Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den, robi tu niekto vymenu oleja odsavanim cez mierku? Mam tam tu blbu olejovu vanu kde je vypustacia skrutka zapustena a klasickym sposobom podla mna "bordel" ajtak sa nevypusti. Je teda mozne vymena odsavanim, je to realne? Viem tymto sposobom vybrat aspon tolko oleja ako klasickym sposobom? Nikde som nenasiel oblazok ze mierka oleja kde presne ide do olejovej vane, ci hadicu odsavaca viem zasunut az na uplne dno. Za odpovede dakujem.

Peugeot 307 1.6hdi 80kW 2007

Odesláno

ahoj, můžeš i odsátím přes vodítko měrky, samozřejmě hadičku zasunout až na dno vany..., množství odsátého oleje poměř s tím, kolik by mělo v motoru být...

změř i délku hadičky--kolik ji zasuneš--, protože u pežotů se často lámou plastové konce měrky oleje a stane se, že se ten konec šprajcne ve vodítku a hadičku pak nedostaneš na dno vany..., prostě jednodušší je připravit si nářadí, autem se projet ať se olej zahřeje a pak vyšroubovat zátku na vaně a vypustit olej postaru :myslim

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Toto vlákno mi uniklo, tak se podělím, jako v jiném.

Začnu tím, že ve staré prolisované vaně zůstává až 0,5 litru starého oleje, včetně kalu. Po koupi vozu jsem časem koupil odsávačku oleje, kapalin přes kompresor, s tvrdými hadičkami do měrky oleje. Tu tvrdou hadičkou zasouváním ke dnu narazíte na velmi tvrdý odpor a tím víte, že jste u dna. Tak že stačí hadičkou ""poťukat" dno a následně povytáhnout o ani ne o milimetr?! Pak odsát olej, nejlépe horký, teplý. V kombinaci s proplachem TEC 2000 to teče úplně samo. Je vhodné, toto opakovat v několika časových odstupech, aby vše steklo dolů. Času dost. Dál budu pokračovat tím, co už jsem napsal dříve.

"Tak že, měnil jsem prolisovanou vanu za rovnou. Před výměnou jsem olej z motoru odsával. Po sundání vany konstatuji, že i po opakovaném odsávání zůstala ve vaně cca deci oleje, která pro kontaminaci nové náplně patrně stačí. Nicméně, vnitřek motoru vykazuje stále stopy znečištění. Sací koš krásně čistý. Po montáži nové vany, naplnění novou olejovou náplní musím konstatovat, že po prvních 100 km je na měrce poměrně čistý, oproti tomu, když jsem novou náplň prověřoval u staré vany také kolem 100 km. Vůz jsem kupoval ve 125 tis nájezdu a do 153 jsem nyní udělal pokaždé výplach před vypuštěním TEC 2000 a to třikrát, necelých 10tis km. Pokaždé olej jak holínka, téměř asfalt. Ale dolévat jsem nemusel ani jednou. Od výměny do výměny. Závěr, pokud to bude jen možné, budu vypouštět spodkem, rovná vana a dokud nebude olej do 1200km vyloženě špinit, půjde ven do 8tis km. Přijde mi, že v motoru zůstane mnoho spalin pro splnění EURO normy.

EDIT: Při výměně oleje jsem odsával i starý olej v prostoru olejového filtru a v polovině proběhu měním olejový filtr.

Měl jsem před tímto vozem 307 SW s 2,0 hdi 66 kw RHY, rovná vana, kdy se olej po výměně začal špinit kolem 600km. Po pravidelné výměně 10tis společně s TEC 2000 začal kolem páté výměně špinit až při oněch 1200 km. Tolik moje zkušenost "mladého amatéra" v Peugeotu."

Odesláno

v době, kdy jsem jezdil jako profík jsme měli na firmě ,,olejíčkáře'', prostě maník chemik, ke kterému jsem autem zajel, on odebral z motoru nasávačkou asi deci oleje a něco s tím v malé laboratoři dělal, druhý den jsem měl ke stazce přišpendlený lístek, kolik tisíc KM ještě můžu najet do výměny oleje, nebo příkaz ihned vyměnit olej--firmě se ten klučina určitě vyplatil..., píšu to proto, že nám řidičům tvrdil (výměny olejů v motoru jsme dělali sami), že zbytek oleje, který zůstane v motoru, velmi rychle degraduje novou náplň, takže je důležité nechat co nejvíce starého oleje vytéct, vykapat..., jednalo se spíše o naše soukromá auta, protože u těch firemních nákladních se dělal ještě proplach motoru proplachovým olejem, což se dneska myslím už nikde nedělá, osobně po jízdě u svého auta ihned vypustím olej a nechám vykapat do druhého dne přes noc, až pak měním filtr atd. :)

Odesláno
před 16 hodinami, Míla72 napsal:

zůstala ve vaně cca deci oleje

A teď si zkus představit kolik toho ještě zůstane v různých kanálkách a nebo prohlubních.... :roker Ale jasně, čím víc dokážu odstranit, tím lépe :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...