Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Doufám že zakládám téma do správné sekce. Mám jeden takový dotaz. Na 308 1.6thp 110kw 5FX začal na palubce hlásit nízký tlak oleje. Vyměnil jsem čidlo a nic se nezměnilo. Sundal jsem tedy vanu s úmyslem podívat se na sací koš ve kterém jsem našel nějaké kovové části menších rozměrů a k tomu něco jako rozpůlený kovový vymezovací kroužek nebo něco takového…. Dokáže někdo určit co by to mohlo teoretický být? Sundal jsem i čerpadlo a zjistil jsem že je vevnitř samá ryha což nejspíš bude způsobovat ten nízký tlak nebo je to v normě? 

Díky za jakékoli odpovědi. 

64DCE9DF-35EC-4839-AAF6-2D63DE69B073.jpeg

6C95B617-78CC-4723-B33D-7C336930220F.jpeg

CB197B88-38F4-4D0C-968D-4A409416BFDA.jpeg

0870AD1A-864C-4536-A5AD-DFE52730F127.jpeg

Odesláno

Myslíš že bude hlava už vychozená? Auto má najeto 130tisic. V jakých místech myslíš že už bude vůle? Gufera ventilu nebo vodítka? Nejsem mechanik tak se ptám možná hloupě. Olej ale nijak extra nemizel aby takhle klesl tlak. Nenapadá tě odkud by mohl být ten kroužek z fotky co se válel v sacím koši?

Odesláno

Zkusil bych jeste sundat olejovy cerpadlo, jestli nahodou nevyletela tlakova regulace z cerpadla (pistek, pruzina, kryje to plechove vicko, kde by mohl byt tento zajistovaci krouzek z fotky. Nic jinyho me nenapada, pak by to bylo jen otazka cerpadla, jestli se to chytilo zavcas.

Odesláno

potom místo tlakového čidla našroubuj tlakovou hadičku s tlakoměrem a změř konkrétní tlaky při volnoběhu a při různých otáčkách motoru (motor na provozní teplotě), když tlak neklesne pod 1 Atm, tak je to OK

Odesláno

To nevim jak se stalo, prijde me to jak kdyby spadl retez a trochu to obrousil nebo se tam neco dostalo a chvilku se to tam mlelo. Normalni to neni, na druhou stranu, pokud je plocha k vacce dobra (plocha, ktera se opira o vacku), tak by to melo tesnit tlak a nemelo by to mit vliv na funkci. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...