JohnsonPaprňák Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 (upraveno) Čau chlapy, potřebuju radu neboť já tomu nerozumím, ale vůbec. Mám Peugeota 206 combik. Ráno při cestě do práce mi cvakla stopka a vyletěl ukazatel teploty motoru nahoru. Auto jsem zastavil na venkovním parkovišti ( na štěstí to přišlo v podstatě hned u něj). Koukal jsem do nádrže a tam je zbyteček oranžového něčeho. No takhle, vůbec nevím co mi tam v servise dolejvali a u sebe nic nemám. Potřeboval bych s tím večer a aspoň příští dva dny jezdit než bych to dal znovu do servisu, ale co tam mám nalít? Předpokládám, že jen tak nějakou chladící kapalinu tam hodit nemůžu a voda zmrzne. Díky za rady, jsem na tohle úplně blbej Upraveno 10. leden 2024 uživatelem JohnsonPaprňák Špatné zapsání Citovat
ozzy56 Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 (upraveno) ahoj a vítej v klubu když nevíš co tam je, tak nalij zas něco oranžového, co koupíš třeba na pumpě--hlavně pak často kontroluj , jestli kapalina uniká nebo někde teče..., pak v servisu nahlaš co se ti stalo (ať vědí) a nechej kapalinu vyměnit , myslím celý obsah jo, a příště dej víc info o motoru atd., když je dotaz k němu Upraveno 10. leden 2024 uživatelem ozzy56 JohnsonPaprňák ohodnotil 1 Citovat
JohnsonPaprňák Odesláno 10. leden 2024 Autor Odesláno 10. leden 2024 Díky, díky. Je to 1,4 55kw ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
dýzl Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 Ze zbytku bych změřil zámrznost a pak dle možností dolil jen vodu , nebo oranžovou-růžovou kapalinu-ona se pod různými úhly zdát že je oranžová. Nevím kde bydlíte-pokud je to u Počátek-doplnit vodou, pokud u Nýrska pak raději dolít kap. G12 růžová Osobně-na dojezd bych každopádně dal vodu a doma změřil a pak teprve řešil zámrznost a dle toho pak a) výměna náplně, b)neřešil, c) dle množství v autě-expanzce odebrla trochu a směsi a dolil neředěnou nemrzkou a aby se promísilo -projel bych auto. A protože o svých mám přehled-řešil bych hned daný únik!! Citovat
JohnsonPaprňák Odesláno 10. leden 2024 Autor Odesláno 10. leden 2024 Hele, tak jsem tam nalil G12, alw auto po chvíli jízdy znovu stopka a ukazatel teploty zas nahoře. Kapalina neutíká nebo aspoň od dolevani rozdíl nevidím. Tak to už je spíš to rovnou nechat odvézt, co? Citovat
dýzl Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 (upraveno) Vypadá že se chl.systém zavzdušnil , odvzdušnilo se po nalití-doplnění kapaliny? Pkd ano pak je-může být na vině těsnění nebo hlava. Upraveno 10. leden 2024 uživatelem dýzl Citovat
jarokare Odesláno 10. leden 2024 Odesláno 10. leden 2024 Nebo může být špatný čidlo teploty či chyba v ovládání ventilátoru Citovat
JohnsonPaprňák Odesláno 10. leden 2024 Autor Odesláno 10. leden 2024 No, čekám na odvoz a až v servise zjistí o co jde, dám vám vědět Díky každopádně za rady. Citovat
JohnsonPaprňák Odesláno 13. leden 2024 Autor Odesláno 13. leden 2024 Chlapy, jdu ještě s jedním dotazem. Dneska jsme to se známým projeli. Motor se už nepřehříval, naopak se jeho teplota drží pod 70°, při topení klesa k 60° i když jsme jeli delší trasu. Topení jede, možná jen trochu méně. Co se týče chladící kapaliny, tak nikam neutíká. Prý to je vadný termostat, ale že s tím jezdit můžu než to dám do servisu. Nemůže ta nízká teplota ničit motor nebo něco? Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 motor se více opotřebovává, pokud nemá provozní teplotu, ale ber to s rozumem a jezdi v klidu třeba měsíc--když potřebuješ-- a pak termostat vyměníš JohnsonPaprňák ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 (upraveno) Tvl kup si termostat a já ti to v týdnu vyměním... Zejtra se domluvíme, až přijedu. Termostat stojí okolo 200. Mrknem, jestli to jde rovnou do velkýho okruhu a bude jasno. Kdyby bylo potřeba vyměnit celý tělo tak 400. Je divný, že ti to zas vodu vychlastalo Upraveno 13. leden 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
JohnsonPaprňák Odesláno 13. leden 2024 Autor Odesláno 13. leden 2024 Tvl si nech, není nic špatné na tom se ptát a zjišťovat Na termostat kouknu. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 (upraveno) Prostě se zejtra připomeň. Dopoledne půjdu vyklízet dodávku a odpoledne bude čas. Termostat hodím do horký vody a bude jasno. Možná dokonce tento mám. Upraveno 13. leden 2024 uživatelem VojtouNerCZ JohnsonPaprňák ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.