Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoy,
elektrické šoupačky na více používané straně začaly mít problem kdykoli stojím z kopce či do kopce. Začnou se sekat až se někde rozhodnou zastavit a zpátky zavřít . Předpokládám že za to může nějaká vůle v mechanismu pohonu nebo vozíku na zadní straně dveří. Je tam nějaký mechanismus napnutí lanka, tak jak to pomáhalo u C8, nebo se musí zkontrolovat vule kolem vozíku? Nějaký nápad?

Odesláno (upraveno)

Čus, nemyslím že to nebude v napnutí nebo nějakém seřízení, spíš je to nekvalitním pohonem, vím o čem mluvím, mám už je vyměněny 3x ( naštěstí v záruce) . Spíš se to týká strany za řidičem. 

Upraveno uživatelem spagetti73
Odesláno

já se připojím, když je vozidlo (byť v sebemenším náklonu) při zavírání posuvných dveří. Mají tendenci zavírat se sekaně, jako by je motor přibržďoval. Když vyvinu menší protitlak prstem, je vše v pořádku. Nemá někdo návod jak seřizovat spodní unašeč posuvné části? Nemyslím trny na seřízení výšky a přítlaku (podle šipek), ale mám na mysli rameno s riskama a nějakým šroubem na seřízenítraveller.jpg.26e9c564b55e05df56935e5970ded5b9.jpg

Odesláno

Ahoj, já to dělal hned po koupi, povolí se ten torx nebo imbus, teď nevím a posunem se doladí přítlak, je to ale celkem citlivé a chce to postupně zkoušet. Výrazně se tím snížil hluk v kabině vzadu. 

Odesláno (upraveno)

Jo, tak tvůj komentář všem vyloženě pomohl Ne vyřešit. Nějaký další přínosný poznatek nemáš?

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno
před 5 hodinami, sampon napsal:

já se připojím, když je vozidlo (byť v sebemenším náklonu) při zavírání posuvných dveří. Mají tendenci zavírat se sekaně, jako by je motor přibržďoval. Když vyvinu menší protitlak prstem, je vše v pořádku. Nemá někdo návod jak seřizovat spodní unašeč posuvné části? Nemyslím trny na seřízení výšky a přítlaku (podle šipek), ale mám na mysli rameno s riskama a nějakým šroubem na seřízenítraveller.jpg.26e9c564b55e05df56935e5970ded5b9.jpg

Před hodinou, spagetti73 napsal:

Ahoj, já to dělal hned po koupi, povolí se ten torx nebo imbus, teď nevím a posunem se doladí přítlak, je to ale celkem citlivé a chce to postupně zkoušet. Výrazně se tím snížil hluk v kabině vzadu. 

Myslíte že to pomůže na to sekání? Pokud jde o předozadní náklon tak mi spíš přijde že se vzpricuje ten střední unašeč. 

Jinak po seřízení spodní délky je potřeba znovu seřídit trny. 

Odesláno
před 1 minutou, gom_18 napsal:

Jo, tak tvůj komentář všem vyloženě pomohl Ne vyřešit. Nějaký další přínosný poznatek nemáš?

Já už vyzkoušel vše kromě těch zakroužkovaných částí. To jsem již psal. Vše v příspěvku,, Jak seřídit posuvné dveře" v tématu. 

Odesláno

Sampon: flustrace, chápu. 

U mne se to pocukávání zhoršilo postupně. A jenom na těch co často používám. Druhá strana úplně ok i v kopci. To znamená že tak bude něco opotřebované. 

Když na ten pohyb koukám tak vyloženě vidím jak se příčí ten prostřední vozík. Což by při tom dvoulankovem systému zaznamenalo právě vůli na lanku. Nebo vůli samotného vozíku. I podle toho že při ručním tažení se to neděje.

Odesláno (upraveno)

nemám elektrické, nicméně pravidelně (tak jedno za měsíc) se musí!!! čistit ty dráhy kde jezdí kolečka. Nahoře, dole, vzadu v blatníku. Vždy po umytí utřu hadrem a poměrně hodně nastříkám WD. Když tohle jednou neudělám, tak to je poznat, jak se tam drolí kamínky apod. bordel. Vůbec neznám nějaké pazvuky ani špatné zavírání, otvírání. Samozřejmě stejně často utírám těsnění a 3x za rok namažu infadolanem. I přes tuto péči jsem si všiml, že na spodku dveří v kontaktu s těsněním (tam nemažu kvůli lepení kamínků) se mi začal poškozovat lak. Takže hned očištěno a celé toto místo jsem zalepil průhlednou folií. Dá se tam dobře dostat, jen se musí lehnout pod dveře.  

Jsou to těžké šoupačky a potřebují péči. Mám v rodině i Multivana a Véčko a je to všude stejný. Kdo to neřeší, tak to vydává zvuky. Obzvlášť Véčko, to je jen drahá multikára

Mimochodem v minulém SM je na bazaru Rifter apod. a zmiňují tam šoupačky a jejich opravy, výměny kolejnic atd. Je to mega drahý, takže mazat, mazat a mazat.

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno

Údržba a mazaní OK, Jenom WD40 je akorát ošetření proti korozi, není to mazivo. Vylepení umytých ploch po kterých klouže těsnění je věc nevyhnutelná a divím se že ji nedělal rovnou dealer. 
Nicméně mazání bych tam skutečně nedával jenom tu konzervaci. Maximálně tak bílou vazelínu ve spreji. a to jenom tam, kde se člověk dostane to vyčistit. 

Odesláno (upraveno)

Právě proto používám wd40, maže v poho, ale hlavně jde dobře utřít hadrem, a nelepí 

Jsou to dvě minuty času na jedny dveře a to se loudám

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno

Me zaujala aplikace Infadolanu na tesneni. Ja 1x za rok delam silikonovym olejem, mam takovou malou lahvicku primo s houbickou na hrdle. Infodolan lepsi silikonoveho oleje? Nikdy sem o tom neslysel ...

image.png.6984039af1104dce06a43ba40b3974fa.png

Odesláno

Jakákoli ochranná čirá fólie. Osobně sem bral nějakou co lepí škodovka. 

Odesláno

Já jsem si sehnal v reklamce silnou čirou. Mám jí i na zadním nárazníku. 

Jinak silikon s houbičkou jsem taky zkoušel, ale hned to jakoby šustilo. Infadolan mi vyšel nejlépe, ale musí se ho dávat malinko a důkladně rozetřit. V zimě se to dělá dost blbě

Odesláno
V 15. 4. 2023 at 6:26, Pitroch napsal:

Jeste jestli muzete nasdilet info o nejake dobre folii na prekryti ploch proti oderu. 

jo a chce to pořádně projít celý auto, našel jsem cca 12 míst, kde docházelo k poškozování laku a která jsem lepil. Např. šoupačky snad všude, nad zadními světly dokáží páté dveře mlátit do karoserie, dveře řidiče se dotýkají víčka na adblue, atd, atd, atd

Odesláno

Zadní dveře stačilo seřídit dorazy. U tohohle auta se seřízení bočních dveří za trest. Buď vše smíří člověk s tím že to z venku nelicuje. Nebo s tím stráví víkend aby zjistil že to jde někde na kov.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...