partner84 Odesláno 27. duben 2023 Odesláno 27. duben 2023 Čau všichni,jsem tady nový, takže vás zdravím a přikládám svou zkušenost s tímhle termostatem na 103°C a čidlem... Jejich problém spočívá ve špatném O kroužku uvnitř termostatu...je to ten co dělí právě komoru s chladivem a čidlo. Spousta těch druhovýrob je špatných, už ve výrobě...asi se v těch fabrikách odvíjí délka dovolené od nasekaných kusů. Při skládání je proštípnut právě tento malý O kroužek a tlakem chladivá při zahřátí, dochází k protékání přes to žluté čidlo. ozzy56 a Banato ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. duben 2023 Odesláno 27. duben 2023 u těch termostatů souhlasím, člověk si říká koupím levnější, něco ušetřím, vždyť vyrobit termostat nemůže být problém--ale je to jinak, asi to skládají křováci někde v džungli, kontrola žádná , prostě se jede od kusu..., ale prezentuje se to jako pomoc zaostalým zemím , kuwa já už ten dnešní svět nedávám , nakonec to děláte dvakrát a oprava je celkově dražší... partner84 ohodnotil 1 Citovat
partner84 Odesláno 28. duben 2023 Odesláno 28. duben 2023 Přesně tak...a to lítáme jak blázni... vrátit, vyměnit a znova zase nahodit odvzdušnit a zas nic... Někdy se auto vrátí i třikrát jako mě posledně a to už bylo o nervy. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Martin M.L. Odesláno 7. červenec 2023 Odesláno 7. červenec 2023 (upraveno) Ahoj, mám dotaz ohledně problému u motoru KFV 1,4 54kw. Omlouvám se, že jsem tady, ale na Fiat fóru nic. Motor je Peugeot, mám ho ve Fiatu Fiorino. Najeto plno, 300tis. V motoru začala mizet voda, a to tak že i 0.5l během jednoho dne!!! to se poprvé projevilo letos v zimě po delším odstavení, kdy bylo -15C, vždy se ráno po nastartování ozvalo "šumění horského potůčku" pod kapotou a bylo prázdno v nádržce. Udělali jsme tedy minulý tyden těsnění pod hlavou. To původní těsnění nevypadalo po demontáži až tak zle, v podstatě jsme na něm nic, kde by se tlačila voda nenašli. Hlava šla pro jistotu do generálky do firmy v Plzni, srovnána, pročištěná vč. sedel a ventilů, po tlakovce se namontovala zpět. Po nastartování vše ok. Ale po třech dnech provozu, najetí asi 100km se problém opět projevil úplně stejně. Že by byla špatně provedena oprava si nemyslím, vše jsme dělali poctivě. Opět zmizelo více než 0,5l kapaliny, v podstatě během chvilky. Nikde nic neteče, auto nekouří, v oleji nic, víko nádržky ok, radiátor suchý. Už nevím jak dál. Poraďte, kdo se s něčím takovým setkal, díky moc, Martin Upraveno 7. červenec 2023 uživatelem Martin M.L. Citovat
inoxing Odesláno 7. červenec 2023 Odesláno 7. červenec 2023 Tak nekde se ta voda ztraci. Chce to zjistit nejdrive kudy. Zvuk proudici kapaliny uvnitr auta dela zavzdusnene topeni/vzduch v chladicím systému. Jestli byl pokles vody jen jednorazovy, tak jste mozna neodvzdusnili poradne system, pak to nic neznamena a staci dolit a tim to konci. Tenhle motor ma konstrukcne mokre vlozky valcu, tzn. ze valce se daji z bloku vyndat. Zvrchu tesni vodu tesneni hlavy valcu, zespod jsou na kazdem valci o-krouzky (kterymi to muze mizet do olejove vany). Hafity ohodnotil 1 Citovat
Martin M.L. Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 před 15 hodinami, inoxing napsal: .....Zvrchu tesni vodu tesneni hlavy valcu, zespod jsou na kazdem valci o-krouzky (kterymi to muze mizet do olejove vany). to by ale bylo vidět v oleji, nebo se pletu? Citovat
Stosun Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 Třeba u KFU se stává že to teče po bloku směrem ven. Do spalováku nic nejde nebo minimum.Poznaš to tak, že jakoby kolem těsnění hlavy jsou krystalky od vysrážené nemrzky. Citovat
Martin M.L. Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 teď jsem na to koukal zespodu, zezadu přes zrcátko, nic, vše v pohodě Citovat
inoxing Odesláno 8. červenec 2023 Odesláno 8. červenec 2023 0,5l vody by asi bylo poznat v oleji, ikdyz male uniky by se asi vyparili. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.