Hofmister Odesláno 2. červen 2023 Odesláno 2. červen 2023 Zdravím ,prosím o radu. Citroen berlingo 2 1.6hdi 80kw 2010 Začlo to tím že alternátor přestal dobijet. Měnilo se tedy -Alternátor -Baterie (puvodní 70) za 74 -olej , kab. A vzduch. Filtr -Přepadová hadička na vstřiky (na 2 vstřikách byly občas kapičky) Auto jezdilo 2 dny bez problému. Další den jsem startoval a motor naskočil a hnedka chcipnul.Pak už nemaskočil. Na 3 Pokus chytl a pak ok.Škola , školka, krám .....nastartoval jsem hned bez problemu.Druhý den to samí.Nastartuju motor chytnul ale hned chcípnul. Na další pokus hned chytil. Dojel jsem k známemu který to napojil na diagnostiku. Auto nastartoval hned bez problemu , přes diagnostiku kontroloval dobijeni , vstřiky , vše běželo. Vypsalo to tyto závady - P1351-obvod relé před/dožhavení relé řízeno a zapalovací svíčky nejsou napájeny. -trvale -p0606- řízení vstřikovaču -vnitřní chyba řídící jednotky ECU -přerušovaně. Odjel jsem,druhý den jsem už nenastartoval vubec. Točí ale nechytá. Takže jsem kontroloval vstřiky.Odpojil jsem konektor u 1 vstřiku a zkusil nastartovat ,jestli nechytne aspoň na 3 válce ,zkusil sem to u všech vstřiku ale nenastartoval jsem. Dal jsem novej palivovej filtr,tahal naftu balonkem a když už byl skoro natlakovanej tak začlo z jednoho vstřiku z ty přepadovy trubky chcát.To se vyřešilo , byla špatná ta pacička co se dává mezi tu trubičku na vstřik aby držela.Znova sem natlakoval a už to drželo. Takže nafta tam teče.(po otočenim kličem slyšim scvaknuti takže čerpadlo na naftu snad funguje) Dal sem tam novou řídící jednotku žhavení. Nenastartoval jsem Zkontroloval jsem všechny pojistky jak v kabině tak pod kapotou.t Z Jinejch dizkuzí jsem vyčetl že by to mohlo bejt čidlo vačkový hřídele nebo klikový. Neměl jsem už čas je sundat tak sem vačkovej vzal kompresorem byl pěkně zasranej snad diky tomu jak tam chcala nafta a to klínový čidlo tam jsem jen odpojil konektor ze vnitř byl ten konektor pěkně zasranej tak sem ho vyfoukal a prostříknul, zandal ještě jsem to čidlo pobouchal jestli neni hnuty ,posunuty když tam davali altik.Neměl jsem čas ho vyndat a kouknout jestli není zasranej i magnet a tělo čidla. Ale stejmdak to samí ...točí ale nechytne. Zkusím znova diagnostiku Možná odešlo jedno z těch čidel Nenapadá vás něco? Citovat
inoxing Odesláno 2. červen 2023 Odesláno 2. červen 2023 Bez diagnostiky muze napadnout lecos, ale asi ti padala nafta a proto to dlouho tocilo nez chytlo. Z tech chyb je relevantni pro nastartovani akorad ta p0606 (obvod vstriku). Asi se nekde strihl kabel/konektor ke vstriku, jak se kolem toho manipulovalo a proto se to jednotce nelibi. Musis pochopit, ze bezmyslenkovite nemuzes odpojovat co te napdne a zkouset to, jestli to zabralo. Jednotka ti pak bude blokovat start, ikdyz uz je to zapojeny, protoze je ulozena chyba. Musis ted smazat chyby a s prazdnou pameti zkouset nastartovat. Pokud nenaskoci, tak vycist chyby znovu a teprve tyto chyby budou relevantni. Predchozi random chcipani motoru prisuzuju vzuchu v nafte... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Hofmister Odesláno 5. červen 2023 Autor Odesláno 5. červen 2023 Tak dneska na diagnostice přesně jak píšete..... Samá chybka jak sme odpojovali vstřiky atd. Vymazáno. Znovu pokus o nastartování A nic Diagnostika píše jen jednu chybu a to pořád tu samou - P1351-obvod relé před/dožhavení relé řízeno a zapalovací svíčky nejsou napájeny. -trvale Koupil jsem novou řídící jednotku nic, Ted jsem byl na vrakáči a dal tam další .... A to samí ...nenastartoval sem Že by někde byl přeseklej kabel? Citovat
inoxing Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 Ridici jednotku z vrakace? To nenastartujes nikdy. Jednotka je sparovana se zbytkem auta, pokud ji prohodis bez upravy, jen tak z druheho auta, tak to nepujde (blokuje to immobilizer). Takze vratit puvodni jednotku a podivat se po palivu- nepada nafta, snimac otacek- ukazuje pri startu? Prasarna, ale na cistic brzd do sani to chyti? Chyba rele zhaveni (patrne spaleny zhavice)- tohle je chyba, ktera nema vliv na start, auto bez funkcnich zhavicu nastartuje. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Hofmister Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 (upraveno) Z vrakače jsem daval jinou řídící jednotku žhavení (relé) i novou. Řídící jednotku auta to bych si nedovolil na ní šáhnout. Čerpadlo nafty po otočení klíčkem scvakne nafta ,ke vstřikum teče. Dnes zkusím nastartovat přes startovací sprey -objednávám čidlo vačky nestojí svět, našel sem video kde borec mel taky chybu p1351 vyměnil a bylo to Upraveno 6. červen 2023 uživatelem Hofmister Citovat
inoxing Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 Zalezi, cim vycitas chyby- dongle typu elm327 muze ukazovat na jine chyby, nez ktere tam jsou (popise jiny kod zavady nebo je neukaze. Pokud bys toto vycetl diagboxem, tak rele zhaveni (spaleny zhavice) nemaji se senzorem vacky co delat. Je mozny, ze mas spatny snimac vacky a pak to nejde nestartovat a tvoje diagnostika jen ukazuje spatne na rele zhaveni. Citovat
Namor74 Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 >Hofmister: měl jsem podobný problém se startováním a i když mám benzíňáka (na LPG), mohlo by se to alespoň tématicky shodovat. Auto točilo, občas chytlo a hned chcíplo, nešlo do otáček. Problém byl v podávacím čerpadle v nádrži, výměna to vyřešila. Citovat
Hofmister Odesláno 6. červen 2023 Autor Odesláno 6. červen 2023 Takže jsme zkoušeli startovací spray. Ze začatku se mu nechtělo ale nakonec naskočil. Nechal jsem ho naskočenej ,vratil saci trubku, zhasnul. Pak sem znovu nastartoval , píp , a Hláška na displeji ANTIPOLLUTION FAULT. Auto jsem znovu nastartoval cca po 20 min už to trvalo dele ,točil cca o 3 vteřiny dýl a jel to projet , hláška a ani grilovaný kuře nenaskočili. Takže to budou asi žhaviče? 3lidi mě říkali že není možný aby byly všechny 4 najednou ko. Auto je 2010 já ho mám 7 let a svíčky se neměnili za celí léta chytlo na brnknutí Citovat
inoxing Odesláno 6. červen 2023 Odesláno 6. červen 2023 Zhavky muzou byt vypaleny vsechny a nemusi to byt naraz, ale postupne odejdou a ty to zjistis az kdyz to das na diag. Ale jak rikam, tohle na to nema vliv, bez zhavek to nastartuje. Diagnostika byla jaka znacka? Musis to vycitat idealne psa diag- Diagboxem, abys jasne vedel, co je tam za chyby. HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.