Esperkac Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 (upraveno) Mam rovnaky zvuk z tohto dielu ako na videu. Mlatenie. Trk trrk cvak cvak. Jemu to vsak klapne uzavrie privod a motor zadusi. Mne sa to nestava. Ked odpojim konektor z klaky co je viac ku kraju tak trkot zmizne. Hladam zavadu na nete ale to nieje mozne ze tychto aut beha milion ale kazdy ma tieto klapky ine a o mojej ziadne riesenie. Je klapka porusena zlomena alebo s nou takto chaoticky RJ chce manipulovat? Motor ma viac problemov riesim to kazde zvlast ale moze sa to ovplivnovat. Na nete som nasiel viac majitelov ale ziadne riesenie alebo vysvetlenie problemu pricinu opravu. Nič. Ani ten diel neviem najst alebo za 400€. Upraveno 20. srpen 2023 uživatelem Esperkac Citovat
dýzl Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 A je to určitě škrticí klapka? Nepoužíva se toto zařízení jen u benzínových aut?! Citovat
Esperkac Odesláno 20. srpen 2023 Autor Odesláno 20. srpen 2023 Je to skrtiaca klapka. Dokonca su tam dve. Presne ako sa to vola som nedohladal. Tato ma asi inu funkciu ako u benzina. Ale aj v dizloch sa pouziva. Napriklad aby vytvorila podtlak na nasavanie plynov z EGR. A klepe to ona lebo ked nanu polozim ruku je citit otrasi v case ked je pocut aj zvuk. Lenze keby bola rozbita volna ze ju napriklad trepe prud vzduchu tak by to robilo aj bez zapojeneho konektora. Lenze ked sa konektor odpoji tak stoji. Tak ma napadlo ze to prave impulzi z RJ s nou tak mlatia. Ale prečo?? Alebo ozaj je volna a ma sa len pootocit ale prudetie s nou mrdne a treskne. Myslel som ze to je bezny znamy problem tychto motorov. Volnobeh je nekludny. Auto dymi na bielo. Ma to zapisanu chybu EGR. Citovat
Esperkac Odesláno 23. srpen 2023 Autor Odesláno 23. srpen 2023 Prosím vás to nikto otom nič nevie alebo sú to staré auta bez záujmu? Keďže v tomto fóre sa nedá orientovať a vysortovat podobne tému prosím aspoň link na podobnú tému. Alebo by som poprosil technické dokumentácie ku autu. PDF návody schémy. Aby som vedel aké údaje mi ma diagnostika dat. Stiahol som Ako na to ale tam ten motor ani nieje. A je to moc všeobecná technická príručka. Citovat
jarokare Odesláno 24. srpen 2023 Odesláno 24. srpen 2023 Není to škrtící klapka , ale dávkovač vzduchu . Většinou je vyběhaná dráha potenciometru klapky (klapek) , proto s ní ECU tak mlátí (hledá správnou polohu) . Pomůže výměna klapek . Jestli chceš návody a schémata , tak si zaplať přístup do https://public.servicebox.peugeot.com/ a můžeš studovat ... pavelu96, Péťa a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.