mpetrm Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Peugeot 206 1,9D za jízdy nad 90 km/h se ozývají kvílivé zvuky (jako když akceleruje starý trolejbus a nebo bych je definoval, jako když vjedete na silnici na dělící čáru) . Zvuky se ozývají nepravidelně od někud ze spodu auta, blíže se mi nepodařilo je určit. Nevím si s tím rady. [upravil dne 28/4/07 mpetrm] [upravil dne 28/4/07 mpetrm] Citovat
piži Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 nejdžíve se podívej na pneumatiky - jestli nejsou napopka obuté( pouze u směrových), nebo jestli nejsou na pneumatikách seskákáné plošky. Pokud budou pneu v pořádku tak to zkus ještě projet do zatáček jestli nehučí ložiska kola. Zkus potom blíže definovat od kdy se ty zvuky začali ozývat a od kud se ozívají. Jestli ze zadu nebo ze předu? Citovat
Dakaros Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 U mojí 309ky, když jsem jel nad 80 divně hvízdalo ložisko na poloose! V zatáčkách v poho, jen nad těch 80. Má 206ka taky kloub na poloose? Mohlo by to být tím! Citovat
mpetrm Odesláno 6. květen 2006 Autor Odesláno 6. květen 2006 Původně zaslal: piži nejdžíve se podívej na pneumatiky - jestli nejsou napopka obuté( pouze u směrových), nebo jestli nejsou na pneumatikách seskákáné plošky. Pokud budou pneu v pořádku tak to zkus ještě projet do zatáček jestli nehučí ložiska kola. Zkus potom blíže definovat od kdy se ty zvuky začali ozývat a od kud se ozívají. Jestli ze zadu nebo ze předu? Citovat
mpetrm Odesláno 6. květen 2006 Autor Odesláno 6. květen 2006 Ty zvuky se ozývají jak na letním, tak zimním obutí. Měním včetně disků, komplet sadu. Podívám se ještě na ložiska. Citovat
P607Olda Odesláno 6. květen 2006 Odesláno 6. květen 2006 Některá auta mají snahu pískat (hučet) - s prouděním vzduchu vytváří píšťalu. Závisí to na teplotě a vlhkosti . např 405 mi hučela při 2 st C, 85 km/h, před deštěm:D Někdy hluk pochází od asfaltu - zřejmě jsou tam jemné pravidelné vroubky. Sranda, ale myslím to vážně. Kolik máš najeto? Citovat
Crack Odesláno 6. květen 2006 Odesláno 6. květen 2006 S tím vjížděním na dělící čáru si přesně vystihnul ložisko,taky mě to dálo,ale už tak při 50km/h:papa Citovat
mpetrm Odesláno 6. květen 2006 Autor Odesláno 6. květen 2006 Původně zaslal: P607Olda Některá auta mají snahu pískat (hučet) - s prouděním vzduchu vytváří píšťalu. Závisí to na teplotě a vlhkosti . např 405 mi hučela při 2 st C, 85 km/h, před deštěm:D Někdy hluk pochází od asfaltu - zřejmě jsou tam jemné pravidelné vroubky. Sranda, ale myslím to vážně. Kolik máš najeto? Citovat
ccatiga Odesláno 30. říjen 2006 Odesláno 30. říjen 2006 Původně zaslal: mpetrm Peugeot 206 1,9D za jízdy nad 90 km/h se ozývají kvílivé zvuky (jako když akceleruje starý trolejbus a nebo bych je definoval, jako když vjedete na silnici na dělící čáru) . Zvuky se ozývají nepravidelně od někud ze spodu auta, blíže se mi nepodařilo je určit. Nevím si s tím rady. Citovat
ccatiga Odesláno 30. říjen 2006 Odesláno 30. říjen 2006 Ahoj. Já mám stejný problém. Pokud jedu déle více jak 110, po pár minutách se ozve asi někde z nápravy kvílivý zvuk. Pokud zpomalím, zmizí. Pokud zrychlým, za chvíli se opět objeví. Měl jsem to v autor. servisu a nic mi nenašli. Podařilo se tobě na něco přijít? Díky, měj se Zdeněk Citovat
mpetrm Odesláno 28. duben 2007 Autor Odesláno 28. duben 2007 Tak konečně, skoro po roce se mě spíše náhodou!? podařilo zjistit příčinu těchto zvuků. Dělala to zadní náprava, která měla životnost již za sebou. Na internetu jsem zjišťoval, kdo se GO náprav zabývá. Moc servisů to není, a když pomineme Peugeota, našel jsem v Čechách dva a jeden na Moravě. Oprava mě přišla na 10 000,-Kč a teď jsem spokojen, rapidně se zlepšily i jízdní vlastnosti. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.