themanfromearth Odesláno 3. říjen 2023 Odesláno 3. říjen 2023 Ahoj, potřeboval bych poradit s Peugeotem 206 1.4 55kw 2002. Případně jestli víte na Vysočině (ideálně okolí Havlíčkova brodu) o někom, kdo by na to koukl. Na volnoběh neběží pravidelně - trochu jako by poskakuje a přichcípává. Když přidám a uberu tak chvíli kolísají otáčky. Zdá se mi, že když na volnoběh trochu přidám tak se za chvíli otáčky samy trochu sníží. Občas chvíli točí než chytne. Při jízdě chvilku jede, ale většinou je to jako bych táhl tunový přívěs. Občas na chvíli ztratí výkon úplně a já jedu na trojku s plným plynem. Zdá se mi, že i z kopce jako by moc brzdil motorem, ale možná se mi to jen zdá. Brzdy jsou volné. Zdá se mi, že duní do výfuku. Soused říká, že to auto prdí. Když sundám hadičku na víku hlavy motoru tak to pod ní kouří a je tam docela tlak. Viz video, nevím, jestli je to normální. - svíčky mají najeto asi 30000km, vypadají všechny stejně - zapalovací lišta má asi 30000km, zkoušel jsem jinou z vrakoviště a choval ose to stále stejně - vyměněna druhá lambda sonda za starší z vrakoviště - tlaky přeměřeny a ok - emise ok - vstřikovače testovány jen pohledem a zdá se, že všechny stříkají stejně - do katalizáru jsem koukl endoskopem a je ok a průchozí - vzduchový filtr není ucpaný - vyměněn snímač otáček klikové hřídele - pokusně jsem odpojil modré čidlo teploty, ale změna nenastala Měl by někdo nápad na co kouknout? Předem moc dík motor neběží pravidelně.mp4 duní z výfuku.mp4 motor neběží pravidelně.mp4 Citovat
themanfromearth Odesláno 3. říjen 2023 Autor Odesláno 3. říjen 2023 Můžou to dělat rozvody? Když mi přeskočil řemen u Roomstera tak to jelo normálně, jen ve vyšších otáčkách vrnkaly ventily o písty. Tohle tak různě poskakuje, někdy víc a někdy míň ... . Citovat
themanfromearth Odesláno 5. říjen 2023 Autor Odesláno 5. říjen 2023 Tak jsem to trochu rozebral. Nastavil jsem dírku na setrvačníku a nahoře zjistil, že dírky neodpovídají. Ovšem je otázkou, jestli je to tak závada která mě pronásleduje, mohlo to být poskočené od výměny rozvodů. Je to tak jeden až dva zuby. Viz foto. Citovat
Hafity Odesláno 5. říjen 2023 Odesláno 5. říjen 2023 Vždy před zběsilým měněním dílů je nutno zjistit zda je motor v pořádku po mechanické stránce.... Rozvody, tlaky.... inoxing ohodnotil 1 Citovat
themanfromearth Odesláno 29. říjen 2023 Autor Odesláno 29. říjen 2023 Dík za nápad s rozvody. Čtyři automechanici koukali na to, jak to auto prdí a nejede a nikoho z nich ty rozvody nenapadly. Bylo to skočené o zub. Tak že teď to vcelku jede, motor běží docela dobře. Na volnoběh se mi zdá trochu neklidný a možná hledám mouchy. Nemám srovnání s jiným autem. Bohužel se objevil problém se studeným startem. Před opravou rozvodů občas (výjimečně) motor točil, ale nestartoval. Dnes jsem jel dvakrát se studeným. První případ to několikrát hned po nastartování chcíplo. Když se nechal konečně nastartovat a chtěl jsem vyrazit tak sice do otáček šel, ale neměl vůbec výkon a auto chcíplo. To se několikrát opakovalo. Druhý případ byl dnes večer. Po zastartování to naskočilo a hned chcíplo. Po asi deseti pokusech jsem to s plynem nastartoval (nevím jestli měl plyn nějaký vliv a nebo to byla náhoda). Zajímavé je, že teplý startuje naprosto bez problémů. Máte prosím nějaký nápad kam kouknout vzhledem k historii oprav výše uvedených? Předem moc dík. 20231029_174711.mp4 Citovat
themanfromearth Odesláno 29. říjen 2023 Autor Odesláno 29. říjen 2023 (upraveno) Ponorka v autě nesvítí a diagnostika nic neukázala. Naposledy načtená s rozvody, před tím několikrát a dlouhodobě nic. Dělá to jen studené. Upraveno 29. říjen 2023 uživatelem themanfromearth Citovat
Hafity Odesláno 29. říjen 2023 Odesláno 29. říjen 2023 V 3. 10. 2023 at 16:39, themanfromearth napsal: - pokusně jsem odpojil modré čidlo teploty Kromě teploty chladící kapaliny je řídící parametr i teplota nasávaného vzduchu.... Mimo jiné.... Citovat
themanfromearth Odesláno 30. říjen 2023 Autor Odesláno 30. říjen 2023 Dnešní start bez přidání plynu. Prvně chcíplo, pak nešlo nastartovat vůbec a pak chytlo a po zakolísání otáček už běželo. To zakolísání otáček to udělalo samo. Dělá to jen opravdu studené auto. Jak se jednou nastartuje a běží tak pak už není problém startovat. 20231030_090009.mp4 Citovat
Hafity Odesláno 30. říjen 2023 Odesláno 30. říjen 2023 To by mohlo být v kabeláži, nebo v pinech konektorů.... Když se motor otřese tak se to chytne.... Jinak špatné teplotní čidlo se nemusí projevit rozsvícením kontrolky.... Pokud jsou data v intervalu akceptovaném řídící jednotkou.... Například v tvém případě by mohlo čidlo dávat signál, že je chladící kapalina na provozní teplotě, takže i za studena tam stříkne málo.... Citovat
themanfromearth Odesláno 13. leden 2024 Autor Odesláno 13. leden 2024 Ahoj, abych to nějak uzavřel. Automechanik se v tom pošťoural, tvrdí, že všechno prošel a nastavil a auto už měsíc běží a startuje. Neřekl mi, co s tím vlastně udělal. Podle mě to běží tak na 95 procent. Jede, ale něco v tom prostě je špatně. Neběží úplně pravidelně. Jezdí to, pro teď opraveno. Jestli zhebne tak asi půjde na šrotiště. Každopádně dík. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.