Georgew Odesláno 18. únor 2024 Odesláno 18. únor 2024 Zdravim ve spolek tak mi zacla celkem nepravidelne (1-2tydne) naskakovat chyba P0170, MAF. Chyba se da smazat. Obvykle dle vypozorovani vznikne pri podrazeni, ci pri brzdeni motorem. Podle diagnostiky google translate: Možné příčiny poruchy - Únik nasávaného vzduchu - Poškozené přední čidlo horkého kyslíku (MAF) - Chybějící vstřikovač paliva - Únik výfuku - Špatný tlak paliva - Žádné palivo - Poškozený velký snímač průtoku vzduchu (MAF) - Nevhodné připojení vzduchového potrubí klikové skříně (PCV ) Pokyny k opravě Kódy P0170 jsou obvykle způsobeny kontaminovanými snímači průtoku vzduchu (MAF), zablokovanými kryty vzduchu nebo poškozenými snímači MAF. Dnes jsem dal novy, ale co se mi nelibi tak proc je ten snimac jakejsi "zaolejovanej", kdyz je to sani vzduchu ?? Viz priloha. Samozrejme, jsem prekontoloval spony na sani a falesnej vzduch by si to nemelo pricucavat. Najezd: 242 794 km Rozvody pulroku stare. Vstrikovace vycistene ultrazvukem a prej dobry, kdyz to jezdi jen na plyn. Diky G.W. Citovat
vlkklx Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 Zaolejovaný je z odfuku kliky,to je normální.Tyhle chyby dělá u LPG vestavby většinou plyn,vázne nějaká z trysek.Nevím jaký máš systém,ale u STAGU po vyčištění trysek je třeba ještě trysky seřídit.Než s tím dělat nějaké velké akce,zkusil bych nejdříve přes diag autokalibraci motoru,dost často to pomůže.Provozuju na LPG 2 auta s motorem 3FZ,myslím že to je stejný nebo podobný jako na 407. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. únor 2024 Odesláno 19. únor 2024 Často pomůžou smazat adaptace. Při provozu na LPG je to poměrně běžný. Takže nejdřív tohle, pak případně řešit doseřízení LPG. Citovat
Georgew Odesláno 20. únor 2024 Autor Odesláno 20. únor 2024 (upraveno) vlkklx a VojtouNerCZ diky za odpoved. Predpokladam, ze se to serizovani, ci vymaz autoadaptace provadi skrze PP2000 ?? Pred pulrokem jsem to v menu PP2000 hledal, ale nic nenasel. Mam z Aliku PSA XS EVOL coz je plnohodnotna diagnostika... PP2000 s ni spolupracuje. Kde najdu serizovani a ten vymaz autoadaptace? Jinak se to po vymene MAF pocitove chova lip a je akcnejsi bych rekl.... G.W. Upraveno 20. únor 2024 uživatelem Georgew Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. únor 2024 Odesláno 20. únor 2024 V nastavení ecu je adaptace hodnot. Citovat
demi Odesláno 24. únor 2024 Odesláno 24. únor 2024 Pokud máš váhu vzduchu hodně znečištěnou olejem. Já osobně bych ještě překontroloval odvětrání klikové skříně (PCV,CCV), jestli neodešla membrána, neznám u Peugeotu systém, ale při tomhle nájezdu km, je to možné. Citovat
vlkklx Odesláno 26. únor 2024 Odesláno 26. únor 2024 Mám tam také STAG,po vyčištění a seřízení lpg vstřiků a adaptaci benzinu i plynu to zmizelo.STAG dělá hodně plynařů,dá se koupit i diagnostický konektor za pár peněz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.