hejdav Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Zdravím, u vozu Peugeot 308 SW I 1,6 HDi 80kW 2010 nájezd 270tkm jsem po delší době vyměnil vzduchový filtr. Bohužel po výměně je zhruba tam někde od filtru slyšet přerušované syčení, zkrátka takové "c c c c c..." Celý jsem to rozebral 3× a už vážně nevím, kde by mohla být netěsnost, syčení nepřestalo. Jsou dvě možnosti, buď jsem při opravě pochroumal něco jinýho, nebo to tam zkrátka někde přisává falešný vzduch. Proč to ale začalo až po výměně za nový? Není možný, že byla netěsnost předtím ucpaná bordelem, který se teď s výměnou vyčistil? Spíš mě zajímá, zda-li s tím má někdo zkušenost, mnoho poruch se opakuje - na který díl bych se měl ještě zaměřit? Přidávám video, zapnout zvuk Děkuju 308.mp4 Citovat
pavelu96 Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Zní to jako netěsnící výstřiky. To že to začalo po výměně vzduchového filtru může být náhoda. Řešil jsem na stejném motoru na bývalé 308. sharpers a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. prosinec 2022 Odesláno 29. prosinec 2022 Taky bych se přiklonil ke vstřiku a pouhé náhodě. Třeba jsi to jen předtím nevnímal a teď po zásahu jsi se na to soustředil. Zdeník a sharpers ohodnotil 2 Citovat
Zdeník Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 je to takmer s istotou netesnost na vstrekovaci, uz aj preto, lebo tieto motory na to trpia. Skontroluj a pripadne dotiahni drziaky trysiek predpisanym momentom. Sycanie zmizne alebo sa stisi. Avsak nepovazuj tymto problem za vyrieseny, len si si potvdil pricinu. Vstrekovace treba tak ci tak vymontovat a pretesnit. Citovat
hejdav Odesláno 30. prosinec 2022 Autor Odesláno 30. prosinec 2022 Tak máte pravdu. Jelikož jsem to objevil po výměně vzduch. filtru, nechtělo se mi věřit, že by to mohlo být něčím jiným (Occamova břitva). Je tedy pravda, že sykání zevnitř auta neslyšim, ale zvenku jo, a to předtím nebylo (nebo jsem byl fakt hluchej). Každopádně první vstřik z leva je skutečně oproti ostatním špinavý od oleje, zvuk jde od něj, a když k němu přiložim prst, cítím foukání. Říkám si, že se to mohlo zhoršit tou výměnou vzduch. filtru, jelikož byl skutečně hříšně dlouho neměněnej, a teď tam tedy jde lepší směs V tomhle jsem se nikdy nehrabal, takže bude asi lepší servis. Jen teď ještě potřebuju pár dní jezdit, jak moc to škodí / hrozí nějaký vážnější poškození, když s tím budu ještě chvíli jezdit? Každopádně díky moc. Nejdřív jsem si říkal, že to je zbytečný se tady ptát, že se dovim stejně jen to, co už vim, a hle! Vážně díky. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 30. prosinec 2022 Odesláno 30. prosinec 2022 U mé bývalé 308 jsem to zjistil při cestě do Litvínova a najel jsem s tím cca 400km + cesta do servisu. Oprava + nějaké drobnosti 3700 Kč před dvěma lety v autorizáku. Ajap a hejdav ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.