Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci

Mám peugeot 207 1.6/16V 85kW...r.v.2006

Měnil jsem komplet spojkovou sadu ( přítlačák, lamelu, ložisko, komínek a páku). Když jsem byl v tom měnil jsem pracovní válec spojky a vše kompletně odvzdušnil. Teď jsem to byl projet a málem mě omylo 😞 Jdou špatně řadit rychlosti, konkrétně jak kdybych rychlost nemohl dotlačit řadící pákou.... Pokud už zařadím , tak spojka zabírá normálně po uvolnění pedálu. Po stlačení normálně vypne, auto přestane zabírat. Zkoušel jsem to i čistě na volnoběh... Napadly mě táhla řazení, ale to by se projevovalo i před výměnou spojky ne ?

Diky za každou radu nebo tip. Popřípadě jak to zkontrolovat.. Převodovka se mi znovu sundávat už opravdu nechce.

Odesláno (upraveno)

A když je motor vypnutý tak to jde taky špatně?

Ještě k těm kilowatum, 85kW žádný motor ve 207 neměl, spíš podle roku výroby to je 81kw

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Promiň je to 81kW,asi jsem ještě rozčilený. Při vypnutém motoru to jde o něco lépe ,ale taky nic moc, rychlost tam hezky nezapadne ,jak kdybych to tlačil na sílu a s něčím se přetlačoval.... Při vypnutém motoru nepoznám jestli tam mám rychlost zařazenou. 

O poznání jde líp řadit zpátečka

Odesláno

Kdyby to šlo dobře bez motoru bude problem ve vypnuti spojky, pokud to ale jde blbě hledal bych problem asi v mechanismu řazeni, ale s tim se nic nedelalo. 

Ja bych prověřil vypinani spojky, muže lehce zabirat, ani to nepoznaš, ale řadit pujde blbě. 

Odesláno

OK ,díky všem za odpovědi, zítra na to zase mrknu....Jediné co se dělalo s řadícím mechanismem , že se táhla odpojila od čepů na převodovce a demontoval se držák táhel řazení s převodovky....Je pravda, že táhla na na čepech mají vůli, ale zase měly i před demontáží převodovky. Nemyslím jsi ,že tím vycvaknutím jsem je dodělal.

Odesláno

Tak kontroloval jsem táhla od řadící páky k převodovce....Nevypadá ,že by byly bowdeny překřížené nebo skřípnuté. když je odpojím od převodovky , jde s nimi volně posunovat, nikde se táhla v bowdenu nezadírají. Když jsem měl bowdeny odpojené, pomocník mi držel řadící páku a je tam vůle cca 5mm co jdou vysunout a zasunout, co jsem jsi všiml. Předpokládám, že se mění jako celek ?? Bowden včetně oček.

Co se týká hydrauliky spojky , tak pokud mačkám spojkový pedál , páka na spojce plynule chodí, žádný neobvyklý zvuk. Vice bez sundání převodovky nezjistím.

Můžete mi někdo dohledat číslo dílu bowdenů podle VIN ?? Našel jsem dva tipy bowdenů 2444 CX a 2444 CZ

VIN: VF3WCNFUC33359330

Ještě mě napadlo , zda se nějak nešteluje ovládací mechanismu spojky po výměně ?? 

Diky 

Ještě mě napadla jedna věc..... Jestli jsem neotočil špatně spojkovou lamelu. Dal jsem ji nábojem na mrkev ( strana co vyčnívá) k setrváku a strana co je náboj zároveň z obložením k přítlačáku.Viz foto ( foto je původní lamela, fotil jsem ji ,abych ji dal správně)

k setrváku.jpg

k přítlačáku.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...