Zabak22 Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 před 11 hodinami, P607Olda napsal: ...když nemrzne... Vezmi hadici a pomocníka, za chvilku to objevíte. To som už skúšal niekoľkokrát. Auto bolo polievané hadicou zo všetkých možných uhlov a na každom možnom mieste, nič sa nenašlo. Akurát sa minulo veľa vody, ale na príčinu sa neprišlo. Citovat
P607Olda Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Tzn. je potřebná jízda? Že by to šlo od kolies? Anebo nápor vzduchu? Zabak22 ohodnotil 1 Citovat
Zabak22 Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 Tecie tam len v zime,myslím si že niečo bude reagovať na teplotu. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Takže máš mokro v kapsách v kufru a na podlaze u řidiče? Spolujezdec je suchý? A podlaha mezi 1 řadou sedaček a kufrem je také suchá? Zabak22 ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Na podlaze u řidiče: Otevři dveře, lej vodu zvenku na okno. Musí vytékat odvodňovacími otvory na spodní hraně dveří. Nesmí vytékat zpod tapacíru. Pokud je potřeba, vyčisti odtokové otvory na spodu dveří, anebo tam rovnou navrtej díry 5-ky - zespodu vpředu i vzadu. Díky otevřeným dveřím je tam dobře vidět. Pokud teče zpod tapacíru, je vada v fólii ve dveřích. Fólie kdysi dávno byla tak, že v horní části byla zevnitř dveří (u řidiče) a někde v horní třetině přecházela dovnitř dveří, do prostoru skla. Lepidlo nebylo, byl to systém škridle na streche. Teď se to lepí, musí být přilepeno dokonale, nesmí být dírka. (Píšu to jako povzdech dědka, kdysi to šlo jednoduše bez lepidla, teď se to dělá složitěji a nedrží.) Zabak22 ohodnotil 1 Citovat
Zabak22 Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 před 7 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Takže máš mokro v kapsách v kufru a na podlaze u řidiče? Spolujezdec je suchý? A podlaha mezi 1 řadou sedaček a kufrem je také suchá? Celá podlaha je mokrá, ale podlaha pod zadnými sedačkami je suchá, iba orosená od vlhkosti. Vpredu a vzadu (kufor). Voda nepreniká priamo do kufra, ale do tých káps za ním a do blatníkov vnútri. před 6 hodinami, P607Olda napsal: Pokud teče zpod tapacíru, je vada v fólii ve dveřích. Fólie kdysi dávno byla tak, že v horní části byla zevnitř dveří (u řidiče) a někde v horní třetině přecházela dovnitř dveří, do prostoru skla. Lepidlo nebylo, byl to systém škridle na streche. Teď se to lepí, musí být přilepeno dokonale, nesmí být dírka. (Píšu to jako povzdech dědka, kdysi to šlo jednoduše bez lepidla, teď se to dělá složitěji a nedrží.) Skúsim dať dole každý tapec, pozrieť aj najmenšiu trhlinku či dierku. Uvidím, dúfam, že to nebude zase problém na všetky nervy a prachy. Vymením všetko a nakoniec to aj tak bude nejaká malá somarina, ktorú som si nevšimol.Každopádne až niekedy v utorok… Citovat
P607Olda Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 Zajímavé. Napíšu "lej vodu" a ty budeš dávat dolů každý tapec. Nejprve lej vodu na otevřené dveře - na okno a dívej se, odkud vytéká. Do zadních kapes může téct i střechou, oknem, nebo světly atd. Jeden ať se zavře uvnitř a druhý leje vodu. I pod blatníky, i nad kufrem, i zepředu na střechu, i kolem zadních světel. Nikdo jiný to nenajde, nikdo nebude tak důkladný a vytrvalý, jako ty sám. Zabak22 a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Zabak22 Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 @P607Olda Povzbudil si ma a veľmi ti za to ďakujem. Našiel som, že dorazy boli voľné a zatekalo cez ne na 100%. Keď nie všetko, tak aspoň trochu. Mám v pláne zalepiť šróby na hagusy a prasknutý spoj na hrane. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. leden 2025 Odesláno 27. leden 2025 To se obávám, že tam těch míst bude více. Jinak já tehdy na 307 taky běhal s hadicí a prostě nic, sucho. Teklo mi tam jen když auto stálo. Citovat
P607Olda Odesláno 27. leden 2025 Odesláno 27. leden 2025 Zadní kola - podběhy (plastové kryty): Některá auta 307, 308 nemají kryt vlevo. Podívej se a tudy by mohlo stříkat od kola, škvírou podél blatníku. Citovat
davidse Odesláno 27. leden 2025 Odesláno 27. leden 2025 Od kola to nejde alespoŇ u mě i když auto stálo při silném dešti při povodních měl jsem n kufru kde je rezerva cca 3 litry vody, potečeto buď pod světlometem a pak jak je vyfoceno obdelníkové těsnění v karoserii nebo nějak přes karoserii, začal tento problém u mě když jsem udělal antikorozní nástřik podvozku a dutin Citovat
P607Olda Odesláno 27. leden 2025 Odesláno 27. leden 2025 Nástřik = zalepil jsi nějaký dřívější odtok. Citovat
davidse Odesláno 27. leden 2025 Odesláno 27. leden 2025 (upraveno) To už je teď jedno už jsem odstrnil navlhlé části vystříkal spejem Hemmerite viz fotky: Upraveno 28. červen 2025 uživatelem davidse Citovat
Zabak22 Odesláno 27. leden 2025 Autor Odesláno 27. leden 2025 To, že máš hatchback, si mal povedať hneď. Tam to tečie cez klapky a prasknutý spoj. O sw som zatiaľ nikde nič nenašiel, maximálne o 307 sw, kde to bol tiež prasknutý spoj, ale nikde nič o 308 sw. Citovat
Zabak22 Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 Mám taký pocit že praskol tento spoj niekde dalej kde nevidím .Už to chce endoskop. Citovat
Zabak22 Odesláno 11. únor 2025 Autor Odesláno 11. únor 2025 No auto som umyl po zime a v aute nikde ale že nikde žiadna voda, ani na druhý deň . Citovat
Zabak22 Odesláno 14. únor 2025 Autor Odesláno 14. únor 2025 Znova ból snech a v aute vlhko,malo problém ho vysušiť zo skiel. Citovat
Zabak22 Odesláno 5. březen 2025 Autor Odesláno 5. březen 2025 Myslím si že to bude na 99% toto . Citovat
Peugot 308 2012 Odesláno 31. prosinec 2025 Odesláno 31. prosinec 2025 mam tiež peugot 308 2012 hatchback a ako ste vyriešil ten akože prasknutý spoj na foto to mam aj ja na svojom peugote tu klapku mam už zasilikovanu ale mam pocit ze tečie aj tadial nemam tam ja moc mokre iba trochu ,mam tam papiere niesu premočene Ďakujem Citovat
Peugot 308 2012 Odesláno 29. leden Odesláno 29. leden (upraveno) neviem ja mam pocit že mi tečie zec tú vyrovnavaciu klapku mam v nutri pri svetle podávaní papier a ten je suchý iba ten pri tej klapke je mokrý je to dám vyriešiť už niekde do servisu . no tu ftoku čo ste priložil hore som mal aj ja ale vybral som koberec sedačky a zobral kartač odrhol a konzervovač hrzde potom epoxidový zaklad a farba podla vin čisla ja som naviac tiež toho vzadu ale zatakenie nemam vyriešene daval som to servisu ale tam mi to nevyriešili Upraveno 29. leden uživatelem Peugot 308 2012 doplnenie Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.