ozzy56 Odesláno 30. září 2023 Odesláno 30. září 2023 na svém skůtru Honda PCX nabíjím baterii starou nabíječkou, protože nabíječka Bosch C 3 po zapojení svorek ukáže, že je baterie plně nabitá (přestože nabíječku nastavím jak je třeba), stejně tak, když zapojím nabíječku co jsem dostal k zahradnímu traktoru (má nabíjet všechny druhy baterií do kapacity 24A), přitom baterie ve skůtru je obyčejná olověná (dle autoriz. Honda) a v autorizáku nabíjejí všechny motorky shodou okolností nabíječkou Bosch C 3, nevíte co dělám blbě, že mi ta Bosch nefachčí ? Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. září 2023 Odesláno 30. září 2023 pcx by melo mit agm, protoze tam mas start stop mozna bych boschce dal reset nebo jestli tim mode nastavujes nejaky rezim.... Citovat
Mirekdoda Odesláno 30. září 2023 Odesláno 30. září 2023 (upraveno) ozzy56: a máš tu baterku odpojenou od skůtru? Chytrá nabíječka si ji musí napřed proměřit, než zahájí nabíjení, ale pokud je připojená na obvod ve skůtru, může ji něco zmást při tom měření a nabíjení nezahájí. Upraveno 30. září 2023 uživatelem Mirekdoda Citovat
ozzy56 Odesláno 30. září 2023 Autor Odesláno 30. září 2023 ano, je tam i StartStop, ale i když nastavím na AGM, tak furt ukazuje plné nabití (volal jsem do Hondy v Třebovicích a servisman mi říkal, že v roce 2020 (rok výroby skůtru) byly baterie v PCX jen olověné... jinak s tou Boškou neodpojuju nikde baterii od auta-skůtru-motorkyBMW a po cca 5 sec. hned nabíjí, zkusil jsem vytáhnout baterku ze skůtru a furt to stejné--baterie plně nabitá , nejde mi to do kebule Citovat
Mirekdoda Odesláno 30. září 2023 Odesláno 30. září 2023 (upraveno) ozzy56: takže to chápu tak, že ta nabíječka na tom skůtru dříve fungovala. Co udělá, když ji teď připojíš třeba na motorku? A co když je ve skůtru opravdu nabitá? Upraveno 30. září 2023 uživatelem Mirekdoda Citovat
ozzy56 Odesláno 30. září 2023 Autor Odesláno 30. září 2023 (upraveno) ne, od novoty baterie ve skůtru nejde nabít tou nabíječkou Bosch, jinak s ní nabíjím bez problémů všecko co mám, někdy si ji příjde půjčit i soused, ano, nabíječka po zapojení pár sekund testuje baterii a po cca 5 sec. zahájí nabíjení (cvakne v ní a modrá barva kontrolky se změní na zelenou--přesně podle návodu) na skůtru jezdím občas, někdy je i měsíc pauza--to už by měla nabíječka aspoň pár minut nabíjet a pak se rozsvítí kontrolka OK (baterie nabitá), takhle to funguje u všech strojů, ale mimo toho skůtra--tam okamžitě ukazuje baterie plně nabitá, což si myslím, že je blbost, když třeba měsíc nejedu..., dokonce i na jaro, když skůtr celou zimu stojí, tak baterii musím nabít tou starou nabíječkou, protože Boschem to nejde..., něco o nabíjení vím, dokonce jsem byl i na měsíčním kurzu nabíjení AKU baterií, ale toto mi fakt do hlavy neleze edit: když ji odpojím od skůtru a následně připojím třeba na moje auto, tak po nastavení tlačítkem Mode na baterii v autě začne po cca 5 sec. normálně nabíjet Upraveno 30. září 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Mirekdoda Odesláno 30. září 2023 Odesláno 30. září 2023 ozzy: aha, tak to já jsem v koncích. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. září 2023 Odesláno 30. září 2023 OT : mesicni kurz na nabijeni aku? tvl na EV baterie a pohony 4,5h - jasne vim uplny h.... pockame co praxe ze ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 30. září 2023 Autor Odesláno 30. září 2023 (upraveno) @Pe.Tr bylo to ještě za komančů, školení v ČSAO v Přívoze--v podstatě školení o houně--probíraly se nabíječky, bezpečnost atd. , vlastně jsem se tam nic nedozvěděl -- že se nabíjí desetinou kapacity deset hodin jsem věděl už předtím ale ta moje nabíječka Bosch je fakt záhada mmch., na vojně trval kurz ,,obsluha nabíjecí stanice'' v Plzni 6 měsíců (nabíječky TAN 250), mě tam sice nevybrali, ale když pak ,,supráci'' odešli do civilu, musel jsem tu stanici obsluhoval i bez kurzu Upraveno 1. říjen 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.