Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Syčení po výměně vzduchového filtru

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, u vozu Peugeot 308 SW I 1,6 HDi 80kW 2010 nájezd 270tkm jsem po delší době vyměnil vzduchový filtr. Bohužel po výměně je zhruba tam někde od filtru slyšet přerušované syčení, zkrátka takové "c c c c c..."

Celý jsem to rozebral 3× a už vážně nevím, kde by mohla být netěsnost, syčení nepřestalo. Jsou dvě možnosti, buď jsem při opravě pochroumal něco jinýho, nebo to tam zkrátka někde přisává falešný vzduch. Proč to ale začalo až po výměně za nový? Není možný, že byla netěsnost předtím ucpaná bordelem, který se teď s výměnou vyčistil? Spíš mě zajímá, zda-li s tím má někdo zkušenost, mnoho poruch se opakuje - na který díl bych se měl ještě zaměřit?

Přidávám video, zapnout zvuk 🙂

Děkuju

Odesláno

je to takmer s istotou netesnost na vstrekovaci, uz aj preto, lebo tieto motory na to trpia. Skontroluj a pripadne dotiahni drziaky trysiek predpisanym momentom. Sycanie zmizne alebo sa stisi. Avsak nepovazuj tymto problem za vyrieseny, len si si potvdil pricinu. Vstrekovace treba tak ci tak vymontovat a pretesnit. 

Odesláno

Tak máte pravdu. Jelikož jsem to objevil po výměně vzduch. filtru, nechtělo se mi věřit, že by to mohlo být něčím jiným (Occamova břitva). Je tedy pravda, že sykání zevnitř auta neslyšim, ale zvenku jo, a to předtím nebylo (nebo jsem byl fakt hluchej). Každopádně první vstřik z leva je skutečně oproti ostatním špinavý od oleje, zvuk jde od něj, a když k němu přiložim prst, cítím foukání. Říkám si, že se to mohlo zhoršit tou výměnou vzduch. filtru, jelikož byl skutečně hříšně dlouho neměněnej, a teď tam tedy jde lepší směs 🤷‍♂️

V tomhle jsem se nikdy nehrabal, takže bude asi lepší servis. Jen teď ještě potřebuju pár dní jezdit, jak moc to škodí / hrozí nějaký vážnější poškození, když s tím budu ještě chvíli jezdit?

Každopádně díky moc. Nejdřív jsem si říkal, že to je zbytečný se tady ptát, že se dovim stejně jen to, co už vim, a hle! Vážně díky.

Odesláno

U mé bývalé 308 jsem to zjistil při cestě do Litvínova a najel jsem s tím cca 400km + cesta do servisu. Oprava + nějaké drobnosti 3700 Kč před dvěma lety v autorizáku. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...