Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni chtěl bych vyměnit olej v převodovce a nevím kolik oleje tam patří. Jestli mám objednat 2 nebo3 litry, aby mi to vyšlo. Mám 308 1.6 hdi 82 kW r.v 2010. 6 kvalt. Vin VF34H9HR8AS285389 díky za rady 

Odesláno

Já nevím jaký označení tam máš té převodovky? V tom PDF jsou 3 na výběr.2 manuály a 1 poloautomat či co.

Já bych tam dal 2 litry traxium gear 8.  A hotovo.

Odesláno (upraveno)

No tak 2 litry budou stačit stejně všechno nevyteče. A podle toho  asi TRAXIUM GEAR 9 FE SAE 75W. I když rozdíl jenom  oproti TRAXIU 8 (Fuel Economy) to je zase nějaký zelený vylepšení asi.

Upraveno uživatelem Stosun
Odesláno (upraveno)

já jednu dobu ten Gear 9 chtěl koupit a nebyl u více prodejců (někde dokonce i tam, kde psali, že ho mají na skladě),nakonec jsem dával tu Gear 8,  joo někde byl jen ve 20 L balení, někde jen 208 L , ale litrovky nikde ;)

tak teď by už měl být k dostání i v litrovkách https://oleje-pema.cz/zbozi/prevodovy-olej-total-traxium-gear-9-fe-75w-1l_314901

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

Už jsem objednal gear 8 3l. Tak mi holt asi něco zbyde, uvidíme a určitě to bude lepší než ten asfalt co je v převodovce teď 🙄. Dám vědět kolik tam padlo. Díky všem za reakce 

Upraveno uživatelem chotemicak
Odesláno (upraveno)
před 18 hodinami, chotemicak napsal:

Tak mi holt asi něco zbyde

nalej tam odměřené množství oleje (já dávám deci navíc, bo ta gufera rosí...),  tyhle nové převodovky už nemají plnící-kontrolní otvor, jak to měly převodovky kdysi, kdy se olej natlačil šprycou nebo hadičkou, to už dnes nejde..., jinak do ní vleze teoreticky 15 litrů oleje po odvzdušňovák... 😂

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 19 minutami, chotemicak napsal:

😆 tak tolik  litrů mít nebudu. A takže tam není zboku od L poloosy ten nalívací a zároveň kontrolní šroub?

kontrolní otvor není, pežot ten otvor ušetřil, takže dneska vytáhneš airbox atd., aby ses dostal na odvzdušňovák..., pokrok nezastavíš 🙈😂

• O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...