Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Particle filter clogging -> Engine fault

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, vím, že problém s DPF filtrem se tady už mnohokrát řešil, ale můj případ jsem nenašel. Mám Peugeot 508, 1.6 HDI, 88 kW, 2017, 185000 km.

Při normální jízdě po dálnici se objeví po 20 až 50 km hláška "Risk of particle filter clogging" a za chvíli zmizí. Pak se objeví podruhé, nebo potřetí a pak brzy následuje hláška "Engine fault: Repair needed". Po vypnutí motoru hlášky zmizí a vše se pak při další jízdě znovu opakuje.

Problém se objevuje od výměny vstřiku, ale můj servisák mi tvrdí, že novým vstřikem to není. Vyměnil mi čidlo diferenčního tlaku a nádržku aditivantu u DPF, nechal filtr vyčistit, ale problém se nevyřešil.

Poradíte někdo, prosím, jak to vyřešit? Díky. Slávek

Odesláno

Jediná rada - musíš na diagnostiku. Bez výstupu z ni ti nikdo nebude umět poradit co dal. A diagnostiku samozřejmě od PSA nejlíp, nějaké OBD s Bluetoothem je  prdu. A k tomu někoho,  kdo s tim trochu umí zacházet, ať to nemáš jen staticky log stažených starých závad, ale i případně live data z jizdy, pokud to z těch závad nebude zřejmé.

Odesláno

Ahoj díky za doporučení. Diagnostika načetla toto:

"Závada: komunikace s řídící jednotkou BSI" a

"Nedokončená regenerace: Bilance nucené regenerace FAP filtru : správný vzestup teploty FAP filtru, ale k regeneraci nedošlo".

Tušíte, prosím, někdo, co by to mohlo být a jak se to dá vyřešit? Díky.

Odesláno

Díky za nabídku. Diagnostika po dalším načtení ukázala nízkou kvalitu oleje. Tak mi ho vyměnili a od pátku mám najeto 350 km a je to bez závady. Nechápu to. Když se mi chyba znovu objeví, poprosím Tě o pomoc. Díky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...