Zeedee Odesláno 6. duben 2023 Odesláno 6. duben 2023 Dobrý den klubáci. Měnil jsem zadní nápravu na 206cc za novou a jdu si pro radu zda má někdo zkušenost: Jde mi o to jakým způsobem demontovat bez poškození umělohmotné pásky co drží kabely ABS a brzdové trubky na ramenech(nové jsem nikde nedohledal)abych je mohl použít na nové nápravě(tam bohužel nejsou) Nebo nějaký odkaz kde koupit nové. Děkuji Zdenek Citovat
ozzy56 Odesláno 6. duben 2023 Odesláno 6. duben 2023 ahoj, nové original asi jen v autorizáku, pokud je ještě dodává výrobce , ale nebudou stačit obyčejné plastové drc pásky ? nebo zkus zavolat do opraven, kde repasují tyto nápravy Citovat
aitos Odesláno 6. duben 2023 Odesláno 6. duben 2023 (upraveno) Mě ji nedávno měnili a dával novou neoriginál, a o ničem takovém, že by byl problém můj nový servisák nehovořil. U předního měnil těchlici, tam samozřejmě musela být ta s ABS, nakonec z vrakáče vzal, že nové origo díly nesmyslně drahé a na něco se prý v originále čeká i měsíce. /dojezd pandemie, nebo nová technika jak uspořit, když vše co mají vráží do elektrifikace?/ Popř. mohu dát na něho číslo, jeví se mi celkem vstřícný, dělá skoro výhradně Peugeoty. Upraveno 6. duben 2023 uživatelem aitos Citovat
Zeedee Odesláno 9. duben 2023 Autor Odesláno 9. duben 2023 Tak náprava vyměněna: Pásky jsem opatrně stahnul(jsou na principu obyčejných stahovacích pásek se zoubky). Potom jsem první tři zoubky seřízl aby to šlo lépe nasadit a malými kleštičkami stahnul byl to sice opruz ale zadařilo se. Jsem rád že to dopadlo dobře............... Citovat
peuegeot_king Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 (upraveno) ahoj, budu taky demontovat zadní nápravu na 206. je tam ABS) Mám se toho bát? Jsou tam nějaké problémy? Videl jsem že to dělají tak že se brzdy neodpojují, ani lanovody.. stačí jen oddělat ABS a brzdu vyklonit ven. Jsem na to zvedavej jak to pujde, pak napravu odvezu na repas. Je tam jedno rameno uplne vymletý tak snad tam pujde dat nove ložisko. Upraveno 12. duben 2023 uživatelem peuegeot_king Citovat
Zeedee Odesláno 12. duben 2023 Autor Odesláno 12. duben 2023 Hele mám cc 206 rok 2003: největší problém byl povolit torxy na tyčích co vedou pod nápravou(asi stabilizátory)Musel jsem navařit tři matky,sundal jsem zadní tlumič výfuku a abych nemusel rozpojovat trubky a ABS,kotouče dolu,ložiska kol dolu,ABS čidlo dolu(tady doporučuji prostříknout spejem a pomalu vyťukat ven gumovou paličkou nebo něcím měkkým,odpojit brzdiče tuším 19kou,Potom jsem vycvakal trubky a ABS z držáků ,potom 10tkou povolit držáky k nápravě 2x na obou stranách,sundal jsem tlumiče brzdové štíty 3x torx.Tím bys měl mít připraveno,pak jsem si povolil 4xtorx na nápravě a najel kolečkovým heverem pod nápravu a zvedl aby mi na heveru držela,potom jsem vyšrouboval torxy kousek povolil hever a s nápravou vyjel dozadu,Dělal jsem to sám a v panelákové garaži,kde moc místa není.Mimo těch torxů na stabilizatoru šli všechny šrouby kupodivu povoli dobře. (já mám na staré nápravě také levou stranu vymletou a pravá byla dobrá ale já koupil novou) Držím palce ať se daří...... Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.