Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi rok vlastním Peugeot 5008 2.0 HDI 110kw 225tkm a chcem sa spýtať ostatných majiteľov na teplotu motora.

Mne sa teplota pri stabilnej jazde po diaľnici na šiesty prevodový stupeň drží približne na 82 'C.Motor sa na 90 'C zahreje iba pri dlhšej jazde do kopca napr.na tretí prevodový stupeň.Pri jazde bez záťaže napr.dole kopcom teplota klesne aj pod 80'C. Pýtam sa preto či je to pri tejto motorizácií bežné alebo to budem musieť riešiť.

Mám ešte jednu otázku ,deaktivoval som ručnú brzdu a ovládam ju len mechanicky tlačidlom,ale otravuje ma pípanie pri otvorení predných dverí...

Nevie mi niekto poradiť či sa to pípanie nedá vypnúť?

Odesláno

ahoj, ještě poměrně nedávno bylo chování teploměru u tvého auta normální--logické, je přece jasné, že namáhaný motor v kopci se musí zahřívat více, než motor auta které jede dlouho z kopce :myslim

jenže v poslední době drží ručičku na teploměru (většinou 90) řídící jednotka motoru, bez ohledu na provozní podmínky nebo okolní teplotu

Odesláno

Proste pri bežnom jazdení je teplota motora tesne nad 80'C ,išlo mi len o to či je to bežné pre túto motorizáciu alebo to treba riešiť.

Je mi jasné že pri jazde do kopca sa motor zahreje a teplota stupne...

Pri mojich predchádzajúcich autách bola teplota po dosiahnutí stabilná okolo 90'C a nemenila sa ...

Odesláno (upraveno)

Už se to tu řešilo několikrát. Řešil jsem to i jednou v servisu, protože jsem měl obavy, že špatné teploty v okruhu (spínání termostatu) mohou mít za následek rozhození práce EGR a regenerací. Servisák mi tehdy řekl, že zkontrolují čidlo, po servisu mi řekl, že čidlo spíná přesně v intervalu, který je k tonu určený (tuším 86/82) a okruh je v pořádku. Od té doby mi to vždy hlásí, když mi vrací auto. Tedy pokud ti termostat spíná správně, tak bych to neřešil. A ano, ručka teploměru mi kolísá mezi 80(možná 82) a 90st, podle  profilu jízdy a počasí.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

ahojte,

předpokládám že myslíte teplotu chladící kapaliny a tak jak uvádíte tak je to správně. Pokud není teplo a velká zátěž tak nemá potřebu stoupat. respektive evidentně chlazení funguje OK.

• O 1 rok později...
Odesláno

nazdar ja zas mám problém P5008 120kw predtým si držalo 90 stupňov ale začala miznúť voda,tak sa dala dole hlava výmenníky nové,termostat čidlo a teraz pri pomalej ceste ide na 90 ale v meste a dialnica tempomat 110km/h a má len 70 stupňov,kde prosím hladať chybu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...