Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vykuchaný FAP - návrat do původního stavu - 407 2.0 100kw RHR

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, 

Je zde prosím někdo z okolí Rožnova p.R. kdo by mi mohl mrknout na auto? 407 2.0 100kw RHR.

V lednu jsem na emisích zjistil že auto má asi upravený dpf, což se pak potvrdilo u mechanika. Filtr byl provrtaný. Auto už jsem takhle koupil.

Chtěl bych auto dát do původního stavu, proto mi mechanik namontoval nový filtr od značky Walker a pak úspěšně prošel emisemi, ale dle mechanika to vypadá, že je tam pravděpodobně i zásah do řídící jednotky, protože tlaková čidla vykazovala prý nesmysly, bohužel s tímto mi nedokáže pomoci. Je tu někdo kdo by dokázal zjistit stav řídící jednotky, zda nebyla upravená a dát do původního stavu? S provrtaným dpf se na diagnostice nevykazovaly závady a auto jezdilo dobře, jen trochu kouřilo při akceleraci no 😄 

Zatím mám v plánu tam vrátit původní provrtaný dpf, abych nezničil nový než problém vyřeším.

Díky

Odesláno

Dle jeho slov tlak byl na nule a po přidání plynu vyskočil skokově na nějakou větší hodnotu. Co se teploty týče, tak je tam prý nějaká konstantní hodnota.

Mám hlavně obavy že se nový filtr nebude vypalovat tak jak má.

Odesláno

Záleží jak byl provrtán.. pokud v něm byly 3 osmičky díry, tak nic vypnuté SW nebude ;) 

Ale ono by to spíše chtělo vědět co tam opravdu mechanik naměřil... starší čidla dif tlaku ukazují na volnoběh nulu, při přidání po čase od 20mbar více... Pokud je tam na místě a otáčkách 3000 po cca 5 vteřinách pod 100 milibaru, tak je vše ok 

Odesláno

díry tam byly 4 o průměru cca 10mm. Lze nějak jednoznačně poznat, že probíhá vypalování? Rozsvítí se kontrolka, nebo jen spadne výkon a stoupne spotřeba? Mám na nový fap najeto 500km tak nevím jestli pokračovat a čekat co se stane...

Odesláno

Skontrolovať hladinu aditíva a otestovať čerpadlo.....ak je to OK tak nerieš. Po 500km sa nový fap určite nevypaľuje.

Odesláno

Zatím na fap najeto 800km, nic zvláštního nepozoruju. Dám kdyžtak vědět až budu se bude něco dít 🙂. Zatím díky

Odesláno (upraveno)

Napíchl jsem si za jízdy Diagbox a sledoval hodnoty. Teplota spalin je i za studena 100 stupňů, ale to jsem se někde dočetl že je normální, je to tak? Po zahřátí to stoupalo i nad 200 stupňů. Tlak na volnoběh skákal 0 - 21mbar. Při otáčkách 3200 na neutrál cca 150mbar. Za jízdy to skáká cca mezi 100-400mbar podle stylu jízdy. Jinak teď najeto cca 1100km a nic zvláštního stále nepozoruju. 

Upraveno uživatelem fildy4
Odesláno

Abych to upřesnil, tak ty naměřené hodnoty byly v době, kdy fap měl najeto cca 1100km a diagnostika hlásila 80% zaplněného filtru. Těch 400mb tam skočilo možná jako maximální hodnota při prudké akceleraci, pak tam bylo určitě mnohem míň. 

Nicméně, zdá se, že regenerace funguje, protože nyní mám najeto cca 1300km a diagnostika říká že poslední regenerace proběhla před 150km, zaplnění 18%, tlak vypadá menší, drží se řekl bych do 100mb. Čerpadlo aditiva při testu akčních členů vrčí. Takže nechám doplnit aditivum (podle mechanika tam ještě něco je, ale určitě nechám doplnit doplna) a budu to průběžně kontrolovat. 

Rekl bych tedy, že jednotka upravena nebyla a provrtany filtr tomu asi nijak nevadil 😄 Ale nechápu proč to dělat, když filtr stojí pár tisíc a auto aspoň nekouří.

Podám info, kdybych ještě na něco přišel. Díky všem 🙂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...