Majo111 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 (upraveno) Ahojte. Mám problém s automatom ZF 4hp20. Prevodovka sa menila a od výmeny nejde auto naštartovať a miesto P,R,N,D mi na palubné svieti len pomlčka a výstražný trojuholník s P,R,N,D. Keď zatlačíme pedál, dá sa mi radiť ale neukazuje voľbu. Na diagnostike to bolo a píše kód chyby P1828 signál blokováni startovani (start lock) trvala zavada zkrat na plus pol Keď sme skúšali chybu vymazať, tak pri mazaní sa objavilo na budíkoch “P” ale potom zase zmizlo, keď sa načítali opätovne zavady. Všetko je na aute funkčne BSI,BSM,RJ AUTOMATU. Immo je spárované a aj tak nechce štartovať. Čím to môže byt? Máte nejaké rady čoho sa chytiť? Už som v koncoch Upraveno 16. říjen 2022 uživatelem Majo111 Citovat
ChouLu Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 Pravděpodobně něco nezapojeného klidně i v nové převodovce např nějaký ventil v hydrobloku.. tato chyba poté blokuje start motoru Citovat
Majo111 Odesláno 16. říjen 2022 Autor Odesláno 16. říjen 2022 (upraveno) Takže, vypustiť olej a skontrolovať hydroblok. Upraveno 16. říjen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
ChouLu Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 začal bych kontrolou všech konektoru především pak zda je snímač zařazené rychlosti připojený (je pod táhlem na převodovce) a vzít diag a číst live data.. Citovat
Majo111 Odesláno 16. říjen 2022 Autor Odesláno 16. říjen 2022 (upraveno) Všetky konektory skontrolované a zapojené. Snímač je zapojený a LIVE dáta vyčítané. Chyby premazane. Len P1828 nejde zmazať. Je to trvala chyba. Tie multifunkčné spínače mám dva. Jeden píše chybu: P0706 Viceučelový spínač koherence a ten druhy P1828 start lock Skusal som štartér napriamo a ten točí, akurát nie vecnom prevodovky, takze nevystrčil pastorek. Demontujem ho a skúsim vonku s auta. Neviem čo sa mohlo stať, keď LIVE dáta mi ukazujú pri radení pekne P R N D ale na displeji mám “-“ pomlčku. Štve ma to, lebo auto jazdilo super kým sa nerozsypala prevodovka. Upraveno 16. říjen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
ChouLu Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 pomlčka je nouzový režim to uakzuje správně kvuli té chybě počítač převodovky zůstával původní nebo se měnil? sharpers ohodnotil 1 Citovat
Majo111 Odesláno 17. říjen 2022 Autor Odesláno 17. říjen 2022 (upraveno) Počítač aj hydroblok sú povodne, ale ani na novom hydroblok to nejde. Teraz čítam LIVE dáta a v PROMĚNNE mi neukáže “Stlačení pedálu”, je tam stále 0% akokoľvek silno ho zošlapnem. Tak, rozhodol som sa premerať kabeláž a od BSM jednotky mi nejde budenie štartéra. Štartér ma stálych 12V, ale budenie pri štartovaní kľúčom je 0V. Upraveno 17. říjen 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ChouLu Odesláno 17. říjen 2022 Odesláno 17. říjen 2022 Ano peotoze ho blokuje jednotka motoru peotoze jednotka převodovky zakázala start Citovat
Majo111 Odesláno 17. říjen 2022 Autor Odesláno 17. říjen 2022 Áno, to som pochopil a musím prísť na to čo to blokuje. Snáď to v dohľadnej dobe vyriešime a napíšem výsledok ak by sa to niekedy niekomu stalo. Citovat
vodník Odesláno 15. únor 2023 Odesláno 15. únor 2023 Ahoj, opravil jsi to? Také jsem kdysi "válčil" s 4HP20. Nejprve ucpaný filtr uvnitř, pak snímač tlaku v háji a nakonec i výměna obou regulačních ventilů v hydrobloku. A taky jsem musel do-nastavit multi spínač co je na bloku převodovky a je ovládán pákou voliče režimů (šaltrpáka). Podle polohy snímače/přepínače jednotka převodovky ví, který režim požaduješ (P-R-N-D). Pokud je špatně nastavený-ř.j. je v chybě. Ale nevím, jestli mi to při tom taky blokovalo start motoru. Už to je pár roků. Citovat
Jakub 407 307 Odesláno 31. březen 2025 Odesláno 31. březen 2025 Zdravím mám taky problém s 4st automatem hlásí závadu konfigurace. Při jízdě to hodilo chybu dojelo se domů. Tet večer jsem to napíchl. A našel výše zmíněnou chybu. Nejde vymazat. Když najedu do konfigurace píše to neplatné hodnoty kdyz chci navolit a aktivovat napíše chyba dálkové konfigurace. Nevím už co s tím. Na displeji je pouze pomlčka žádný stupeň nelze zařadit. Věděl by někdo? Co s tím? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.