Hoffmann Odesláno 1. srpen 2023 Odesláno 1. srpen 2023 Zdravím všechny, koupil jsem ojetou 308, relativně mladou, ale s vysokým nájezdem(ověřen, sedí). A můj hlavní dotaz je na potřebný servis při tomto nájezdu. Co vše nechat udělat, popřípadě zkontrolovat? Výměna oleje a filtrů je jasná to se bude dělat komplet(aktuálně po 15k). Kontrola rozvodů + řemenový pohon. Komplet přední brzdy vzhledem ke stavu. Adblue je dostatek + to potvrdí palubní PC. Co Eolys? Řešit, nebo zatím neřešit(předpokládám, že si auto řekne). Automat AT6 Aisin - co si pohlídat? Výměna oleje? Proplach? Čím naplnit? Palivo obecně - co tankovat? Lepší nafta nebo nafta + aditiva? Moc díky za rady a tipy Hezký den všem Citovat
Velickin Odesláno 2. srpen 2023 Odesláno 2. srpen 2023 Ahoj, mám stejný rok a stejný motor. Mám zatím cca 125 000 tkm (jezdí žena). Když jsem otevřel víčko oleje, viděl jsem tam řetěz... Jinak na tvé dotazy moje zkušenosti: Kontrola rozvodů + řemenový pohon. - řešit podle výrobce, zeptej se v autorizáku nebo se mrkni do manuálu, je to poměrně mladý aut Komplet přední brzdy vzhledem ke stavu. - stav uvidíš/ucítíš Adblue je dostatek + to potvrdí palubní PC. - hlásí si samo Co Eolys? Řešit, nebo zatím neřešit(předpokládám, že si auto řekne). - to jsem zatím neřešil, nevím jestli to vůbec má (předchozí 308 měla) Automat AT6 Aisin - co si pohlídat? Výměna oleje? Proplach? Čím naplnit? - zatím jsem nic neměnil, ale ve 200 tkm bych asi už jo Palivo obecně - co tankovat? Lepší nafta nebo nafta + aditiva? - je to na tobě, já beru zásadně aditivovanou naftu Citovat
HonzaZ Odesláno 2. srpen 2023 Odesláno 2. srpen 2023 U 2.0 HDI je rozvod řemenem a řetízek nahoře je mezi vačkami. Jinak podle VIN se nechá v Service boxu najít doporučené intervaly servisu. Citovat
Hoffmann Odesláno 3. srpen 2023 Autor Odesláno 3. srpen 2023 Zdravím, Moc děkuji za všechny informace a názory. Je možné mi dle VIN napsat servisní intervaly pro tento motor a převodovku? Našel jsem pouze nějaké obecné, takže to není jistota. Předem moc děkuji Hezký den všem Citovat
Hoffmann Odesláno 3. srpen 2023 Autor Odesláno 3. srpen 2023 (upraveno) VF3LJAHXWHS225096 Moc děkuji Upraveno 4. srpen 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
RadasSchim Odesláno 7. srpen 2023 Odesláno 7. srpen 2023 (upraveno) Tam jen pozor na vodní pumpy, díky nim pada jeden motor za druhým ideálně změřit zda nejdou spaliny do vody. Toto jsem převzal z jiného fóra, údajně je plastová vrtule čerpadla které se rádo protočí a pak se motor upeče. Dává se tam raději čerpadlo od jiného výrobce než originál. Upraveno 7. srpen 2023 uživatelem RadasSchim Citovat
Hoffmann Odesláno 7. srpen 2023 Autor Odesláno 7. srpen 2023 Ahoj, nevím co tam je originál za vodní pumpu. Ale v katalogu jsme našli plastové a kovové. Určitě tam půjde kovová. Budu teď hlavně řešit zda nechat udělat nebo ne. Rozvody by měli být udělané, budeme kontrolovat. Je tu možnost, že GT-line pošlu dál a koupím plnotučnou GT 308. Bohužel mi dost chybí pádla pod volantem a dělat to pořád klackem už mě nebaví Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.