dextilator Odesláno 31. březen 2022 Odesláno 31. březen 2022 Ahoj borci, prajem vsetkym krasny den. Chcel by som sa prosim spytat - ako na "repas" podvozku? Ide mi o to, ze momentalne na 607 s najazdom nejakych 235 000 citim kazdu jednu jamu na ceste a komfort jazdy ide takpovediac "do kytek". Samozrejme nebudem cakat od 16 rocneho auta nijake zazraky a mozno tomu nebolo nejak svetaborne ani na zaciatku, avsak rad by som trosku zlepsil jazdne vlastnosti auta. Nejake veci uz vymenene boli - tycky stabilizatora, ulozenie tlmica + loziska, vyvazenie pneumatik + geometria. Urcite budem potrebovat vymenit asi 2 - 3 loziska, budem to teraz pri vymene na letne pneu kontrolovat. Viete poradit, na co vsetko este dat pozor a co vsetko overit? Problem bol u mna aj s dost neochotnym pristupom v servisoch, kde ma odbili s tym, ze vsetko je v pohode a nemam riesit lenze ja to riesit chcem Dakujem!!! Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen 2022 Odesláno 31. březen 2022 ahoj, celkem nejlevněji se dá zjistit stav podvozku na STK -- no a pak všecko, co má vůli a je hodně opotřebované vyměnit a seřídit..., upozorňuju, že u 607 to bude i drahé , pokud to nebudeš dělat sám Citovat
dextilator Odesláno 31. březen 2022 Autor Odesláno 31. březen 2022 dakujem! na STK som bol, tam mi bolo povedane, ze podvozok je relativne okej, ale stale mam pocit, ze to dost trasie a kope a ze by to malo cele vyzerat inak. mozno mam len privysoky standard skusim este vymenit loziska podla potreby a potom uz len sa spytat na ten zvysok dakujem krasne! ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
funthomas Odesláno 31. březen 2022 Odesláno 31. březen 2022 v servise ti poradili dobre, nove auto z toho nespravis, usetri peniaze na veci, ktore budu casom potrebnejsie. Pri tom najazde a veku auta by som osobne uz neriesil dokonalost komfortu podvozku a hlavne myslim, ze aj ked by si vsetko pomenil vo vysledku sa ti nedostavi ten pocit, pre ktory to chces robit. tolko k rade samozrejme ak mas peniaze a chut pusti sa do toho. Citovat
dextilator Odesláno 31. březen 2022 Autor Odesláno 31. březen 2022 dikes! hlavne asi teda pomenim tie loziska kolies, to je teraz prim. potom musim samozrejme nechat mrknut elektriku, lebo cidla, senzory, ziarovky. nechcem samozrejme z toho mat uplne ze najnovsie auto, ale rad by som ho trosku dal do pohody, aby vydrzalo co najdlhsie a aby som nejake veci nezanedbal a potom sa to niekde "poserie" nenavratne. je to splneny sen, tak nech trosku vydrzi :)) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. březen 2022 Odesláno 31. březen 2022 Hele mám doma 2 307. Jedna nájezd 230, druhá skoro 500. Na té s vyšším nájezdem je na podvozku vše sakum prdum vyměněný, a přesto oproti té s nájezdem menším (auta jsou obě z roku 2002) je hlavně od zadní nápravy poznat mnohem menší komfort co se ran, vibrací a přejezdu děr týče Když porovnám jízdu po jedné silnici, tak na té s menším nájezdem kolikrát ani nevím, že tam byla nějaká díra nebo nerovnost. Druhé auto to dává najevo nepříjemnými ránami a vibracemi. Citovat
dextilator Odesláno 31. březen 2022 Autor Odesláno 31. březen 2022 dikes! to uz raz asi tak bude, ze to nikdy nebude uz tip top ale to je uz raz tak kazdopadne hlavna je bezpecnost a aby som mal tieto veci podchytene hlavne sa nechcem bat, ze sa to len tak niekde rozsype a pritom som tomu mohol nejak zabranit Citovat
Zdeník Odesláno 3. duben 2022 Odesláno 3. duben 2022 (upraveno) preco chces menit loziska v kolesach. Tie predsa nemaju s komfortom jazdy vela spolocného. Menia sa vtedy ked hucia, alebo maju velku volu, co ide zvacsa ruka v ruke. . Vybite gulove čapy by ti na TK urcite vytkli a dali do zavad. Na komfort jazdy maju zakladny vplyv tlmiče a pruziny. Zacal by som tam, ked uz velmi chces. P607 je velke a komfortne auto, podla mna sa don oplati investovat. Upraveno 3. duben 2022 uživatelem Zdeník Chip ohodnotil 1 Citovat
dextilator Odesláno 4. duben 2022 Autor Odesláno 4. duben 2022 před 16 hodinami, Zdeník napsal: Menia sa vtedy ked hucia, alebo maju velku volu, co ide zvacsa ruka v ruke Presne pre toto, hucia, minimalne jeden vzadu a pri vyssich rychlostiach to aj dost vibruje. Rad by som do auta aj patricne zainvestoval, nech este par rokov pojazdi. Nie som nejaky sialeny puntickar, len chcem nech to jazdi, nehnije, je to bezpecne a vie to este par rokov vydrzat v reprezentativnom stave Citovat
Zdeník Odesláno 7. duben 2022 Odesláno 7. duben 2022 Tak vymen alebo daj vymenit len to, ktore huci. menit vsetky su vyhodene penizky Citovat
mmartinkovic Odesláno 9. duben 2022 Odesláno 9. duben 2022 Loziska nie su zasa investicia ako hrom, vacsinou sa za životnost auta meni 1 max 2 ks. ale tak 1 m km nemas, je to na tebe, co zaplatis, vymenis. Ale su ine veci co by zniesli vymenu skor. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2022 Odesláno 9. duben 2022 když se dělá repas nápravy, tak ta má určitě něco za sebou , takže bych vyměnil i ta ložiska--ať mám nápravu v cajku a nemusím za pár měsíců zase ležet pod autem , ale někdy musí člověk kličkovat i podle stavu peněženky, jasně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.