307SW_2003 Odesláno 9. květen 2006 Odesláno 9. květen 2006 Dobrý den, koupil jsem ojetou 307 SW, mám ji 2 měsíce a začínám zjišťovat, že pokud maximálně natočím volant a projíždím zatáčkou, tak se mi od náprav ozve takové klepnutí (vždy pouze od jedné z náprav, a to buď zleva nebo zprava). Také se klepnutí ozývá, když se auto zhoupne díky nerovnosti vozovky, a to i při průjezdu mírné zatáčky. Naopak, pokud projedu dírou, pak se klepnutí neozve. V servisu mi řekli, že tlumiče a tyčky ke stabilizátoru jsou v pořádku a že by vyměnili řízení, to ale stojí cca 35 tis. Chtěl bych se proto zeptat, jestli jste se nesetkali s podobným problémem a jak se dá takový problém vyřešit. Nemám v úmyslu vyhodit 35 tis. za výměnu řízení, když si v servisu nejsou ani jistí, jestli to pomůže. Třeba nemá klepání vliv na bezpečnost jízdy a dá se s ním normálně jezdit. Předem děkuji za odpovědi a rady. Citovat
lamancha Odesláno 9. květen 2006 Odesláno 9. květen 2006 Ja si myslim, ze muzes klidne jezdit - kdyby to bylo na rozbiti si .... tak by Te k tomu v servise asi vic tlacili. Nekde se to tady resilo - snad ze driv tam nebylo neco pogumovaneho a ted je, zkus zapatrat - a jinak vitej:papa [upravil dne 9/5/06 lamancha] Citovat
Hnidopich Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 Tento problem zpusobuji drzaky stabilizatoru (jde tam kov na kov). Konstrukcni nedostatek. Skladove cislo drzaku je 509749 . Jsou potreba dva. Jeden stoji asi 100 Kc. V servise to meli vymenene asi za 10 min. Dej vedet, jak jsi dopadl . Citovat
JarinoRS Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 presne tak, menil som to pred 2 mesiaci, odvtedy to ide tichucko.... Citovat
307SW_2003 Odesláno 10. květen 2006 Autor Odesláno 10. květen 2006 Díky, jsem rád, že nebudu muset měnit řízení za 35 tis. Problém se už v konferenci jednou řešil a myslím, že je to v mém případě to samé. Zatím mi to až tolik nevadí (za předpokladu, že je to skutečně takovýto problém), během mých cest (cca 200 km) mi to klepne asi 5x. Pokud se to zhorší nechám vyměnit hned, jinak to vyměním až na podzim se zimními pneu, kdy mě též čeká výměna brzdových destiček. Docela dobrá konference, ještě jednou díky. Citovat
Hnidopich Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 Moc s vymenou neotalej, protoze to bude mit vzestupnou tendenci. Docela me zarazi, ze u tak notoricky znameho problemu si servis stale nevi rady ? Citovat
JarinoRS Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 presne tak, ja som sa na to na jesen vykaslal - myslim tycky - a na jar som uz menil pomaly celu napravu Citovat
Martinsk Odesláno 10. květen 2006 Odesláno 10. květen 2006 Ja som na mojom starom HDi menil spodné rameno. Robilo to presne to, čo popisuje 307SW_2003. Tyčky stabilizátoru mi vydržali 175 000 km. Zato na Partnerovi som vymenil okrem guľových čapov všetko. Citovat
Shotek Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Neco podobneho jsme resili pred casem s kamosem na jeho 307SW a jemu se ozyvalo takovy tukani nejenom pri jizde, ale i pri stani na miste a otoceni volantem a nakonec pri zkoumani jsme zjistili, ze posilovac s prevodkou rizeni je pripevneny dvema svornikama, ktery jsou prisroubovany zespodu do karoserie a oba ty svorniky byly povoleny, takze je stacilo dotahnout a bylo po pazvucich. Co je mi ovsem trosku divny, ze ty svorniky byly povoleny nahore v telese toho bloku rizeni a matky dole byly vuci svorniku nehnuty. Citovat
Smolik Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 TO : JarinoRS myslíš že když se ty tyčky nevymění rozhazuje to nápravu ? jednu mi už vyměnili ale zase asi za tu co není pogumovaná to : Martinsk najel jsem na nich 20 000 a klepou Citovat
JarinoRS Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Původně zaslal: Smolik TO : JarinoRS myslíš že když se ty tyčky nevymění rozhazuje to nápravu ? jednu mi už vyměnili ale zase asi za tu co není pogumovaná myslim, ze ano, kazda suciastka na naprave ma svoje opodstatnenie... Citovat
307SW_2003 Odesláno 5. červen 2006 Autor Odesláno 5. červen 2006 Děkuji za rady, výměna držáků příčného stabilizátoru za pogumované pomohla. Citovat
Smolik Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 kolik tě to stálo i s prací ? a v jakém servise ? Citovat
Radek V. Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 TO : JarinoRS myslíš že když se ty tyčky nevymění rozhazuje to nápravu ? jednu mi už vyměnili ale zase asi za tu co není pogumovaná 2 Smolik tyčky(kosti) stabilizátoru nejsou pogumované Pogumované jsou držáky příčného stabilizátoru;) Ty vlastně drží tu tyč co jde z jedné strany auta na druhou a na ní jsou z jedné strany uchycené ty tyčky.... Doufám, že toto nebereš jako nějaké poučování......jen chci, aby jsi byl v obraze:super [upravil dne 6/6/06 Radek V.] Citovat
JarinoRS Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 myslim, ze akykolvek vadny diel na naprave vplyva na zvysene opotrebovanie inych dielov napravy Citovat
307SW_2003 Odesláno 6. červen 2006 Autor Odesláno 6. červen 2006 Oba držáky staly 139 Kč. Nechával jsem si dělat ještě další věci a 0,5 hod. práce mě stála 159 Kč - Auto Kalný, Čimice. Citovat
Hnidopich Odesláno 25. srpen 2006 Odesláno 25. srpen 2006 Koukam, takova blbost a kolik lidi uz potrapila. Kdy uz zacnou jednotlive znackove servisy mezi sebou komunikovat . Citovat
Jacky Odesláno 1. říjen 2006 Odesláno 1. říjen 2006 Som tu nový a tak k držiakom stabilizátora na P 307 hádam len toľko, netreba ich meniť za nové, staší odrezať 2 mm hrubú gumu o rozmeroch zápalkovej krabičky a vložiť pri uvoľnenom držiaku medzi ohnutú časť a tyčku, ktorá je privarená k náprave (to treba urobiť pri obidvoch držiakoch), auto netreba ani dvíhať a trvalo ma to spolu 10 minút. Načo hneď kupovať pogumované držiaky. Pukanie prednej nápravy pri miernom natočení či nabehnutí na nerovnosť prestalo. Majte sa! Citovat
GOHii Odesláno 19. červen 2007 Odesláno 19. červen 2007 Nebyl by pro lepší představu obrázek S tímto problémem se také připojuji, padla tady řada důvodů... od uvolněných plastových krytů k výměně řízení... určitě to pomůže spoustě lidem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.