lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 Dobrý den, jak jsem vypozoroval, tak palivoměr (nejen) u tohohle modelu má tu nepříjemnou vlastnost, že stav paliva nezobrazuje, ale jen nějak odhaduje, a vzhledem k tomu, že auto jezdí na LPG s takřka nulovou spotřebou benzínu, tak neustále ukazuje stav paliva 0. Lze ho, prosím, nějak donutit k zobrazení skutečného stavu paliva jinak, než natankování? Předem děkuji za rady. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 To nebude modelem ale tím že je tam nějaká zavada, ať už přímo v budících nebo v plováku lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Dík za odpověď. Teda nechci dělat chytrého, ale to si nemyslím. Možná jsem to špatně vysvětlil. To, že stav paliva nezobrazuje, ale jen nějak odhaduje, to není chyba, ale vlastnost, to samé jsem zažil jak ve staré, tak nové C5. Člověk by si toho nevšiml, pokud by jezdil na naftu, nebo na benzín, ono by to tak nějak odpovídalo realitě. Ale pokud se jezdí na LPG, kdy spotřeba benzínu je prakticky nulová, tak pokud ten palivoměr odhaduje na základě provozních hodnot nějakou spotřebu benzínu, třeba 6 na sto, a podle toho odhaduje stav paliva a updatuje ho jenom při tankování benzínu, tak samozřejmě pokud je spotřeba benzínu třeba 0.05 na sto, tak výsledek je přesně to, co pozoruju, a sice že se rafička palivoměru neustále válí u nuly ... Citovat
Péťa Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 A jak by poznal, kolik jsi natankoval? Konstruktér se nemůže spoléhat na to, že vždy dotankuješ do plné. lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Nevím, jak to pozná, prostě po natankování se zobrazí správný stav paliva (nemusí se tankovat plná nádrž), a pak už se zase do příštího tankování jen odhaduje. Nevím, jak to funguje ani proč to tak je, jen popisuju, co vidím. Pokud tady má někdo podobné auto taky na lpg, určitě to taky zná ... Citovat
Péťa Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 I tak jsem na 100% přesvědčen, že máš plovák v nádrži. Ale třeba nám to vysvětlí někdo, kdo tomu (na rozdíl od nás dvou) rozumí. S autem na LPG jsem dlouhá léta jezdil, nejdřív se Š120 a pak P406 Ale obě měla v nádrži plovák. lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Copak jsem řekl, že nemám plovák v nádrži? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 existuje modulator montuje se k palivove merce - kazde vypnuti motoru - odpoji plovak a pri zapnuti zase zapoji - tim si auto mysli ze bylo natankovano je to delane kvuli tomu aby vzdy pri startu bylo spravne mnozstvi v nadrzi ukazano - cestou to samozrejme klesa lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Dík za odpověď, to vypadá, že je přesně to, co potřebuju. Neměl bys, prosím, nějaký odkaz na to, co konkrétně koupit? Předám to mechanikovi, on je šikovný, poradí si s tím. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 doporucuji to dat do LPG servisu - ti vedi co a jak namontovat je milion verzi Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 LPG servis je ten můj automechanik, ale je šikovný, kdybys dal něco na ukázku, poradil by si s tím a určitě by nekoupil nějakou blbost. Ale nevadí, předám mu to aspoň takhle, určitě si s tím poradí, každopádně díky za tip, a budu se těšit na výsledek překvapení, kolik vlastně benzínu mám v nádrži, třeba se ukáže, že je skoro plná Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 tak jen pro ilustracihttps://www.lpgprofi.cz/emulator-aeb-393 lamalamalama ohodnotil 1 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Tak jsem to přesně myslel, děkuji Citovat
birgis Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 Mám taky lpg a stejný problém. Vypozoroval jsem, že pokud mám půl nádrže a vic benzinu, tak se ručička srovná vždy po startu, když před tím došla k rezerve. Pokud mám benzínu min, srovná se podle nálady auta, např. když auto stojí chvíli nakrivo. Zjišťoval jsem i info o nějakém tom modulatoru, ale různé psali, že funguje taky podle nálady... Tak jsem se naučil držet si víc jak půl nádrže benalu. Citovat
Marcel00 Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 (upraveno) existuje homemade modul, ktory resetne hladinu paliva a dojde k realnemu odpoctu paliva v nadrzi vzdy po nastartovani. u peugeota je meranie hladiny podla davkovania paliva vstrekov, cize odhadom rucicka klesa, hladinomer zmeni hodnotu vdaka odporovej drahe na plavaku po natankovani a vtedy dojde k realnemu nacitaniu hladiny paliva, da sa to dosiahnut kratkodobym poskytnutim hodnoty odporu pre RJ aby si myslela ze si natankoval, tym padom dojde k odmeraniu hladiny paliva. mam schemu ako to vyrobit (rele, par odporov atd.), pracuje na tomti principe... ak nepochodis s vyssie uvedenym napadom, napis, poslem Upraveno 20. březen 2022 uživatelem Marcel00 Citovat
lamalamalama Odesláno 20. březen 2022 Autor Odesláno 20. březen 2022 Tak jestli ty mrdulátory jsou nespolehlivé, a to Tvoje spolehlivé je, tak to, prosím, pošli ... Akorát že automechanik mi stojí litr na hodinu, tak aby to nakonec nebylo dražší, než to koupit. A taky dej vědět, co budu dlužnej. Citovat
Marcel00 Odesláno 20. březen 2022 Odesláno 20. březen 2022 pohladam to zajtra a hodim to sem aby aj ostatni skusili. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Marcel00 Odesláno 21. březen 2022 Odesláno 21. březen 2022 (upraveno) https://www.peugeot-club.com/topic/85127-lpg-stav-palivomeru-jak-na-to/?do=findComment&comment=1394168 Upraveno 21. březen 2022 uživatelem Marcel00 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.