Willyk Odesláno 23. listopad 2023 Odesláno 23. listopad 2023 Dobrý večer peugeotaci, mám takovou prosbu ohledně peugeota 306 1.6 65kw rok99 na LPG, na benzín se mě kontrolka motorku nerosviti ale když jedu na LPG tak se mě rozsvicuje kontrolka motoru tak jí přes diagnostiku vymazu a zase nesvítí, a asi cca po 200km se znova rozsvítí, lambda sondu mám úplně novou Bosch, krokovy motorek také úplně nový tak už nevím čím to může být děkuji vám moc za rady budu moc vděčný co stím může být Willy. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 24. listopad 2023 Odesláno 24. listopad 2023 Nejlepší by bylo zajet za plynařem, protože kontrolka motoru i u tohohle auta znamená X dalších věcí. Citovat
Ferry Odesláno 24. listopad 2023 Odesláno 24. listopad 2023 Doseridit plyn. Muzou byt plynove vstrikovace mimo toleranci, jiny tlak LPG na vystupu z reduktoru, spatne nastavena krivka adaptaci prepoctu casu vstriku mezi LPG a benzinem apod. Pak je bud moc bohata nebo prilis chuda smes a benzinova ECU to vyhodnoti jako chybu. Willyk a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Willyk Odesláno 24. listopad 2023 Autor Odesláno 24. listopad 2023 (upraveno) Přitom mě řekl servisak, že na plyn je vše v pořádku no, že to vše chodí, a co mě řekl že odpojit baterku přes noc aby se vymazaly všechny chyby, tak jsem to udělal a zatím nesvítí, uvidím až najedu víc km jestli se to znova nerosviti, ale jinak vám moc děkuji za pěknou odpověď. Jak píšete může toho být víc no, už mám objednaný i nový katalyzátor tak se pak uvidí. Upraveno 24. listopad 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Willyk Odesláno 24. listopad 2023 Autor Odesláno 24. listopad 2023 před 11 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Nejlepší by bylo zajet za plynařem, protože kontrolka motoru i u tohohle auta znamená X dalších věcí. To už jsem právě byl u plynaře, vyměnil mě lambda sondu Bosch, udělal diagnostiku a zkusil to projet a vše dobrý no, ale ujel jsem asi cca 120km a zase kontrolka svítí, tak nevím no řekl si 1100kc a nic dál. Citovat
Hafity Odesláno 24. listopad 2023 Odesláno 24. listopad 2023 před 32 minutami, Willyk napsal: už mám objednaný i nový katalyzátor Proč Tohle asi nemá dvě lambdy.... Citovat
Willyk Odesláno 24. listopad 2023 Autor Odesláno 24. listopad 2023 (upraveno) Protože už je asi kaput, je původní a auto je rok 99, už prostě si nevím rady tak jsem ho objednal, tak se vše uvidí, ano má to jednu lambdu v motorovém prostoru jinak jinou nemá. Upraveno 24. listopad 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
Hafity Odesláno 25. listopad 2023 Odesláno 25. listopad 2023 Pokud auto normálně jezdí (kat není ucpaný) tak jeho výměna na kontrolku mít nebude.... A pokud jsi objednal nějakou nejlevnější druhošku, tak to bude mít vliv na konci výfuku.... Negativní.... Všeobecně se traduje, že katík z druhošky se objednává "o stupeň větší" , takže když máš 1,6 tak třeba na 2,0.... A se starým katíkem byly emise jaké? Citovat
Willyk Odesláno 25. listopad 2023 Autor Odesláno 25. listopad 2023 (upraveno) Auto jinak jezdí úplně normálně právě, koupil jsem walker katalyzátor wa20245 za 5400kc, aha tenhle je přímo na 1.6 peugeot, v servisu na LPG mě řekl že hodnota emisí má být nějakých 0.003 a ukazuje to 4, tak to asi není dobrá hodnota na emise. Tak se vše uvidí no až ho vyměním. Upraveno 25. listopad 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.