gom_18 Odesláno 4. duben 2023 Odesláno 4. duben 2023 Ahoy, elektrické šoupačky na více používané straně začaly mít problem kdykoli stojím z kopce či do kopce. Začnou se sekat až se někde rozhodnou zastavit a zpátky zavřít . Předpokládám že za to může nějaká vůle v mechanismu pohonu nebo vozíku na zadní straně dveří. Je tam nějaký mechanismus napnutí lanka, tak jak to pomáhalo u C8, nebo se musí zkontrolovat vule kolem vozíku? Nějaký nápad? Citovat
spagetti73 Odesláno 4. duben 2023 Odesláno 4. duben 2023 (upraveno) Čus, nemyslím že to nebude v napnutí nebo nějakém seřízení, spíš je to nekvalitním pohonem, vím o čem mluvím, mám už je vyměněny 3x ( naštěstí v záruce) . Spíš se to týká strany za řidičem. Upraveno 5. duben 2023 uživatelem spagetti73 Citovat
sampon Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 já se připojím, když je vozidlo (byť v sebemenším náklonu) při zavírání posuvných dveří. Mají tendenci zavírat se sekaně, jako by je motor přibržďoval. Když vyvinu menší protitlak prstem, je vše v pořádku. Nemá někdo návod jak seřizovat spodní unašeč posuvné části? Nemyslím trny na seřízení výšky a přítlaku (podle šipek), ale mám na mysli rameno s riskama a nějakým šroubem na seřízení Citovat
spagetti73 Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 Ahoj, já to dělal hned po koupi, povolí se ten torx nebo imbus, teď nevím a posunem se doladí přítlak, je to ale celkem citlivé a chce to postupně zkoušet. Výrazně se tím snížil hluk v kabině vzadu. sampon ohodnotil 1 Citovat
sampon Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 Ty dveře jsou fakt opruz. Guma dře karoserie, vrže to, klepe. Tady vzniká rozdíl mezi Multivanem a Travellerem Citovat
gom_18 Odesláno 12. duben 2023 Autor Odesláno 12. duben 2023 (upraveno) Jo, tak tvůj komentář všem vyloženě pomohl Ne vyřešit. Nějaký další přínosný poznatek nemáš? Upraveno 12. duben 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
gom_18 Odesláno 12. duben 2023 Autor Odesláno 12. duben 2023 před 5 hodinami, sampon napsal: já se připojím, když je vozidlo (byť v sebemenším náklonu) při zavírání posuvných dveří. Mají tendenci zavírat se sekaně, jako by je motor přibržďoval. Když vyvinu menší protitlak prstem, je vše v pořádku. Nemá někdo návod jak seřizovat spodní unašeč posuvné části? Nemyslím trny na seřízení výšky a přítlaku (podle šipek), ale mám na mysli rameno s riskama a nějakým šroubem na seřízení Před hodinou, spagetti73 napsal: Ahoj, já to dělal hned po koupi, povolí se ten torx nebo imbus, teď nevím a posunem se doladí přítlak, je to ale celkem citlivé a chce to postupně zkoušet. Výrazně se tím snížil hluk v kabině vzadu. Myslíte že to pomůže na to sekání? Pokud jde o předozadní náklon tak mi spíš přijde že se vzpricuje ten střední unašeč. Jinak po seřízení spodní délky je potřeba znovu seřídit trny. Citovat
sampon Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 před 1 minutou, gom_18 napsal: Jo, tak tvůj komentář všem vyloženě pomohl Ne vyřešit. Nějaký další přínosný poznatek nemáš? Já už vyzkoušel vše kromě těch zakroužkovaných částí. To jsem již psal. Vše v příspěvku,, Jak seřídit posuvné dveře" v tématu. Citovat
sampon Odesláno 12. duben 2023 Odesláno 12. duben 2023 gom_18 Já myslím, že je to tam řešené nějak nešťastně. Začalo mi to v zimě. Možná to je opravdu mechanická závada. Citovat
gom_18 Odesláno 12. duben 2023 Autor Odesláno 12. duben 2023 Sampon: flustrace, chápu. U mne se to pocukávání zhoršilo postupně. A jenom na těch co často používám. Druhá strana úplně ok i v kopci. To znamená že tak bude něco opotřebované. Když na ten pohyb koukám tak vyloženě vidím jak se příčí ten prostřední vozík. Což by při tom dvoulankovem systému zaznamenalo právě vůli na lanku. Nebo vůli samotného vozíku. I podle toho že při ručním tažení se to neděje. Citovat
martinecondrej Odesláno 13. duben 2023 Odesláno 13. duben 2023 (upraveno) nemám elektrické, nicméně pravidelně (tak jedno za měsíc) se musí!!! čistit ty dráhy kde jezdí kolečka. Nahoře, dole, vzadu v blatníku. Vždy po umytí utřu hadrem a poměrně hodně nastříkám WD. Když tohle jednou neudělám, tak to je poznat, jak se tam drolí kamínky apod. bordel. Vůbec neznám nějaké pazvuky ani špatné zavírání, otvírání. Samozřejmě stejně často utírám těsnění a 3x za rok namažu infadolanem. I přes tuto péči jsem si všiml, že na spodku dveří v kontaktu s těsněním (tam nemažu kvůli lepení kamínků) se mi začal poškozovat lak. Takže hned očištěno a celé toto místo jsem zalepil průhlednou folií. Dá se tam dobře dostat, jen se musí lehnout pod dveře. Jsou to těžké šoupačky a potřebují péči. Mám v rodině i Multivana a Véčko a je to všude stejný. Kdo to neřeší, tak to vydává zvuky. Obzvlášť Véčko, to je jen drahá multikára Mimochodem v minulém SM je na bazaru Rifter apod. a zmiňují tam šoupačky a jejich opravy, výměny kolejnic atd. Je to mega drahý, takže mazat, mazat a mazat. Upraveno 13. duben 2023 uživatelem martinecondrej Citovat
gom_18 Odesláno 13. duben 2023 Autor Odesláno 13. duben 2023 Údržba a mazaní OK, Jenom WD40 je akorát ošetření proti korozi, není to mazivo. Vylepení umytých ploch po kterých klouže těsnění je věc nevyhnutelná a divím se že ji nedělal rovnou dealer. Nicméně mazání bych tam skutečně nedával jenom tu konzervaci. Maximálně tak bílou vazelínu ve spreji. a to jenom tam, kde se člověk dostane to vyčistit. Citovat
martinecondrej Odesláno 13. duben 2023 Odesláno 13. duben 2023 (upraveno) Právě proto používám wd40, maže v poho, ale hlavně jde dobře utřít hadrem, a nelepí Jsou to dvě minuty času na jedny dveře a to se loudám Upraveno 13. duben 2023 uživatelem martinecondrej Citovat
Pitroch Odesláno 15. duben 2023 Odesláno 15. duben 2023 Me zaujala aplikace Infadolanu na tesneni. Ja 1x za rok delam silikonovym olejem, mam takovou malou lahvicku primo s houbickou na hrdle. Infodolan lepsi silikonoveho oleje? Nikdy sem o tom neslysel ... Citovat
Pitroch Odesláno 15. duben 2023 Odesláno 15. duben 2023 Jeste jestli muzete nasdilet info o nejake dobre folii na prekryti ploch proti oderu. Citovat
gom_18 Odesláno 15. duben 2023 Autor Odesláno 15. duben 2023 Jakákoli ochranná čirá fólie. Osobně sem bral nějakou co lepí škodovka. Citovat
martinecondrej Odesláno 15. duben 2023 Odesláno 15. duben 2023 Já jsem si sehnal v reklamce silnou čirou. Mám jí i na zadním nárazníku. Jinak silikon s houbičkou jsem taky zkoušel, ale hned to jakoby šustilo. Infadolan mi vyšel nejlépe, ale musí se ho dávat malinko a důkladně rozetřit. V zimě se to dělá dost blbě Citovat
martinecondrej Odesláno 16. duben 2023 Odesláno 16. duben 2023 V 15. 4. 2023 at 6:26, Pitroch napsal: Jeste jestli muzete nasdilet info o nejake dobre folii na prekryti ploch proti oderu. jo a chce to pořádně projít celý auto, našel jsem cca 12 míst, kde docházelo k poškozování laku a která jsem lepil. Např. šoupačky snad všude, nad zadními světly dokáží páté dveře mlátit do karoserie, dveře řidiče se dotýkají víčka na adblue, atd, atd, atd Citovat
gom_18 Odesláno 16. duben 2023 Autor Odesláno 16. duben 2023 Zadní dveře stačilo seřídit dorazy. U tohohle auta se seřízení bočních dveří za trest. Buď vše smíří člověk s tím že to z venku nelicuje. Nebo s tím stráví víkend aby zjistil že to jde někde na kov. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.