peugeotpartner Odesláno 21. květen 2023 Odesláno 21. květen 2023 Asi před rokem jsem vymenil termostat na motoru 1.6 benzin NFU, po výměně nic neteklo kontroloval jsem to několikrát po mnoha km, nyní zjistuji unik chladící kapaliny mezi telesem termostatu a motorem, kape to na snímač otáček, (4 šrouby jsou utáhlé správně) mám vyměnit celý termostat nebo tesnení (kdo ví zda bude presne pasovat) nebo rozebrat a dát na plochy tesnici tmel? díky za rady Citovat
inoxing Odesláno 22. květen 2023 Odesláno 22. květen 2023 Termostat uvnitř umí prasknout v drážce, co drží těsnění, pak to tudy teče. Na motorový silikon to nemá cenu dávat, hned to začne téct. Nový termostat je jistota. Wahler, Calorstat... Citovat
peugeotpartner Odesláno 25. květen 2023 Autor Odesláno 25. květen 2023 jeste otázka má být 89st nebo 91 st? wahler má 89 calorstat 91 , motor 1.6 NFU Citovat
ozzy56 Odesláno 25. květen 2023 Odesláno 25. květen 2023 je to jedno, ten rozdíl v otvíracích teplotách je zanedbatelný, já bych dal Wahler, ta značka mě ještě nevydrbala... inoxing ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 25. květen 2023 Odesláno 25. květen 2023 Jak pise kolega a za me Calorstat taky nebyl zatim problem. Citovat
peugeotpartner Odesláno 11. červen 2023 Autor Odesláno 11. červen 2023 (upraveno) konečně jsem se dostal na výměnu, původní termostat byl Calorstat a objednal jsem taky Calorstat 91 st...Wahler 89 st nikde neměli, po vymontování jsem zjistil že to tesnení je po celé délce zmačknuté a nepružné..podle mne nekvalitní tesnení, co mám jeste starý termostat nefunkční tak tesnení krásne pruží (vyčuhuje cca 1-2mm nad okaj telesa) ten co byl ted na aute je starý cca rok a netesní /tesnení je uplne zarovnané s okrajem telesa/ teleso není prasklé...tak nevím zda to tam dát nebo tam dát to tesnení z toho uplne starého termostatu..?diky Upraveno 11. červen 2023 uživatelem peugeotpartner Citovat
inoxing Odesláno 12. červen 2023 Odesláno 12. červen 2023 Pri vymene jsem taky daval na calorstat original tesneni psa, protoze jsem ho mel uz do nahrady a vypadalo presneji. Tehdy me tekl termostat a byl praskly obal a ja uz koupil tesneni s tim, ze jen vymenim gumicku. Jinak se tesneni da koupit samostatne i original- 1336Z1. Citovat
peugeotpartner Odesláno 14. červen 2023 Autor Odesláno 14. červen 2023 a má orig tesnení na sobe takové malé zoubky na boku nebo je celé rovné? protoze tesnení na calorstatu je robné, zoubky jsou na telese, zato Wahler má zoubky na tesnení a na na telese.... nevzájem to nejde zamenit to jsem zkousšel je to pak křivé Citovat
inoxing Odesláno 14. červen 2023 Odesláno 14. červen 2023 Tehdy to sedělo, bylo to záměné. https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fmaxizap.ru%2Fpeugeot%2F1336z1&psig=AOvVaw1IgT3Nfj1Kpj0i1DcfDLyv&ust=1686844977646000&source=images&cd=vfe&ved=0CA4QjRxqFwoTCKCmwbSRw_8CFQAAAAAdAAAAABAD Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.