Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Čau chlapy, potřebuju radu neboť já tomu nerozumím, ale vůbec. Mám Peugeota 206 combik. Ráno při cestě do práce mi cvakla stopka a vyletěl ukazatel teploty motoru nahoru. Auto jsem zastavil na venkovním parkovišti ( na štěstí to přišlo v podstatě hned u něj). Koukal jsem do nádrže a tam je zbyteček oranžového něčeho. No takhle, vůbec nevím co mi tam v servise dolejvali a u sebe nic nemám. Potřeboval bych s tím večer a aspoň příští dva dny jezdit než bych to dal znovu do servisu, ale co tam mám nalít? Předpokládám, že jen tak nějakou chladící kapalinu tam hodit nemůžu a voda zmrzne. 

Díky za rady, jsem na tohle úplně blbej :D

Upraveno uživatelem JohnsonPaprňák
Špatné zapsání
Odesláno (upraveno)

ahoj a vítej v klubu :super

když nevíš co tam je, tak nalij zas něco oranžového, co koupíš třeba na pumpě--hlavně pak často kontroluj , jestli kapalina uniká nebo někde teče..., pak v servisu nahlaš co se ti stalo (ať vědí) a nechej kapalinu vyměnit , myslím celý obsah

jo, a příště dej víc info o motoru atd., když je dotaz k němu :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ze zbytku bych změřil zámrznost   a pak dle možností dolil jen vodu , nebo oranžovou-růžovou kapalinu-ona se pod různými úhly zdát že je oranžová. Nevím kde bydlíte-pokud je to u Počátek-doplnit  vodou, pokud u Nýrska pak raději dolít kap. G12 růžová

Osobně-na dojezd bych každopádně dal vodu a doma změřil a pak  teprve řešil zámrznost a dle toho pak a) výměna náplně, b)neřešil, c) dle množství v autě-expanzce odebrla trochu a směsi  a dolil neředěnou nemrzkou a  aby se promísilo -projel bych auto. A protože o svých mám přehled-řešil bych hned daný únik!!

Odesláno

Hele, tak jsem tam nalil G12, alw auto po chvíli jízdy znovu stopka a ukazatel teploty zas nahoře. Kapalina neutíká nebo aspoň od dolevani rozdíl nevidím. Tak to už je spíš to rovnou nechat odvézt, co? 😀

Odesláno (upraveno)

Vypadá že se chl.systém zavzdušnil , odvzdušnilo se po nalití-doplnění kapaliny? Pkd ano pak je-může být  na vině těsnění nebo hlava.

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno

Chlapy, jdu ještě s jedním dotazem. Dneska jsme to se známým projeli. Motor se už nepřehříval, naopak se jeho teplota drží pod 70°, při topení klesa k 60° i když jsme jeli delší trasu. Topení jede, možná jen trochu méně. Co se týče chladící kapaliny, tak nikam neutíká. Prý to je vadný termostat, ale že s tím jezdit můžu než to dám do servisu. Nemůže ta nízká teplota ničit motor nebo něco? Díky 😁

Odesláno (upraveno)

Tvl kup si termostat a já ti to v týdnu vyměním... Zejtra se domluvíme, až přijedu. Termostat stojí okolo 200. Mrknem, jestli to jde rovnou do velkýho okruhu a bude jasno. Kdyby bylo potřeba vyměnit celý tělo tak 400. Je divný, že ti to zas vodu vychlastalo

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...