Sanil Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 Ahoj, Kolem 2000 otáček mi přestane auto reagovat na plyn, ručička tachometru se zastaví na 2000 otáček a po chvilce najednou napíše, že je slabý tlak oleje a rozsvítí se STOPka. Na volnoběh to nedělá. Udělal jsem proplach motoru přípravkem proti usazeninám a zlepšilo se to, ale ne uplně. Sací koš nový (starý byl ale ok) Tlakové čidlo nové. Když jsem měl dole sací koš, tak mi nepřišlo, že by bylo čerpadlo zakarbonované - naopak bylo čisté. Vyčištěné sítko vakuové pumpy - byly tam špony trochu. Může to dělat čidlo hladiny oleje? A nebo neprůchodný chladič oleje-to je asi kravina ale. Jak nejlépe u tohoto motoru změřit tlak oleje, když musí jít pryč kvůli odmontování tlakovému čidlu katalyzátor? Díkes za info. Citovat
Hafity Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 A když se měnil sací koš zkontroloval někdo v jakém stavu je čerpadlo Citovat
Sanil Odesláno 7. prosinec 2023 Autor Odesláno 7. prosinec 2023 Jen vizuálně jsem se podíval, jestli není zanesené, jinač ne Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 uvažuju odkud má řídící jednotka info o tlaku oleje, asi z čidla , sundal bych ten katík a vyměnil čidlo, předtím našrouboval tlakoměr, abych měl jistotu, že motor má dostatečný tlak oleje , na volnoběh má mít myslím MIN 0.8 Atm , při 3000 ot. někde kolem 3-4 Atm , přitom motor je na provozní teplotě... Citovat
Hafity Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 před 28 minutami, Sanil napsal: Jen vizuálně jsem se podíval, jestli není zanesené, jinač ne Takže jsi kouknul jen na otvor na který se připojuje sací koš? Citovat
Sanil Odesláno 7. prosinec 2023 Autor Odesláno 7. prosinec 2023 jj přesně tak, jen zespoda, nedemontoval jsem ho. Myslím že abych ho demontoval musí dolů kompletně celé rozvody motoru Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 (upraveno) čerpadlo jen vyvlečeš z řetízku, rozvody s tím nemají nic edit: tak omyl, řetízek to nemá Upraveno 7. prosinec 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Sanil Odesláno 7. prosinec 2023 Autor Odesláno 7. prosinec 2023 U 1.6HDi je na řetízku? U 306tky s 1.6 NFZ jsem ho měl venku, ale tady jsem řetízek neviděl Citovat
ozzy56 Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 (upraveno) omyl Upraveno 7. prosinec 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Hafity Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 Aha.... Taky jsem myslel, že je na řetízku.... Citovat
Sanil Odesláno 9. prosinec 2023 Autor Odesláno 9. prosinec 2023 Tak jsem teď změřil tlak oleje a při volnoběhu dává 3 bary. Když jsem zvýšil na 3000 otáček, tak 5 barů. Což je docela ok, ne? Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2023 Odesláno 9. prosinec 2023 tlak oleje je OK, dokonce vyšší než bývá zvykem, motor měl 90 stupňů při měření ? protože čím studenější motor, tím vyšší tlak... Citovat
Sanil Odesláno 9. prosinec 2023 Autor Odesláno 9. prosinec 2023 (upraveno) Uplně 90 neměl, protože cca 15 minut mi trvalo, než jsem po jízdě vše odmontoval a namontoval tlakoměr místo čidla tlaku - musel jsem demontovat kat a ty tepelný štíty - dekl pod motorem jsem si odmontoval před projetím ještě, abych s tím neztrácel čas. Já ještě zkusím vyměnit asi to poslední čidlo na hladinu oleje, které by to mohlo dělat taky, ale nějak mi dochází nápady, co by to mohlo dělat. A taky přemýšlím, že bych si udělal nějaký speciální šroub k hadici mazání turba, kam by šel připojit tlakoměr, když auto zahlásí slabý tlak, protože to dělá fakt jak se mu zlíbí.. Upraveno 9. prosinec 2023 uživatelem Sanil doplnění Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2023 Odesláno 9. prosinec 2023 (upraveno) čidlo množství oleje s tlakem nemá nic, vyměnit ho můžeš, ale bude to zbytečné jinak se dá do závitu tlakového čidla našroubovat rozdvojka, kam našroubuješ z jedné strany čidlo co tam bylo a z druhé strany čidlo tlaku oleje pro budík, propojíš ho kabelem s budíkem, dále k němu přivedeš minus a plus 12V a budeš mít přehled o tlaku oleje v závislosti na otáčkách a teplotě motoru pořád Upraveno 10. prosinec 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Sanil Odesláno 9. prosinec 2023 Autor Odesláno 9. prosinec 2023 Super nápad, díkes! To udělám asi uplně nejdřív.. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Sanil Odesláno 15. prosinec 2023 Autor Odesláno 15. prosinec 2023 (upraveno) Mno, tak jsem idiot.. Asi už vím čím to je. Napojil jsem to na diag. A hádejte.. Chyba tlaku oleje nebyla příčinou, ale až poschybou z důvodu vypnutí motoru kvůli špatnému signálu kliky. Čidlo jsem dával nové, ujelo 3 000km v pohodě, ale mohlo odejít. Takže buď čidlo, kabeláž, řemenice s těmi výlisy a nebo řídící jednotka. Kabely jsem ale zkontroloval a oukej. Upraveno 17. prosinec 2023 uživatelem Sanil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.