Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu. Vozidlo do minulého týdne fungovalo v pořádku občas při nízkých otáčkách zaškubal motor a pak zase ok, ale to dělalo občas. Ráno jsem nastartoval a jde to na tři válce. Postupně jsem vytahoval kabely ze startovací cívky a na čtvrtém to nedává jiskru. Koupil jsem novou zapalovací cívku na tu mi to nechytlo a benzín cítit při startování je. Dal jsem zpět starou cívku a už to nejde ani na ní. Jsem z toho jelen. Motor je benzim 33kw CDY rok 97, objem 954. Ještě dodatek. Stará cívka mi nešla povolit tak jsem musel ty čtyři šrouby odvrtat a tu novou cívku jsem zapojil kabeláží a zkusil startovat ale nic jenom cítit benzin. Ta cívka nebyla přišroubovaná neměla kostru tak jestli jsem něco jiného neodpálil protože ta stará cívka normálně šla na tři válce. Děkuji za každou radu. Pavel.

20230425_183741.jpg

Odesláno
před 20 minutami, Hafity napsal:

A to jsi rovnou měnil cívku, aniž bys zkontroloval svíčky :myslim

zdravím svíčky jsem koupil nové a když bylo nastartované auto a šlo na tři vílce tak jsem odpojoval postupně kabely na zapalovací cívce na třech to jiskřilo a čtvrtý jak je na fotce nedávalo jiskru.

Odesláno (upraveno)
před 16 minutami, Pe.Tr napsal:

ja se zeptam jinak, co je u tebe cívka? 

vidim zapalovací kabely ...

vidíte zapalovací kabely, které jsou zapojeny v zapalovací cívce...

Upraveno uživatelem Seldau
Odesláno (upraveno)

1. vsechny kabely maji stejny odpor?

2. motor tedy toci ale nechytne resp jsou slyset aspon nejake valce ze "zapaluji" ? 

3. svitila kontrolka motoru kdyz to jelo na tri?

3. civku urcite ukostrit.

4 je spravne zapojeno kabely dle poradi zapalovani 1-3-4-2 ?

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno (upraveno)

1. kabely jsem netestoval ani nevím jak ?

2. motor točí ale ted už ani náznak že by alespon jeden válec zapaloval, jenom je cítit benzin

3. nejsem si jist když to šlo na tři válce, ale to bych si nejspíš všimnul že svítí kontrolka motoru

4. byla ukostřená a ted už je také jenom tu novou jsem nacvakal na káble a konektory a zkusil protočit, ale ani to neškytlo

5 káble zapojené správně jak je na fotce a čísla válců jsou i na cívce

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

kabel normalne multimetrem , nastav na mereni odporu , vyndej kabel zapalovani a na kazdou stranu dej jehlu meraku. vsechny 4 kabely by meli mit +- stejne hodnoty.

nebo vymontuj svicku nacvakni do kazdeho kabelu svicku o zavit opri o hlavu motoru a nech nekoho startovat. uvidis jestli bude svicka hazet jiskru.

taky je moznost ze jsi to temi starty uchlastal . mrkni na svicky vsechny jestli nejsou mokre. odtrh svicek je ok? (mezera mezi elektrodami) 

Odesláno (upraveno)

Děkuji za rady o víkendu to všechno vyzkouším a dám Ti vědět. Dělám v týdnu do večera.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...