Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Postih za užívání navigační appky?

Recommended Posts

Odesláno

Včera večer se ke mně dostalo upozornění na tento článek

https://fontech.startitup.sk/nemecko-zakon-zakaz-navigacne-appky/

kde se píše o postihu jakéhosi Němce za to, že jeho spolujezdec (-kyně) měla v ruce navigaci s aktivní detekci radarů. Celý článek mi přijde jako nesmysl blízký hoaxu - i kdybych snad chtěl připustit, že by fakticky takový soud proběhl, tak se domnívám, že by toho byly (vzhledem k rozšíření navigačních aplikaci v mobilech) plný média a daleko větší humbuk než jeden článeček na slovenském webu.

Co ba to místní expertní skupina?

Odesláno (upraveno)

Mno, trochu hoax. V Reichu jde primárně o ty radary. Skutečně se snažili a pořád snaží znemožnit lidem použít apky s hlášeními o radarech - už poměrně dlouho: https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nemecko-meni-pravidla-pro-aplikace-upozornujici-na-radary-neznalost-muze-prijit-draho   Ftipné je, že tamní rádia hlasí Polizei hlidky a Blitzery vesele dál  :D ...  To se na Slovensku probudili brzo..  :D 

Edit1:  ...za experta na problémy Severního Turecka se nepovazuji, ale u Mníšku pod Alpou jsem 12 let bydlel....

Edit2:  ...nikdy se mi nestalo, že by mě tamní Polizei zastavila jen tak zkontrolovat ze srandy (jako se to děje u nás) a už vůbec je nezajímal telefon nebo navigace v autě. A to jsem tam najezdil řádově statisíce km (odjezdil jsem tam 3 nová auta dokonce na českých RZ).

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

On je také rozdíl, mezi aplikací, která má info o radarech a aktivním detektoru radarových signálů. A už vůbec nemluvím o rušení těchto signálů.

Odesláno

MotoMoto - o rušičce radarových signálů se v článku nepíše (aspoň myslím, vzal jsem to jen letmo před spaním).

Rušení signálu bych samozřejmě pochopil, ale zákaz navigační appky s funkcí oznámení radarů mi přijde poněkud nesmyslné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...