Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nelze nastartovat Traveller, bezkličové startovaní, po nějake době ano, klič auto pozná, lze jej otevřit.

Recommended Posts

Odesláno

Jistě, já mluvím o konkrétním autu, a konkrétní vodní pumpě z dílny FoMoCo, která je v našich autech (Traveller a převlečení sourozenci), která již přes 20let má tuto "vadu", tedy lepený plast na kovu bez mechanické aretace (s jasných důvodů). Kdy z mé zkušenosti snad skoro všichni co znám a měli auto s touto vodní pumpou řešili s ní problém před předepsanou výměnou rozvodů (kdy by se měla vodní pumpa měnit).

Bohužel mám přátele ve vývojovém centru Continetalu, a vím, jak Ford jim zadává zákázky, a když člověk nahlédne pod tuto pokličku, tak se ničemu již nedivím, jen se divím, co dělá FoMoCo díl v PSA resp Stelantis Autech .. osobně to vidím jako sabotáž :-D

Odesláno

@Arteee prostě doba, kdy výrobce reagoval na zkušenosti mechaniků v autorizácích je pryč--dnes i přes několikerá  upozornění, třeba i v odborném tisku, výrobce pokračuje v montáži dílu, který je evidentně zmetek..., ale nejspíše to mají opravdu dobře spočítané 😉

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
  • O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím. Měl bych dotaz.

Ráno přijdu k P Traveller 130Kw a vše naběhne (elektronika, Mareš v rádiu), ale místo startu slyším jen cvaknutí v kabině. Jako relé. Nic to nehlásí.

Zkusil jsem to asi 5* a pak nastartoval. Chcípl jsem to a zase nic. Odpojil baterii, pak zapojil a nic.

Po práci to zkoušela manželka, nastartovala napoprvé a potom už zase nic. Nemá někdo radu, jestli to nemůže být něco v elektronice?

O víkendu půjdu postupem:

1-baterie (je dva roky stará a auto jelo dva dny předem, tak nepředpokládám, že to bude baterií)

2-zkusím najít zdroj cvaknutí v kabině

3-kontrola kabeláže (kuny)

4-diagnostika

5-odtah do servisu (startér atp.)

Dík Jura

Upraveno uživatelem sampon
edit
Odesláno

To se do toho servisu musím dostat. Během dvou měsíců už pojedu potřetí do servisu. Je to opravdu šílený auto, ale to jsou asi všechny dnešní plechovky.

Odesláno (upraveno)

Tak ja nevím. Po týdnu jsem přišel k autu a nastartovalo. Pojezdil jsem s ním a vse v pořádku. Dobil jsem ještě pro jistotu baterii, znovu najezdil kilometry s několika starty a v pořádku. Nemám rád tyto závady. Když jsem měl Peugeot 807 měli jsme ve fóru oddělení anomálie. To by asi sedělo i tady. Na diag nic.

Update. Ráno asi na popáté. Všiml jsem si, že při zmáčknutí tlačítka start zhasnulo podsvětlení tlačítek stahování oken a osvětlení zásuvky autozapalovace. Je v něm redukce usb s osvětlením. V pátek servis ArtcomGroup Olomouc

Upraveno uživatelem sampon
Odesláno

Měl jsem auto ja diagnostice v Peugeot Olomouc. Závady buď jednotce startování nebo startér samotný. Ceny 11tis. Jednotka, 7 tis. repasovaný startér. Měnili by obě věci. A to se mi moc nelíbí. Můžete mi prosím poslat číslo dílu řídící jednotky? Nebo aspoň cenu dílů a lze li objednat i mimo autorizovaný servis?

Odesláno
  • O 2 týdny později...
  • O 4 měsíce později...
Odesláno
V 28. 8. 2023 at 18:09, Goran napsal:

Tak dnes diagnostika nic nezjistila ,mezi tím jeste začalo auto vařit tak asi nova vodní pumpa a rozvodí ve 94000 tkm a předepsaná výměna je asi 220000 tak to nechávám v servisu 🥲

4EBBC3F3-EDED-4FE5-955D-E15D3CD032D2.png

Čím to prosím bylo způsobeno. Děkuji 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...