Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 coupe 2.7 - dlhé pretáčanie motora pri prvom štarte (Help mňa :/)

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím všetkých, 

ak to tu už niekde bolo tak sa ospravedlňujem ale nič podobné som nenašiel. 

Môj problém je taký že pri prvom štarte (napr. po dni alebo po dvoch) motor dlho pretáča kým vôbec chytí. Pri tom pretáčaní vypína a zapína display, niekedy aj pri štarte zahučí ako starý býk (v poradí druhé video). Akonáhle prejde nejaký km a vypnem a zapnem motor, tak štartuje ako nové. Ukážky prikladám vo forme pár videí. Vymenil som batériu asi 4 mesiace dozadu a palivový filter asi mesiac dozadu. Pokiaľ by auto napr. 5 hodín stálo tak to tiež dlhšie pretáča ale nie toľko ako vo videách.

Rok výroby 2007

Km: 231XXX 

Dnes som bol s tým v Peugeote a na jediné čo prišli bol slabé napätie v batérii (ako som písal 4 mesiace dozadu menená) a na tento model je odporúčaná 76ah, dal som tam 100ah (fiamm 870A ak si dobre pamätám) aby mal dosť. Nedáva mi to však logiku, lebo po tom 1km, vypnutí motora a opätovnom naštartovaní chytá motor bez problémov (teda batéria by sa dovtedy nedobila do takej miery, aby to štartovalo bez problémov. 

Diagnostika neukázala v Peugeote žiadne relevantné chybové kódy - a to viem že majú dobrú diagnostiku.

Začalo to komplet celé cca rok dozadu, bol som s tým v x servisoch a nikto nič nevedel, ževraj je zdravé ako za mladi. No holý bačov baraní. Jediné čo som si všimol (cca pol roka dozadu to ešte fungovalo) tak pri zapnutí elektriny v aute, vypnutí a zapnutí to chytalo podstatne skôr - ako keby slabý tlak v palivovej sústave? možno slabé čerpadlo? S tým preblikávaním displeju to ale asi nesúvisí tak či tak.

Za akékoľvek nápady ďakujem vopred.

Upraveno uživatelem BeppoSk
zmena názvu videa - nič podstatné
Odesláno

Ten startér točí pomalu.... Příčin může být několik.... Baterka nová, tu bych vyloučil.... Oxidace na silových kabelech (oboupohlavně), nebo startér, jako takový.... Možná by ku zjištění pomohlo změřit startovací proud klešťákem.... :roker

Odesláno

Zajtra ráno mi majú volať z peugeotu - mali dobiť batériu, nechať auto vonku aby bolo úplne chladné a tak to skúsiť naštartovať. Pochybujem že im to pomôže ale tak čo už... V každom prípade dík za info :) Štartér sa oplatí dávať na repas alebo kúpiť fungel nový?

Odesláno

UPDATE 

Bol som po to auto. Batériu dobili a povedal mi, že to ráno skúsil naštartovať (dal to na polohu štart, vypol a znova poloha štartu), 2x to pretočilo motor a hneď to chytilo. Ukázal to aj mne keď som prišiel a to isté spravilo. Nechápavo som teda zaplatil čo si vypýtali a odišiel som vedľa do budovy za klampiarom kvôli nárazníku lebo trochu sa na boku padá tak asi je tam nejaké pripnutie prasknuté alebo čo. Čakal som tam pol hodinu lebo pán bol na obede čiže pol hodinu bolo vypnuté. Prídem, dal som kľúč do polohy štartu (NIE 2X ako p. mechanik) a znova to pretáčalo - aj keď asi "len" 3-4 sekundy a nie tak ako na videách vyššie. Batéria by mala byť tým pádom vylúčená, žhaviče pravdepodobne tiež nakoľko to v lete robí tiež. Nejaké nápady prosím :/?

Odesláno

Startér bych zkusil taky, ale další důležitá věc je zkontrolovat propojovací kabeláž a spoje od baterky směrem dopředu+kostru. Ideálně při startu měřit úbytky napětí celé trasy. Přece jen zezadu dopředu je to kus.

První start studeného motoru nejde srovnávat s druhým , byť bezprostředním startem, pokud je tedy baterka v kondici.

Předpokládáme že diagnostika nehlásí žádné chyby.

Odesláno

To určite nejde porovnávať úplne prvý štart s druhým ale takto pretáčať by chudák asi nemal či? Aspoň teda neviem či tam môže byť taký obrovský rozdiel medzi prvým a druhým štartom, ktorý je reálne bezproblémový. V peugeote povedali (včera 21.1.2022) že tam nič nevideli ale spomenul som si na jednu diagnostiku, keď som si bol dávať meniť olej v prevodovke s preplachom.  Obrázok prikladám - možno pomôže 

20210220_091056.jpg

Odesláno (upraveno)

A ešte jedna drobnosť čo som si všimol dnes - pokiaľ zasvietim svetlo interiérové na strope v prednej časti tak sa automaticky zasvieti aj to zadné a to zadné vtedy nejde vypnúť. Pokiaľ vypnem to predné tak sa vypne aj zadné. Pokiaľ by som zasvietil len to zadné tak svieti len to.  Neviem ale či to tak má byť alebo nie. Zdá sa mi ale že také niečo nerobilo. 

Upraveno uživatelem BeppoSk
Odesláno

V tom případě problém se startem může dělat ten EGR . Zkus odpojit konektory od obou EGRu, ale jestli je některý trvale pootevřený ,tak je to špatně.

před 31 minutami, BeppoSk napsal:

že tam nič nevideli

To nezní důvěryhodně.

Odesláno

Aké z toho môžu byť prosím komplikácie? Lebo viem že jedno egr je na zadnej strane motora kde sa moc asi dostať nedá (aspoň teda pokiaľ dobre viem). Teda pokiaľ by som odpojil obe egr a štartovalo by to fajn tak je problém tam predpokladám? 

A popravde ani ja som im moc neveril lebo pokiaľ ukáže diagnostika niečo tak samé od seba to nezmizne hlavne pokiaľ je tam niečo poškodené.. 

• O 4 týdny později...
Odesláno

Opäť zdravím, 

snažil som sa dostať k tomu štartéru aby som ho zobral na repas a keď už bolo toľko vecí mimo auta tak som tam videl aj pár trubiek na spodu auta. Obrázky samozrejme prikladám. Je vidieť zadnú časť tej trubky že tá je v poriadku ale to čo je na obrázku rozhodne v poriadku nie je. Neviete čo je to za trubku prosím?  Dík

20220212_201314.jpg

20220212_201320.jpg

Odesláno (upraveno)

Asi jsem slepý:myslim.

Na diagnostice už auto bylo? Myslím tím origo, ostatní jsou většinou nanic. Bez toho je to věštění z koule.

Ty EGRy jsi zkoušel odpojit?

Upraveno uživatelem Agrafik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...