Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Modrá LED dioda do podsvětlení hodin P206? Existuje?ANO,NE?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, rád bych se zeptal jestli existuje modrá LED dioda do podsvětlení hodin uprostřed auta na vršku středového panelu (EDIT: tak existuje našel sem ji na www.autodoplnky.cz OBJEDNACÍ KÓD: 43465). Mám tam jen hodiny, nic víc. Jeste jeden dotaz, display je normalne oranzovej a kdyz sem ho zkousel prosvětlovat bilym svetlem, tak sklicko nebo vubec pocitadlo je oraznovy, tak se bojim aby tam ta ledka nebyla zbytecna, protoze jestli to bude svitit vevnitr modre tak to asi bude fuk kdyz zepredu je oranzovy sklicko:myslim muzete poradit, nerad bych aby mi z toho vzniknul nejakej zelenej nebo buh vi jak barevnej hybrid, diky moc... :papa PS:nechci zbytecne objednavat ledky za 60 + 60 postovny uplne zbytecne, dejte radu... diky

[upravil dne 16.5.06 Joest]

[upravil dne 16.5.06 Joest]

Odesláno

No tak bacha, pokud tam dáš ty ledky tak ti vůbec nepůjdou vidět hodiny...Zkoušel jsem to už asi před rokem a prostě to nejde, je tam asi oranžové přímo to sklíčko...Mám ty ledky akorát v palubovce a tam taky jenom na některé věci...

Odesláno
Původně zaslal: Joest

Zdravim, rád bych se zeptal jestli existuje modrá LED dioda do podsvětlení hodin uprostřed auta na vršku středového panelu (EDIT: tak existuje našel sem ji na www.autodoplnky.cz OBJEDNACÍ KÓD: 43465). Mám tam jen hodiny, nic víc. Jeste jeden dotaz, display je normalne oranzovej a kdyz sem ho zkousel prosvětlovat bilym svetlem, tak sklicko nebo vubec pocitadlo je oraznovy, tak se bojim aby tam ta ledka nebyla zbytecna, protoze jestli to bude svitit vevnitr modre tak to asi bude fuk kdyz zepredu je oranzovy sklicko:myslim muzete poradit, nerad bych aby mi z toho vzniknul nejakej zelenej nebo buh vi jak barevnej hybrid, diky moc... :papa PS:nechci zbytecne objednavat ledky za 60 + 60 postovny uplne zbytecne, dejte radu... diky

Všechno jde když se chce.Musíš rozebrat ten displej vyber z něho ten plast(červenej,nebo jaké bude barvy který ti to mení na oranžovo),a dej místo něho bílí papír,potom použiješ 2-3 diody rozptylové po 8,-Kč+příslušný odpor a máš postaráno.

Názorná ukázka na 306(první fáze):

post-0-14109594533337_thumb.jpg

Odesláno

jej no to je super věc, jen si tak rikam ze sem asi mel ve skole davat vetsi pozor kdyz se probiraly elektricky schemata, na to ze mam elektro-skolu a nevim o tom skoro nic tak to je docela husty :bojim Ale uvidime co se s tim da delat, nejak uz to vymakam... a nezkousel si to udelat jen tak s tim papirem a tou jednou ledkou? a nebo uplne jinak, sehna modry sklicko, vymenit ho za modry a vzadu nechat normalka bilou zarovku??? Je tam jen modry sklicko a nebo je ten display taky oranzovej??? dik za info...

Odesláno
Původně zaslal: Lordmajkl

No tak bacha, pokud tam dáš ty ledky tak ti vůbec nepůjdou vidět hodiny...Zkoušel jsem to už asi před rokem a prostě to nejde, je tam asi oranžové přímo to sklíčko...Mám ty ledky akorát v palubovce a tam taky jenom na některé věci...

jaky tam sou zarovky do ty palubovky? stejny? a jak to vypada? nemas fotku docela rad bych to videl co presne to osvetli a jestli to k necemu bude vis? Dej vedet diky moc predem :papa

Odesláno
Původně zaslal: Joest

jej no to je super věc, jen si tak rikam ze sem asi mel ve skole davat vetsi pozor kdyz se probiraly elektricky schemata, na to ze mam elektro-skolu a nevim o tom skoro nic tak to je docela husty :bojim Ale uvidime co se s tim da delat, nejak uz to vymakam... a nezkousel si to udelat jen tak s tim papirem a tou jednou ledkou? a nebo uplne jinak, sehna modry sklicko, vymenit ho za modry a vzadu nechat normalka bilou zarovku??? Je tam jen modry sklicko a nebo je ten display taky oranzovej??? dik za info...

Ten displej byl oranžovej,tak sem vyndal ten plast co to zbarví do oranžová a dal místo něho bílý papír,pak sem místo každé žárovky dal diodu+odpor(na vypočítání odporu pro diodu nemusíš být elektrikář)já sem tam měl dvě žárovky tak sem dal dvě diody+odpor.

No stím modrým sklíčkem to není nejhorší nápad:myslim otázka je kde ho seženeš a kde seženeš bílou žárovku do té patice. Bílá žárovka většinou stejně svítí do žluta takže budeš skoro tam kdes byl.A za druhé sem zvědavej jak bude vypadat ta modrá přes nějaké modré sklíčko:myslim

:papa:papa

Odesláno

Napadlo nekoho tam dat jen zarovku uplne jiny barvy? Prece funguje skladani barev, ne?

Uplne presne nevim jakou barvu secist s tou oranzovou jako je to sklicko aby to ve finale dalo bodrou. Co treba zeleny zarovky? (zelena + oranzova = modra ?????)

Odesláno
Původně zaslal: kveton

Napadlo nekoho tam dat jen zarovku uplne jiny barvy? Prece funguje skladani barev, ne?

Uplne presne nevim jakou barvu secist s tou oranzovou jako je to sklicko aby to ve finale dalo bodrou. Co treba zeleny zarovky? (zelena + oranzova = modra ?????)

To nedáš :bojim:bojim:bojim

Odesláno

\"Skládání barev\" je blbost - nejjedndušší je prostě ten displej rozebrat, vyndat tu oranžovou fólii, podle ní vystřihnout kus kancelárského papíru a místo žárovky dát modrou LEDku s připájeným odporem na + pólu ( já tam mám odpory 400 Ohm). Zkoušel jsem tam dávat modrou fólii + \"modrou\" žárovku, ale výsledek byl zelenomodrý zblitek. LEDka je v tomto směru nedostižná, jen je problém s horším rozptylem světla...

Odesláno
Původně zaslal: kveton

proc ne?

To není jako se hrát s barvičkama kterých máš x odstínů abys si trefil tu modrou,nemluvě o množství které si domícháváš když ji vytváříš.Žárovky mají většinou max 2 barevné odstíny:roll:roker

Odesláno

on by to problem nebyl, ale jak jsem tak zjistoval, tak modra je zakladni barva a podle RGB ji nenamichas, kdyby se dala k ty cerveny zelena, tak bude fialova, ale zase by to taky nemuselo byt spatny

Odesláno

Ja si taky myslim ze obycejnym skladanim barev to nedam, zkusim to s tim modrym sklickem nebo nejakou folií, nebo plexisklem nebo tak nejak, ja neco schrastim... uvidime jak to bude vypadat potom, nejradsi bych modlou, ale tuning je prece o tom lisit se od ostatnich seriaku, takze at z toho vyleze modra nebo fialova, jedine uvitam :papa diky

PS: jinak dneska sem tam zkusel dat modrou ledku a mam takovej dojem ze se ani nerozsvitila, nevim proc, zjousel sem ji otocit ale stejne nic, polaritou to podle me nebude, nesla ani jedna ze dvou a jestli teda svitila, nevidel sem na display nic, takze je to stejne na pytel... bud to pohlti to sklicko a nebo proste rozptyl neni zadnej, nevim, podle me nesvitila (je to origo koupena modra ledka co je do palubovky, nic rucne delanyho)

[upravil dne 17.5.06 Joest]

Odesláno

tak jeste jednou a pomalu.... ta folie funguje jako filtr, ktery propusti jen urcite vlnove delky (barvy) a zbytek vice ci mene uspesne pohlti... LED funguje tak, ze vyzaruje na jedne vlnove delce, navic dost smerove.

z toho by melo byt jasne, proc to nejde.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

No tak jsem dostal takovej zajimavej napad... Co takhle dat dopredu misto ty oranzovy folie modrou, ktera se normalne dava jako autofolie na skla? Sem si nechaval delat folie, tak sem si tam vzal nejakej zbytek co mel na vyhazov... Sice sem ho idiot nekde ztratil :myslim ale snad ho najdu. jen by me zajimalo to provedeni s ledkou a odporem, zajimalo by me jak to tam mate ubastleny, protoze podle me se to tam jentak neda strcit tou malou dirkou (mam stredovou kaplicku kde jsou jen hodiny, takze bez teploty, radia atd.) Nemoch by sem nekdo hodit fotku toho odporu s ledkou abych presne videl jak to vypada v praxi? Jak to mate nasazeny na tu patici a vubec cely provedeni. Můžete taky dodat parametry, jako velikost v ohmech, typ diody apod.Díky moc, rozebrany to mate hned...:roker

[upravil dne 23.11.06 Joest]

[upravil dne 23.11.06 Joest]

Odesláno

vzhledem k tomu, ze svetlovody a budiky jsou casto na oranzovem plastu....tak.... si to precti o prispevek nahore, znovu se opakovat nebudu....

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

\"Skládání barev\" je blbost - nejjedndušší je prostě ten displej rozebrat, vyndat tu oranžovou fólii, podle ní vystřihnout kus kancelárského papíru a místo žárovky dát modrou LEDku s připájeným odporem na + pólu ( já tam mám odpory 400 Ohm). Zkoušel jsem tam dávat modrou fólii + \"modrou\" žárovku, ale výsledek byl zelenomodrý zblitek. LEDka je v tomto směru nedostižná, jen je problém s horším rozptylem světla...

ja som to robil tak isto a bezproblemov som to mal za hodinku hotove. Kedze som nezohnal rozptilovu ledku tak som zbusil klasicku ledku a rozptil je zaruceny:super .

http://213.215.107.71/fotoalbumy/018/359/nf_18359389_97150566eee65054fed407e221aacf70.jpg Dispay mi pekne rovnomerne svieti na modro:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...