Medvěd Odesláno 24. březen 2023 Odesláno 24. březen 2023 Včera večer se ke mně dostalo upozornění na tento článek https://fontech.startitup.sk/nemecko-zakon-zakaz-navigacne-appky/ kde se píše o postihu jakéhosi Němce za to, že jeho spolujezdec (-kyně) měla v ruce navigaci s aktivní detekci radarů. Celý článek mi přijde jako nesmysl blízký hoaxu - i kdybych snad chtěl připustit, že by fakticky takový soud proběhl, tak se domnívám, že by toho byly (vzhledem k rozšíření navigačních aplikaci v mobilech) plný média a daleko větší humbuk než jeden článeček na slovenském webu. Co ba to místní expertní skupina? Citovat
BubakGS Odesláno 24. březen 2023 Odesláno 24. březen 2023 (upraveno) Mno, trochu hoax. V Reichu jde primárně o ty radary. Skutečně se snažili a pořád snaží znemožnit lidem použít apky s hlášeními o radarech - už poměrně dlouho: https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/nemecko-meni-pravidla-pro-aplikace-upozornujici-na-radary-neznalost-muze-prijit-draho Ftipné je, že tamní rádia hlasí Polizei hlidky a Blitzery vesele dál ... To se na Slovensku probudili brzo.. Edit1: ...za experta na problémy Severního Turecka se nepovazuji, ale u Mníšku pod Alpou jsem 12 let bydlel.... Edit2: ...nikdy se mi nestalo, že by mě tamní Polizei zastavila jen tak zkontrolovat ze srandy (jako se to děje u nás) a už vůbec je nezajímal telefon nebo navigace v autě. A to jsem tam najezdil řádově statisíce km (odjezdil jsem tam 3 nová auta dokonce na českých RZ). Upraveno 24. březen 2023 uživatelem BubakGS MotoMoto a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
MotoMoto Odesláno 24. březen 2023 Odesláno 24. březen 2023 On je také rozdíl, mezi aplikací, která má info o radarech a aktivním detektoru radarových signálů. A už vůbec nemluvím o rušení těchto signálů. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 24. březen 2023 Autor Odesláno 24. březen 2023 MotoMoto - o rušičce radarových signálů se v článku nepíše (aspoň myslím, vzal jsem to jen letmo před spaním). Rušení signálu bych samozřejmě pochopil, ale zákaz navigační appky s funkcí oznámení radarů mi přijde poněkud nesmyslné. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.