Redhaven Odesláno 25. duben 2023 Odesláno 25. duben 2023 P206 2005 1.4 16V Prosím které táhlo ze tří slouží k řazení zpátečky? Zpátečka při zahřátém motoru nebo v parném létě vždy jde řadit slabě přes zuby. I když použiju meziplyn nebo předřazení jedničkou nebo řazení nadvakrát do prvního odporu (přeruším tah pákou a pustím ji na sekundu) je to cca 50:50 slabě přes zuby. Táhla jsem kontroloval, nezdá se velká vůle, mazal jsem je i sprey vazelínou, včetně odkryté kulisy v kabině. Děkuji. Citovat
MJSytic Odesláno 25. duben 2023 Odesláno 25. duben 2023 To je vlastnost Peugeot převodovky. Zpátečka nemá synchron, tak se na ní musí s citem Já jsem dal do 206 nová táhla (stojí to pár set Kč) a dost se to zlepšilo ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Redhaven Odesláno 25. duben 2023 Autor Odesláno 25. duben 2023 Děkuji. Táhla jsou v koubech jen "zacvaklá" nebo se musí použít nějaký de-montážní přípravek či nástroj? A které táhlou slouží pro zpátečku? Citovat
MJSytic Odesláno 25. duben 2023 Odesláno 25. duben 2023 Které táhlo je pro zpátečku netuším. Ale vzhledem k tomu, že to fakt nic nestojí, tak je rozumné to vyměnit komplet. Výměna byl trochu boj. Je to tam sice nacvaknuté, ale ty moje tyčky držely fest. Citovat
Hafity Odesláno 26. duben 2023 Odesláno 26. duben 2023 Jedno táhlo je předvolba (řadící páka doleva/doprava), druhé táhlo je vlastní zařazení (řadící páka dopředu/dozadu), třetí táhlo je reakce.... Citovat
Redhaven Odesláno 1. květen 2023 Autor Odesláno 1. květen 2023 Prosím, o tři čísla nebo výkres výrobce s čísly dílů. Z katalogu prodejců n.d. "jsem volajaký zmetený"...nebot ty dvě tenčí táhla jsou podobná či stejná a nevím, abych neobjednal špatně zkrátka. Děkuji. Citovat
Zdeník Odesláno 5. květen 2023 Odesláno 5. květen 2023 Ja si myslim, ze tu sa nejedna vobec o problem s tiahlami. Pravdepodobne spojka uz nevypina ako ma, a po jej stlaceni sa nezastavi hnaci hriadel prevodovky. Zastavi ho az zasunutie koliecok do seba, preto spatecka škrkne. Predpokladam ze ani jednotka tam nejde uplne lahko. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. květen 2023 Odesláno 6. květen 2023 (upraveno) píše, že zastaví hřídel přes jedničku, a tam synchron je..., takže by pak měla jít zařadit i zpátečka , ale je možné, že ta spojka úplně nevypne , jak píšeš, pak to jde přes zuby tohle jsou situace, kdy člověk co tomu rozumí, ví okamžitě kde je problém--jestli ve spojce, nebo řazení (převodovce) Upraveno 6. květen 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Redhaven Odesláno 7. květen 2023 Autor Odesláno 7. květen 2023 A že spojka zcela neodepne se pozná jak? Jenže ani s předřazením jediničky nejde někdy zpátečka bez zubů. Samozřejmě řadím zpátečku velmi opatrně, pomalu (rozhodně mě nedělá "dobře" slyšet i jemně zuby) Ted se snažím i řadit s meziplynem (napřed spojka sešlápnutí, puštění) a pak až k 1100-1200ot., nechají se spadnout na volnoběh a zmáčknu spojku po 2. a řadím opatrně zpátečku i tzv. pákou nadvakrát, když je cítit odpor, jen pustím páku (v mezipoloze) a hned znovu páku a většinou není zubů. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. květen 2023 Odesláno 7. květen 2023 pokud spojka zcela nevypne ani po sešlápnutí na doraz, tak se nezastaví hnací hřídel převodovky (neustále se pomalu otáčí) a pak jdou samozřejmě špatně zařadit rychlosti (nebo nejdou vůbec), pak se musí u dnešních aut spojka vyměnit, nedá se seřídit jako u starších aut... doporučuju nechat vyzkoušet spojku i řazení rychlostí a stanovit diagnozu odborníkem Citovat
Hafity Odesláno 7. květen 2023 Odesláno 7. květen 2023 Souhlas s @ozzy56, jen s upřesněním: - hydraulicky ovládaná spojka v naprosté většině případů seřídit nelze, maximálně odvzdušnit - spojka ovládaná lankem se samostavem nejde seřídit - lankem ovládaná spojka bez samostavu v podstatě taky nejde seřídit, lze ale měnit výšku pedálu, čímž se dá trochu posunout bod úplného rozepnutí Citovat
Redhaven Odesláno 7. květen 2023 Autor Odesláno 7. květen 2023 Mě jdou ale ostatní rychlosti řadit celkem normálně, někdy nejde vhodit jedinčka(u zahřátého motoru), ale nikdy nejde přes zuby. Čili spojkou to asi nebude.... Citovat
Hafity Odesláno 7. květen 2023 Odesláno 7. květen 2023 No teda nevím, kdyby mně OBČAS (ne vždy) cvrkla zpátečka a zbytek kvaltů ne, tak bych to neřešil.... Zdá se mi, že honíš ptáka v kleci.... Citovat
Redhaven Odesláno 7. květen 2023 Autor Odesláno 7. květen 2023 Jenže se to zhoršuje, loni, předloni stačilo dát meziplyn a bez zůbů, navíc mě to se.e, rušivé a přitahující pozornost vrozeně škodolibých česko ovčanů. Už mám objednané táhla, nakonec jsem zjistil i bez měření táhel jaký je ve dvou verzích převodovek rozdíl (mám typ MA), moje velké táhlo má totiž takové výrazné výčnělky tyčky až přes ty kouby-pouzdra, což druhý typ převodovky vůbec nemá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.