Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

Kolem 2000 otáček mi přestane auto reagovat na plyn, ručička tachometru se zastaví na 2000 otáček a po chvilce najednou napíše, že je slabý tlak oleje a rozsvítí se STOPka. Na volnoběh to nedělá. Udělal jsem proplach motoru přípravkem proti usazeninám a zlepšilo se to, ale ne uplně. 
Sací koš nový (starý byl ale ok) Tlakové čidlo nové. Když jsem měl dole sací koš, tak mi nepřišlo, že by bylo čerpadlo zakarbonované - naopak bylo čisté.
Vyčištěné sítko vakuové pumpy - byly tam špony trochu.

Může to dělat čidlo hladiny oleje?
A nebo neprůchodný chladič oleje-to je asi kravina ale.

Jak nejlépe u tohoto motoru změřit tlak oleje, když musí jít pryč kvůli odmontování tlakovému čidlu katalyzátor? 

Díkes za info.

Odesláno

uvažuju odkud má řídící jednotka info o tlaku oleje, asi z čidla , sundal bych ten katík a vyměnil čidlo, předtím našrouboval tlakoměr, abych měl jistotu, že motor má dostatečný tlak oleje , na volnoběh má mít myslím MIN 0.8 Atm , při 3000 ot. někde kolem 3-4 Atm , přitom motor je na provozní teplotě...:myslim

Odesláno
před 28 minutami, Sanil napsal:

Jen vizuálně jsem se podíval, jestli není zanesené, jinač ne

Takže jsi kouknul jen na otvor na který se připojuje sací koš?

Odesláno

Tak jsem teď změřil tlak oleje a při volnoběhu dává 3 bary.

Když jsem zvýšil na 3000 otáček, tak 5 barů.

Což je docela ok, ne?

IMG_20231209_161639248.jpg

IMG_20231209_161526594.jpg

Odesláno (upraveno)

Uplně 90 neměl, protože cca 15 minut mi trvalo, než jsem po jízdě vše odmontoval a namontoval tlakoměr místo čidla tlaku - musel jsem demontovat kat a ty tepelný štíty - dekl pod motorem jsem si odmontoval před projetím ještě, abych s tím neztrácel čas.

Já ještě zkusím vyměnit asi to poslední čidlo na hladinu oleje, které by to mohlo dělat taky, ale nějak mi dochází nápady, co by to mohlo dělat. 

A taky přemýšlím, že bych si udělal nějaký speciální šroub k hadici mazání turba, kam by šel připojit tlakoměr, když auto zahlásí slabý tlak, protože to dělá fakt jak se mu zlíbí..

Upraveno uživatelem Sanil
doplnění
Odesláno (upraveno)

čidlo množství oleje s tlakem nemá nic, vyměnit ho můžeš, ale bude to zbytečné :myslim

jinak se dá do závitu tlakového čidla našroubovat rozdvojka, kam našroubuješ z jedné strany čidlo co tam bylo a z druhé strany čidlo tlaku oleje pro budík, propojíš ho kabelem s budíkem, dále k němu přivedeš minus a plus 12V a budeš mít přehled o tlaku oleje v závislosti na otáčkách a teplotě motoru pořád  :) 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Mno, tak jsem idiot.. Asi už vím čím to je. Napojil jsem to na diag. A hádejte.. 

Chyba tlaku oleje nebyla příčinou, ale až poschybou z důvodu vypnutí motoru kvůli špatnému signálu kliky. 

Čidlo jsem dával nové, ujelo 3 000km v pohodě, ale mohlo odejít. Takže buď čidlo, kabeláž, řemenice s těmi výlisy a nebo řídící jednotka.
Kabely jsem ale zkontroloval a oukej.

IMG_20231215_195505561.jpg

Upraveno uživatelem Sanil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...