Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi před rokem jsem vymenil termostat na motoru 1.6 benzin NFU, po výměně nic neteklo kontroloval jsem to několikrát po mnoha km, nyní zjistuji unik chladící kapaliny mezi telesem termostatu a motorem, kape to na snímač otáček, (4 šrouby jsou utáhlé správně)  mám vyměnit celý termostat nebo tesnení (kdo ví zda bude presne pasovat) nebo rozebrat a dát na plochy tesnici tmel? díky za rady

termostat.jpg

Odesláno

Termostat uvnitř umí prasknout v drážce, co drží těsnění, pak to tudy teče. Na motorový silikon to nemá cenu dávat, hned to začne téct. Nový termostat je jistota. Wahler, Calorstat...

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

konečně jsem se dostal na výměnu,  původní termostat byl Calorstat a objednal jsem taky Calorstat 91 st...Wahler 89 st nikde neměli, po vymontování jsem zjistil že to tesnení je po celé délce zmačknuté a nepružné..podle mne nekvalitní tesnení, co mám jeste starý termostat nefunkční tak tesnení krásne pruží (vyčuhuje cca 1-2mm nad okaj telesa) ten co byl ted na aute je starý cca rok a netesní /tesnení je uplne zarovnané s okrajem telesa/  teleso není prasklé...tak nevím zda to tam dát nebo tam dát to tesnení z toho uplne starého termostatu..?diky

Upraveno uživatelem peugeotpartner
Odesláno

Pri vymene jsem taky daval na calorstat original tesneni psa, protoze jsem ho mel uz do nahrady a vypadalo presneji. Tehdy me tekl termostat a byl praskly obal a ja uz koupil tesneni s tim, ze jen vymenim gumicku.

Jinak se tesneni da koupit samostatne i original- 1336Z1.

Odesláno

a má orig tesnení na sobe takové malé zoubky na boku nebo je celé rovné?

protoze tesnení  na calorstatu je robné, zoubky jsou na telese, zato Wahler má zoubky na tesnení a na na telese.... nevzájem to nejde zamenit to jsem zkousšel je to pak křivé

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...