma 16\"ky bez typoveho listu. To znamena ze si nejprve zjistis velikosti kol co tam legalne dat muzes, zazadas si o to pres Peugeot a pak si teprve vyberes kola, mluvim hlavne o starsich kolech. U novych je to jednoduzsi tak jak si rikal ty;) Citovat
Blizzard Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 takze jestli jsem tomu dobre rozumel, tak bys to chtel udelat takhle: 1) jit do pezotu a rict ze chces na ten a ten typ auta ten nejvetsi rozmer rafku a pneu co ti vyrobce povoli a aby ti dali typovej list. 2)pojedes domu a vezmes si hlinikace i s pneu tebou vybranejch rozmeru. 3)pojedes do pneuservisu a reknes jim aby ti napsali do toho typovyho listu ty tvoje kola 4)STK 5)chlupaty 1)podle me ti nedaji prazdnej typovej list 2)no problema:D 3)a)museli by mit KBA normu b)museli by se vlezt do maximalniho povolenyho rozmeru podle toho katalogu 4)jestli se nepovede krok 3 tak tuten ani nema cenu 5)jakbysmet igdyby ti dal pezot prazdnej typak, tak podle me budes narazet na neochotu u toho pneuservisu (proc by ti psali na vlastni odpovednost kola a pneu do typovyho listu kdyz si je nekoupil u nich?? .... i kdyz znamosti pomuzou:D) no to je asi tak vsechno. muze to ale nekdo zkusit... Citovat
Béďa Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 Spatne jsi me pochopil. 1) zajedes do peugeotu a reknes ze chces typovej list, oni se zeptaj na jaky auto a jaky kola 2) posilaji nejakej formular do Praglu kde to hlavni Peugeot musi schvalit, ale taky nemusi 3) prijde ti typovej list kde budes mit napsano Peugeot 306...... rozmer kola 6.5x15 rozmer gumy 195/55 treba 4) nechas si zapsat kola do TP 5) vyberes si kola+gumy v dane velikosti dle libosti Takhle nejak jsem to pochopil ja. Jestli je to vsak pravda rict nemuzu pac jsem to jeste nezkousel Citovat
Blizzard Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 tak to sem to blbe pochopil, pardon. ...tak to potom mozna jo, ale chtelo by to nejakyho dobrovolnika, kterej by to vyzkousel pokud mozno bez vyuziti nejakejch znamosti tamdle a tamdle, aby se zjistilo jestli to jde bez primluvy:D. kdo se hlasi?? Citovat
Béďa Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 jinak zazadani o typovej list stoji cca 800Kc a neni jisty jestli ti to povolej, maj to moc dobre vymysleny :D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.