Sova Odesláno 9. květen 2006 Odesláno 9. květen 2006 potřeboval bych poradit,nevíte někdo o nějaké firmě která se zabývá dovozy ze SRN na objednávku???Ve většině autobazarů mi nechtějí vyjít vstříc... Citovat
Kurt Odesláno 9. květen 2006 Odesláno 9. květen 2006 Původně zaslal: Sova potřeboval bych poradit,nevíte někdo o nějaké firmě která se zabývá dovozy ze SRN na objednávku???Ve většině autobazarů mi nechtějí vyjít vstříc... Sovo, nechceš k foru nějakej manuál? Popis této sekce fora je: \"Chybí Vám zde nějaká diskuzní skupina? Napište jaká a já vám ji rád zřídím.\" Takže se z toho dá celkem slušně pochopit, dotazy jakého typu by tady měly být, ne? Přesouvám do Pokecu. Citovat
Sova Odesláno 9. květen 2006 Autor Odesláno 9. květen 2006 Původně zaslal: Kurt Původně zaslal: Sova potřeboval bych poradit,nevíte někdo o nějaké firmě která se zabývá dovozy ze SRN na objednávku???Ve většině autobazarů mi nechtějí vyjít vstříc... Sovo, nechceš k foru nějakej manuál? Popis této sekce fora je: \"Chybí Vám zde nějaká diskuzní skupina? Napište jaká a já vám ji rád zřídím.\" Takže se z toho dá celkem slušně pochopit, dotazy jakého typu by tady měly být, ne? Přesouvám do Pokecu. Už se začínám nehodit...,neber to jako ignoraci ale pouhé zmatení, překliknutí nebo tak něco...promiň,každopádně to nebylo schválně psal sem v domnění že to píšu do pokecu:myslim [upravil dne 9.5.06 Sova] Citovat
Trundik Odesláno 9. květen 2006 Odesláno 9. květen 2006 zkus kontaktovat Gotreka. Je taky z PV, ten ti určitě poradí Citovat
Gotrek Odesláno 11. květen 2006 Odesláno 11. květen 2006 Jj, Trundík má pravdu... dovezl jsem auto před necelým měsícem. Citovat
deeper Odesláno 11. květen 2006 Odesláno 11. květen 2006 Jde to i na motorky??????????? Na příští sezonu bych potřeboval splašit Bandita Citovat
Sova Odesláno 11. květen 2006 Autor Odesláno 11. květen 2006 Původně zaslal: Gotrek Jj, Trundík má pravdu... dovezl jsem auto před necelým měsícem. A jak sis to pořešil???sám???máš přívs??nebo nějaká firma Citovat
Gotrek Odesláno 12. květen 2006 Odesláno 12. květen 2006 Obrátil jsem se na člena klubu Jirku Mášu z Rajhradu. Má autoservis, sám vlastní dva Peugeoty a hodně členů PC z Brna a okolí u něj servisuje no a zabývá se i dovozem aut (má přívěs). Vzhledem k tomu, že němčina není můj kobylek, tak jsem ho poprosil, jestli by se po něčem nemrkl a předal jsem mu své požadavky na auto. Jirka nějaká našel, dohodli jsme se na jednom konkrétním, Jirka vše vytelefonoval s majitelem a pak mi jen řekl kdy pro auto jede a nabídl mi možnost jet s ním. Přijeli jsme do Německa, Jirka auto prohlédl, napojil na diagnostiku a jelikož bylo vše OK, já zaplatil a auto se naložilo na vozík. Po převozu jsem auto nechal u něj na dílně (lze domluvit například výměnu oleje, rozvodů apod.) a současně nechal na Jirkovi přepis na české doklady (můžeš si to udělat sám, ale je pravděpodobné, že to bude trvat déle - v tom případě Ti auto může dovézt až domů). Cca za týden Jirka volal, že je to hotové, zajel jsem za ním, zaplatil mu dopravu + poplatky za přepis (STK, emise, atd.), převezl auto domů a sám si vyřídil zbytek (pojistku, evidenčku, SPZ). Od předání požadavků na auto až do vyřízení SPZ to trvalo dva týdny a dva dny (a to v tom byly ještě Velikonoce). Maximální spokojenost a po zkušenostech s CZ bazary to takto budu dělat zřejmě pokaždé, když budu kupovat jiné auto, tedy pokud půjde o ojetinu. Někdo může namítnout že dovoz po ose je levnější, jenže pro ten případ je nutné vyřídit přepravní značky+pojistku což klidně zabere i půl dne na úřadě v Německu, já auto naložil cca půl hodiny poté co jsem přijel k původnímu majiteli a nesmíte zapomenout, že je nutné se nějak dopravit na místo. Navíc mi Jirka nabídl velmi výhodnou sazbu za kilometr, takže když sečtu cenu auta + dopravu + přepis, pořád je to levnější než bych to auto pořídil tady a je v diametrálně odlišném stavu od těch co jsem měl možnost vidět v našich bazarech. Citovat
Sova Odesláno 12. květen 2006 Autor Odesláno 12. květen 2006 Původně zaslal: Gotrek Obrátil jsem se na člena klubu Jirku Mášu z Rajhradu. Má autoservis, sám vlastní dva Peugeoty a hodně členů PC z Brna a okolí u něj servisuje no a zabývá se i dovozem aut (má přívěs). Vzhledem k tomu, že němčina není můj kobylek, tak jsem ho poprosil, jestli by se po něčem nemrkl a předal jsem mu své požadavky na auto. Jirka nějaká našel, dohodli jsme se na jednom konkrétním, Jirka vše vytelefonoval s majitelem a pak mi jen řekl kdy pro auto jede a nabídl mi možnost jet s ním. Přijeli jsme do Německa, Jirka auto prohlédl, napojil na diagnostiku a jelikož bylo vše OK, já zaplatil a auto se naložilo na vozík. Po převozu jsem auto nechal u něj na dílně (lze domluvit například výměnu oleje, rozvodů apod.) a současně nechal na Jirkovi přepis na české doklady (můžeš si to udělat sám, ale je pravděpodobné, že to bude trvat déle - v tom případě Ti auto může dovézt až domů). Cca za týden Jirka volal, že je to hotové, zajel jsem za ním, zaplatil mu dopravu + poplatky za přepis (STK, emise, atd.), převezl auto domů a sám si vyřídil zbytek (pojistku, evidenčku, SPZ). Od předání požadavků na auto až do vyřízení SPZ to trvalo dva týdny a dva dny (a to v tom byly ještě Velikonoce). Maximální spokojenost a po zkušenostech s CZ bazary to takto budu dělat zřejmě pokaždé, když budu kupovat jiné auto, tedy pokud půjde o ojetinu. Někdo může namítnout že dovoz po ose je levnější, jenže pro ten případ je nutné vyřídit přepravní značky+pojistku což klidně zabere i půl dne na úřadě v Německu, já auto naložil cca půl hodiny poté co jsem přijel k původnímu majiteli a nesmíte zapomenout, že je nutné se nějak dopravit na místo. Navíc mi Jirka nabídl velmi výhodnou sazbu za kilometr, takže když sečtu cenu auta + dopravu + přepis, pořád je to levnější než bych to auto pořídil tady a je v diametrálně odlišném stavu od těch co jsem měl možnost vidět v našich bazarech. Citovat
Dave405 Odesláno 13. květen 2006 Odesláno 13. květen 2006 Dost dobré. Taky bych někoho takového potřeboval. Koukal jsem na www.autoscout24.de a jsou tam dost dobré ceny. Ty auta jste vybírali v bazarech, nebo u soukromých osob? Mohu znát výši částky, která je potřebná k přivezení auta? (přeprava PHM, poplatky, provize, atd.?). Mám ve svém okolí taky pár lidí, kteří tahají auta, ale nemám představu, kolik dělají ty poplatky atd., aby mě moc nenatáhli, počítám tak +- 20tkč? Taky jsem slyšel, že pokud se před hranicí vymontuje například sklo, sundají dveře, kola atd., považuje se to auto jako na přestavbu a je to pak levnější. Citovat
pigi.jakub Odesláno 13. květen 2006 Odesláno 13. květen 2006 Mám známého ten táhá na přání a výhradně peugeoty.Je z jižní moravy jestli chceš na něj číslo není problém.. Citovat
Dave405 Odesláno 13. květen 2006 Odesláno 13. květen 2006 Můžes sem hodit kontakt. Momentálně sice auto nesháním, zatím jen zjištuji podrobnosti co a jak. Ale v příštím roce to už bude určitě aktuálnější a jakýkoli kontakt se bude hodit. Díky Citovat
Gotrek Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 DAVE 405: Auto jsme vybírali z bazaru. Když jsem se na to Jirky ptal, tak mi bylo řečeno, že je to proto, že Němci mají uzákoněné, že bazar nesmí nic zatajit, navíc auto předtím musí na tamní STK apod. Takže máš jistotu o stavu a najetých km. Pozměňování těchto údajů je totiž v D trestné... Navíc když máš sebou servisáka na Peugeoty s diagnostikou, tak není vůbec co řešit. Nevidím důvod, proč před hranicemi cokoliv sundávat, to možná dřív, když se platilo clo a rozdíl DPH a ještě jsi musel mít ve smlouvě nižší cenu, než skutečnou. Teď se clo neplatí a DPH je stejné, takže no problemo. Nám na hranicích jen zkontrolovali pasy a jestli přepravované auto nepřesahuje hmotnost nákladu co může vozík vézt. Jinak ceny - přeprava je dána kilometrovou sazbou toho kterého dopravce a kilometry které se najedou cestou tam i zpět (mě stála 15 táců - auto je až se Stuttgartu = 1500 km). Přepis na CZ doklady (STK, ME + různé další poplatky úřednímu šimlu) počítej tak 10 táců + ještě případné servisní zásahy, které si dohodneš s dovozcem (pokud je poskytuje). No a v závěru ještě 200,- za evidenčku + 800,- pro magistrát (alespoň tolik za to chtějí v Prostějově) + cenu pojistky (povinné ručení + třeba havarijko apod.) Citovat
Neon Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Levnější variantou pro převoz aut ze zahraničí (členských států unie) je jet po vlastní ose. V tomto případě si \"jenom\" zařídíš na příslušném úřadě, kde bylo vozidlo hlášeno převozní značky včetně pojištění (záležitost max na 2 hoďky), které ti platí v kterékoli členské zemi EU a vyjdou na 14 dní na cca 160 euro. Výhodou je, že další pakárny, jako STK, Značky a pod si můžeš v Čechách zařídit po vlastní ose. Tradám a jezdíš. Sám jsem takhle před dvěma měsíci přivezl BMW a myslím, že je to lepší způsob, než-¨li je valník. Valník bych využil pouze v případě, že by auto bylo bouraný Kdyby chtěl někdo bližší info, tak rád poradim, stačí napsat emila:D Citovat
Dave405 Odesláno 14. květen 2006 Odesláno 14. květen 2006 Díky za info chlapi, bude se hodit.. Citovat
Gotrek Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 NEON: Sice je to možná lepší, ale pokud umíš německy jen \"der die das, psí ocas\", tak je ti to k ničemu. Navíc k té ceně musíš připočítat prachy za dopravu tam (Ne každý má kámoše, co každý druhý den jezdí do Němec a i když má, jaká je šance, že pojede zrovna tam, kam potřebuješ? A stopovat v Německu s pár tisíci Euro v kapse mi taky nepřijde jako dobrý nápad.) Takže počítej cenu PHM pro kámoše, který tě hodí na místo + jeho cestu zpátky. No a k tomu PHM pro auto co povezeš. Takže se v součtu dostáváš k částce 10 tisíc a víc (podle vzdálenosti). Čistě hypoteticky počítejme tenhle příklad: Vzdálenost tam a zpět je 1500 km, obě auta jsou diesely se 70 litrovou nádrží takže vyjede 1.5 nádrže. Euro za 30,- a naftu taky za 30,-. Přepravní značka - 160 Euro = 4800,- Kč Kámošovo auto (1500 km) = 3150,- Kč (1.5 nádrže) Tvoje auto (750 km) = 1575,- Kč Suma sumárum něco přes 9.500,- Kč. Sice jsem zaplatil o 5 táců víc, ale vzhledem k tomu, že jsem sebou měl dva servisní techniky na Peugeoty s diagnostikou, všechno bylo domluvené a já s přítulkou v podstatě jel jako zavazadlo (nebylo mě tam třeba, ale bylo mi nabídnuto být u toho), tak jsem si připlatil rád. Nicméně jsem rád, že se tu rozebrali obě možnosti, jak dovézt auto z venku a případní zájemci nemusí nic dlouho vyhledávat. Citovat
Naspo Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: Gotrek Jj, Trundík má pravdu... dovezl jsem auto před necelým měsícem. chtěl bych se jen optat zda nevíš o jejaké 307 sw, r.v.2005, 1.6 Hdi Citovat
mk405 Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 kolik se dá vlastně takto ušetřit? cca v % Citovat
Gotrek Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: Naspo chtěl bych se jen optat zda nevíš o jejaké 307 sw, r.v.2005, 1.6 Hdi Musím Tě zklamat, ale nevím. 307 jsem nesháněl, takže nemám ani představu o cenách. Pokud chceš místní, tak obejdi bazary, omrkni net (koncesionáře, bazarové servery, apod.). Pokud chceš z venku, tak se obrať na někoho kdo auta vozí, nebo se mrkni např. na www.mobile.de Hodně štěstí při hledání. Citovat
Gotrek Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: mk405 kolik se dá vlastně takto ušetřit? cca v % To je různé, záleží na konkrétním autu a způsobu dovozu. Já ušetřil cca 20-30 táců. Krom toho jsou auta venku v podstatně lepším stavu než tady. Jednak stavem silnic, jednak tím, že se k nim jinak chovají (např. servisy) atd. [upravil dne 18/5/2006 Gotrek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.