Přejít na obsah

gom_18

Uživatel
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

Vše od uživatele gom_18

  1. gom_18

    A zase do servisu

    Máte oba samozřejmě pravdu, nicméně ono není moc s čím radit. Jenom mne přemohla flustrace.
  2. 126 Mm; vyměněná: Nadrž chanek, Starter, altík, Vodní pumpa, baterka, ložisko na zadním kole, Všechny kladky a řemen příslušenství. Prakticky všechen spotřebák Momentálně mi tlakuje voda. Tak schválně bude to "jenom" těsnění pod hlavou, nebo se propíchl některý z chladičů? na EGR, nebo na automatu. Vzduch de od horní tenké hadičky, ta vede myslím k vodní pumpě?
  3. N2kdy se stav, pokud dostáhneš stavu, že přední dveře licují na soupačky a zároveň dovnitř neprofukuje...
  4. Zadní dveře stačilo seřídit dorazy. U tohohle auta se seřízení bočních dveří za trest. Buď vše smíří člověk s tím že to z venku nelicuje. Nebo s tím stráví víkend aby zjistil že to jde někde na kov.
  5. Jakákoli ochranná čirá fólie. Osobně sem bral nějakou co lepí škodovka.
  6. gom_18

    Hádanka

    TVL si říkám že se mi kazí v podstatě prkotiny co jsou do dvou dnů opravené... Už chápu že mi Beran dycky řiká že sem na tom ještě dobře
  7. Údržba a mazaní OK, Jenom WD40 je akorát ošetření proti korozi, není to mazivo. Vylepení umytých ploch po kterých klouže těsnění je věc nevyhnutelná a divím se že ji nedělal rovnou dealer. Nicméně mazání bych tam skutečně nedával jenom tu konzervaci. Maximálně tak bílou vazelínu ve spreji. a to jenom tam, kde se člověk dostane to vyčistit.
  8. Sampon: flustrace, chápu. U mne se to pocukávání zhoršilo postupně. A jenom na těch co často používám. Druhá strana úplně ok i v kopci. To znamená že tak bude něco opotřebované. Když na ten pohyb koukám tak vyloženě vidím jak se příčí ten prostřední vozík. Což by při tom dvoulankovem systému zaznamenalo právě vůli na lanku. Nebo vůli samotného vozíku. I podle toho že při ručním tažení se to neděje.
  9. Myslíte že to pomůže na to sekání? Pokud jde o předozadní náklon tak mi spíš přijde že se vzpricuje ten střední unašeč. Jinak po seřízení spodní délky je potřeba znovu seřídit trny.
  10. Jo, tak tvůj komentář všem vyloženě pomohl Ne vyřešit. Nějaký další přínosný poznatek nemáš?
  11. Ahoy, elektrické šoupačky na více používané straně začaly mít problem kdykoli stojím z kopce či do kopce. Začnou se sekat až se někde rozhodnou zastavit a zpátky zavřít . Předpokládám že za to může nějaká vůle v mechanismu pohonu nebo vozíku na zadní straně dveří. Je tam nějaký mechanismus napnutí lanka, tak jak to pomáhalo u C8, nebo se musí zkontrolovat vule kolem vozíku? Nějaký nápad?
  12. gom_18

    Zimaky, retezy

    Ten centimeter na šířku bude znát, na druhou stranu jsou ta kola menší na průměru, vem si nejaké kulatiny a zkus zastrkat kolem kola při více polohách a zjistíš kolik tam máš staticky místa.
  13. gom_18

    Topení

    @Charlie 607 nechtěl sem otvírat zalepenou dutionu a srát se kolem okenního mechanismu a dalších věcí, nesral jsem se ani s kabely, potřeboval sem vůbec ověřit jestli to bude mít smysl. takže jenom plast dolů thinsulate nadat a zpátky. Mimochodem proti hluku do kabiny to funguje při nižší váze stejně jako vylepení těžkou izolací proti vibracím.
  14. gom_18

    Topení

    Ja nebyl schopen posoudit jestli cítím chlad nebo i slabý průvan. Nicméně dneska v noci fičím na druhou stranu čr, tak se ukáže jak moc to pomohlo. Popravdě uvažuji že tam přidám ještě topnou folii tak 18-22W měl sem na zkoušku hozenou na dveřích az jízdy deku s kabelem a byl to luxus
  15. gom_18

    Topení

    Je to thinsulate, hydrofobmí izolace pro automotive. Původní dutinu dveří sem nechal zavřenou a právě to dal pouze mezi plastové obložení a plech. Ukáže se v zimě kam půjde rosný bod. Přiznám se že to nedokážu přiliš odhadnout.
  16. gom_18

    Topení

    Ano, je to nalepené narychlo, nicméně u řidiče je citelný rozdíl v pohodlí. Ale zdá se že táhne ještě někde dole od prahu nebo od B sloupku. Ještě zhodnotím při nějaké delší cestě po dálnici.
  17. gom_18

    Zimaky, retezy

    řetězy zpravidla dáváme do vozu proto, aby nebyly potřeba!
  18. gom_18

    Zimaky, retezy

    sancv-> No, v Rakousku to jako řetězy neberou. na rozdíl od hvězdicových systémů. Což může být problém. Co se týče velikosti se šířkou 225, nevím co udělá ten 1cm na šířku, ET je na disku stejné. Ale poloměr kola by mel být dokonce menší o 3,5mm proti r16
  19. gom_18

    Zimaky, retezy

    d(215/65 r16) - d(215/60 r17) = - 4mm; šířka je stejná, teda na poloměru je rozdíl mezi těmi koly 2 mm. Nemyslím si že by to byl ve výsledku problém, zvláště s řetězy co jim stačí 7mm prostoru.
  20. gom_18

    Zimaky, retezy

    Tak, řetězy se tam vejdou, v plném rejdu tam je pořád cca 8 mm rezerva k misce.
  21. gom_18

    Zimaky, retezy

    Ahoj, Mám bohužel v tp jenom 215/60 r17. Nicméně po pečlivém měření by ta měly vejit 9 mm servosport od pewagu. Jak dojdou otestuji
  22. Mám ho v prostoru cca za řidičem na urovni šoupaček, je tam dostatečný prostor, saje u C sloupku a topí u B sloupku za řidičem.
  23. gom_18

    Topení

    Aktualizace, už mi i táhne obložením dveří. Fyzicky cítím luft kolem ovladače oken. Myslím že bude problém v nejaké vnitřní barieře. Další info až rozeberu dveře.
  24. Ahoy, ví někdo kam a co vede třetí (tenký) vodič u měniče? Mám poblíž vestavbovou baterii a přemýšlím, že bych měnič propojil přepínačem ještě k ní. V době kdy není sepnuté relé k startovací baterce. díky
  25. Dobré zapojení je do zásuvky ve skřínce před spolujezdcem, krásně vyjde protáhnout kabeláž do A sloupku. a stačí jenom vyndat 4 šroubky.
×
×
  • Vytvořit...