Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, koupil jsem ojetou 307 SW, mám ji 2 měsíce a začínám zjišťovat, že pokud maximálně natočím volant a projíždím zatáčkou, tak se mi od náprav ozve takové klepnutí (vždy pouze od jedné z náprav, a to buď zleva nebo zprava). Také se klepnutí ozývá, když se auto zhoupne díky nerovnosti vozovky, a to i při průjezdu mírné zatáčky. Naopak, pokud projedu dírou, pak se klepnutí neozve. V servisu mi řekli, že tlumiče a tyčky ke stabilizátoru jsou v pořádku a že by vyměnili řízení, to ale stojí cca 35 tis. Chtěl bych se proto zeptat, jestli jste se nesetkali s podobným problémem a jak se dá takový problém vyřešit. Nemám v úmyslu vyhodit 35 tis. za výměnu řízení, když si v servisu nejsou ani jistí, jestli to pomůže. Třeba nemá klepání vliv na bezpečnost jízdy a dá se s ním normálně jezdit.

Předem děkuji za odpovědi a rady.

Odesláno

Ja si myslim, ze muzes klidne jezdit - kdyby to bylo na rozbiti si .... tak by Te k tomu v servise asi vic tlacili. Nekde se to tady resilo - snad ze driv tam nebylo neco pogumovaneho a ted je, zkus zapatrat - a jinak vitej:papa

[upravil dne 9/5/06 lamancha]

Odesláno

Tento problem zpusobuji drzaky stabilizatoru (jde tam kov na kov). Konstrukcni nedostatek.

Skladove cislo drzaku je 509749 .

Jsou potreba dva. Jeden stoji asi 100 Kc.

V servise to meli vymenene asi za 10 min.

Dej vedet, jak jsi dopadl .

Odesláno

Díky, jsem rád, že nebudu muset měnit řízení za 35 tis. Problém se už v konferenci jednou řešil a myslím, že je to v mém případě to samé.

Zatím mi to až tolik nevadí (za předpokladu, že je to skutečně takovýto problém), během mých cest (cca 200 km) mi to klepne asi 5x. Pokud se to zhorší nechám vyměnit hned, jinak to vyměním až na podzim se zimními pneu, kdy mě též čeká výměna brzdových destiček.

Docela dobrá konference, ještě jednou díky.

Odesláno

Ja som na mojom starom HDi menil spodné rameno. Robilo to presne to, čo popisuje 307SW_2003. Tyčky stabilizátoru mi vydržali 175 000 km. Zato na Partnerovi som vymenil okrem guľových čapov všetko.

Odesláno

Neco podobneho jsme resili pred casem s kamosem na jeho 307SW a jemu se ozyvalo takovy tukani nejenom pri jizde, ale i pri stani na miste a otoceni volantem a nakonec pri zkoumani jsme zjistili, ze posilovac s prevodkou rizeni je pripevneny dvema svornikama, ktery jsou prisroubovany zespodu do karoserie a oba ty svorniky byly povoleny, takze je stacilo dotahnout a bylo po pazvucich. Co je mi ovsem trosku divny, ze ty svorniky byly povoleny nahore v telese toho bloku rizeni a matky dole byly vuci svorniku nehnuty.

Odesláno

TO : JarinoRS

myslíš že když se ty tyčky nevymění rozhazuje to nápravu ?

jednu mi už vyměnili ale zase asi za tu co není pogumovaná :roll

to : Martinsk najel jsem na nich 20 000 a klepou :roker

Odesláno
Původně zaslal: Smolik

jednu mi už vyměnili ale zase asi za tu co není pogumovaná :roll

myslim, ze ano, kazda suciastka na naprave ma svoje opodstatnenie...

• O 3 týdny později...
Odesláno

jednu mi už vyměnili ale zase asi za tu co není pogumovaná

2 Smolik

tyčky(kosti) stabilizátoru nejsou pogumované;) Pogumované jsou držáky příčného stabilizátoru;) Ty vlastně drží tu tyč co jde z jedné strany auta na druhou a na ní jsou z jedné strany uchycené ty tyčky....:super Doufám, že toto nebereš jako nějaké poučování......jen chci, aby jsi byl v obraze:super

[upravil dne 6/6/06 Radek V.]

• O 2 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Som tu nový a tak k držiakom stabilizátora na P 307 hádam len toľko, netreba ich meniť za nové, staší odrezať 2 mm hrubú gumu o rozmeroch zápalkovej krabičky a vložiť pri uvoľnenom držiaku medzi ohnutú časť a tyčku, ktorá je privarená k náprave (to treba urobiť pri obidvoch držiakoch), auto netreba ani dvíhať a trvalo ma to spolu 10 minút. Načo hneď kupovať pogumované držiaky.

Pukanie prednej nápravy pri miernom natočení či nabehnutí na nerovnosť prestalo. Majte sa!

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Nebyl by pro lepší představu obrázek :) S tímto problémem se také připojuji, padla tady řada důvodů... od uvolněných plastových krytů k výměně řízení... určitě to pomůže spoustě lidem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...