Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P508 2013 120kw teplota oleja a chlad. kvapaliny

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

chcel by som poprosit o radu. Dnes sa mi stalo, ze mi pocas jazdy zacali stupat teploty oleja aj chladiacej kvapaliny a to tak, ze kvapalina vysla vysoko cez 100-110stupnov a olej sa blizil k 140stupnom. Po vyradeni na volnobehu zacali pomaly klesat, no po opatovnom zaradeni rychlosti stupali a dokonca zacal motor klepat :(((

Domov som dosiel, chladiacej kvapaliny je dostatok, oleja taktiez. Chlad. kvapalinu som dolial pred cca 3K km - pri poslednej vymene oleja.

Stretli sa sa s tym niekto? vVedeli by ste mi prosim poradit, v com moze byt problem? Alebo to musi ist do servisu?

Obrovske dakujem za akukolvek radu

Odesláno

Pravdou je, ze rozvody s pumpou a nejakou vecou co do klimatizacie boli menene pri 180K km. Servisak povedal, ze o 90K km by bolo dobre ich opat vymenit. Teraz mam 270K km. Myslis, ze mam nechat vymenit rozvody s pumpou a ostatnymi vecickami?

Odesláno

Spíš bych nejdříve zjistil, kde je problém. Jestli je to opravdu tím, že chladící kapalina necirkuluje :myslim Já myslím, že i druhovýrobní rozvody by měly dát 10/150 (alespoň já s tím tak počítám :aut ). Ale jestli odešla pumpa, tak to nech udělat určitě komplet ;) 

Odesláno

Je to v pr*eli, v olejovej vlozke som nasiel midi pidi kovove ciastocky :(((

Najde sa niekto, kto ma na predaj spolahlivy motor?

Odesláno

Motor ide, pri volnobehu neklepe, kleoat zacne v otackach… no mechanik, ku kt. som to odtiahol mi povedal, ze ked su ciastocky kovu vo vlozke, tak ide o kompozit z valca a to je na vymenu komponentov v motore: ojnice, akychsi vloziek, tesneni, potom nieco o vybruse …. 
Vymenu vodnej pumpy som prestal zvazovat, ked mi toto povedal :(

Slubil, ze da dole olejovu vanu a skusi zistit, aky je rozsah poskodenia.

Myslis, ze napriek tym partiklom v oleji by to nemuselo byt az take zle?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...